Περιοδεία λαϊκής συσπείρωσης σε χωριά του δήμου Βιάννου

Κανένα σχόλιο

Περιοδεία στο δήμο Βιάννου και συνάντηση με τις ομάδες παραγώγων της Ψαρής Φοράδας και της Αρβής πραγματοποίησαν  ο Στέλιος Ορφανός και ο Δημήτρης Βρύσαλης, περιφερειακοί σύμβουλοι της “Λαϊκής Συσπειρώσης”, και οι Γιάννης Παπαδημητρόπουλος, Κώστας Προυκάκης, δημοτικοί σύμβουλοι της “Λαϊκής Συσπειρώσης” στους δήμους Βιάννου και Μινώα Πεδιάδος αντίστοιχα.

Στη συναντήσης με τους αγρότες συζητήθηκε το οξυμένο πρόβλημα, της διάθέσης των αγγουριών και των χαμηλών τιμών των προϊόντων, το όποιο έχει οδηγήσει τους αγρότες να καταστρέφουν την παράγωγη τους. Στη συζήτηση τονίστηκε από την αντιπροσωπεία ότι η αίτια που δημιουργεί τα οξυμμένα προβλήματα και τα αδιέξοδα, είναι η πολιτική της ΕΕ, που έχουν συνυπογράψει διαχρονικά τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ. Αυτή η πολιτική έχει ξεκληρίσει χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες έχει συρρικνώσει δραστικά το εισόδημα τους και οδηγεί στην αύξηση  του κόστους παραγωγης.και την αδυναμία πληρωμής δανείων και άλλων οφειλών (ΔΕΚΟ, γεωργικά εφόδια κλπ).

"Sponsored links"

Τονίστηκε η σημασία του ενιαίου και κοινού αγώνα των αγροτών, των εργατών, των ΕΒΕ, της νεολαίας εναντία στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικης. Επισημάνθηκε επίσης ότι χρειάζεται άμεσα να οργανώσουν τον αγώνα τους, διεκδικώντας από κυβέρνηση και περιφέρεια, άμεσα πάγωμα αγροτικών χρεών για τους φτωχούς αγρότες, διαγραφή χρεών από τόκους για τους μικρομεσαίους αγρότες. Απαγόρευση δια νομού κάθε πλειστηριασμού κύριας και δεύτερης κατοικίας, και αγροτικής εκμετάλλευσης, με σημερινή αντικειμενική άξια 300.000.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live