Περί ζωόφιλων και ζωοφιλίας …

1 Σχόλιο

Παρακολουθώ τα συχνά δημοσιεύματα των ζωόφιλων και των οργανώσεών τους και δεν μπορώ να μην τους ευχηθώ: Μακάρι να μην ξέρει κανείς από τους επισκέπτες της χώρας μας γρι ελληνικά! Γιατί αν ξέρουν, θα διαβάζουν τοπικό – τουλάχιστον- τύπο, και θα δούνε πως οι ζωόφιλοι αυτοί έχουν γανιάσει να χύνουν δάκρυα αγάπης για τα …καημένα τα ζώα… Λες κι είναι παιδάκια, που η αγορά δεν επιτρέπει ναναι πλήρως χορτάτα, και με ευπρεπή ρουχαλάκια ντυμένα.

Να μην έχουν τους αναγκαίους χώρους για τα παιχνίδια τους, να γίνονται θύματα σεξουαλικής και κάθε άλλης εκμετάλλευσης. Να είναι θύματα διακρίσεων όταν είναι παιδιά οικονομικών μεταναστών κλπ κλπ. Κανείς δεν είπε να μην αγαπάμε τα ζώα , ειδικά τα σκυλιά, που μεγαλώνουν μαζί ή δίπλα μας, που είναι φύλακες, κυνηγετικοί συνοδοί, και πολύνοήμονα. Όσο για τα γατιά, είναι σήμα κατατεθέν της γεροντοκορίας, και πότε πότε πιάνουν κανένα ποντίκι. ΑΝ και προσωπικά δεν τα χωνεύω.

Όμως το να απορροφά το ενδιαφέρον και την καθημερινότητά μας, η παθιασμένη αγάπη γι’ αυτά, ομολογουμένως δεν το καταλαβαίνω, τη στιγμή που υπάρχουν τόσοι άλλοι τομείς να ξοδεύουμε το χρόνο και το περίσσευμα της καρδιάς μας… Λέγεται πως τα δολοφονημένα ή πατημένα από τροχούς ζώα, προκαλούν φρίκη στους επισκέπτες μας!!!

"Sponsored links"

Δεν βάζω τα θαυμαστικά τυχαία… Ήθελα ναξερα, δεν φρικιούν στη σκέψη πως λαοί σφαγιάζονται σε διάφορες χώρες και μαζί μ’ αυτούς χάνονται ζωές των φυσικών θυτών τους ή τρελαίνονται; Τους θυμίζω το χιτλερικό στρατό, όταν μας είχε κατοχή: Αν σκότωνες κάποιο πουλί- για να το φας βρε αδελφέ μέσα στο λιμό- και σε πιάνανε σ’ εκτελούσαν επί τόπου!

Οι οποίοι εκτελούσανε μαζικά και άμαχο πληθυσμό και πυρπολούσαν ολόκληρα χωριά! Ήταν βλέπετε κι αυτοί…ζωόφιλοι!!! Όμως ο Έλληνας , ο Ρωμιός πέστε καλύτερα, ποτέ δεν υπήρξε τέτοιος «ζωόφιλος», ούτε θα γίνει κι ας φρίττουν οι πολιτισμένοι επισκέπτες μας! Θα αγωνίζεται και θα επαναστατεί η συνείδηση τους για τους λαούς που θυσιάζονται και που η θυσία τους έχει σχέση με την ενέργεια που κινεί τα αυτοκίνητα των πολιτισμένων επισκεπτών μας και μη…

Ο Ρωμιός, μέσα στο ατάσθαλον της ζωής του και των τρόπων του, προσφέρει το κατά δύναμιν στις ειδικές ομάδες, είτε πρόκειται για παιδιά είτε πρόκειται για ΑΜΕΑ. Και πάει πολύ να μας διδάξουν πολιτισμό οι άνθρωποι που ζούσανε στους δρυμούς και τρέφονταν με βελανίδια, ή σφαγιάσανε τους αυτόχθονες του «Νέου Κόσμου»!!

Και θεωρώ, το λιγότερο, πρόκληση να μας… καταχεριάζουν, που δεν δονούμαστε από τα ίδια , ευγενή ζωοφιλικά αισθήματα με αυτούς! Αν πιθανώς έχουν συναισθηματικά κενά, ας τα γεμίζουν με την αγάπη και τη φροντίδα για τα «καημένα τα ζωάκια» όμως πάει πολύ να μας κάνουν τους δασκάλους! Είναι άκρως εκνευριστικό, έως εξοργιστικό αυτό το μάθημα, όταν παιδιά πένονται, όταν δυστυχείς φτάνουν να μαζεύουν από τις «λαϊκές» τις σάπιες ντομάτες και τα λαχανικά που δεν θ’ αγόραζε ένας ο οποίος σέβεται τον εαυτόν του! Έλεος πια!

Κι αφού αγαπούν τόσο τα ζώα, ας κάνουν διεξόδων τους σταθμούς προστασίας και τροφοδοσίας των τετραπόδων φίλων τους. Γιατί όσο για φίλους από τον κόσμο των ανθρώπων, ας μου επιτραπεί να έχω κάποιες αμφιβολίες … Και … ευχαριστούμε, για τον πολιτισμό που προσπαθούν να μας μεταδώσουν, εδώ στις νότες εσχατιές της «πολιτισμένης Ευρώπης».

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 Σχόλιο

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live