Πολύ χαμηλή η απορρόφηση κονδυλίων για την ανεργία

Κανένα σχόλιο

Απάντηση της Κομισιόν στον Ν. Χουντή

Μόλις στο 6,2 % η απορρόφηση κονδυλίων από την Ελλάδα για την ανεργία και την απασχόληση, ενώ  δισεκατομμύρια ευρώ της Ευρωπαϊκής Ένωσης μένουν στα αζήτητα

«Τη στιγμή που η ανεργία καλπάζει, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις διαλύονται, αποτελεί  πρόκληση η αδιαφορία για την απορρόφηση δισεκατομμυρίων ευρώ από την ΕΕ για την καταπολέμηση της ανεργίας»

"Sponsored links"

Πρόκληση για την Ελληνική κοινωνία, τους ανέργους, την νεολαία και όλους τους εργαζόμενους,  αποτελούν τα στοιχεία που δίνει στην απάντησή του ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Απασχόληση κ. Andor, πως τα κονδύλια του ΕΣΠΑ στην Ελλάδα για την ενίσχυση της απασχόλησης έχουν απορροφηθεί μόλις σε ποσοστό 6,2 %.

Σε ερώτησή του ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής, ζητούσε να πληροφορηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για όλα τα προγράμματα που συγχρηματοδοτούνται από πόρους της ΕΕ και αφορούν  στην στήριξη της εργασίας στην Ελλάδα αλλά και για τους σχετικούς δείκτες απορροφητικότητας.

Πιο συγκεκριμένα,  ο αρμόδιος Επίτροπος κ. Andor, απαντώντας στο ερώτημα του Ν. Χουντή, αφού σημείωσε ότι «Το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) συγχρηματοδοτεί τέσσερα επιχειρησιακά προγράμματα στην Ελλάδα κατά την προγραμματική περίοδο 2007-2013.» έδωσε τις εξής λεπτομέρειες σχετικά με την πορεία ενός εκάστου προγράμματος.

Το επιχειρησιακό πρόγραμμα για την «Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού», με χρηματοδότηση από το ΕΚΤ συνολικού ύψους 2,26 δισεκατομμυρίων ευρώ …. «ρυθμός απορρόφησης της συνολικής δημόσιας χρηματοδότησης στο πλαίσιο του εν λόγω επιχειρησιακού προγράμματος ήταν 9,6% στα μέσα Οκτωβρίου του 2010.» Το εν λόγω πρόγραμμα μεταξύ άλλων έχει σκοπό να «διευκολύνει την πρόσβαση στην απασχόληση μέσω ενεργητικών μέτρων πολιτικής για την αγορά εργασίας».

Το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση», με χρηματοδότηση από το ΕΚΤ συνολικού ύψους 1,44 δισεκατομμυρίων ευρώ…. «ο ρυθμός απορρόφησης της συνολικής δημόσιας χρηματοδότησης στο πλαίσιο του εν λόγω επιχειρησιακού προγράμματος ήταν 3,3% στα μέσα Οκτωβρίου του 2010.». Αυτό το πρόγραμμα έχει μεταξύ άλλων ως σκοπό «την εκπαίδευση και την κατάρτιση σε όλη τη διάρκεια του βίου και να αναπτύξει το ανθρώπινο δυναμικό στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας»

Το επιχειρησιακό πρόγραμμα για τη «Διοικητική Μεταρρύθμιση», με χρηματοδότηση από το ΕΚΤ συνολικού ύψους 505 εκατομμυρίων ευρώ…. «ρυθμός απορρόφησης της συνολικής δημόσιας χρηματοδότησης στο πλαίσιο του εν λόγω επιχειρησιακού προγράμματος ήταν 1,9% στα μέσα Οκτωβρίου του 2010.». Το πρόγραμμα αυτό προβλέπει μεταξύ άλλων « να αναπτύξει τους ανθρωπίνους πόρους στον δημόσιο τομέα και να βελτιώσει τη θέση της γυναίκας…»

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live