Προβλήματα ελαιοπαραγωγών Νομών Χανίων και Ηρακλείου

Κανένα σχόλιο

Σε αδιέξοδο βρίσκονται οι ελαιοπαραγωγοί της Κρήτης και ιδιαίτερα σε ορισμένες περιοχές των Νομών Χανίων και Ηρακλείου. Η φετινή χρονιά τους βρίσκει ουσιαστικά χωρίς εισόδημα. Στα προβλήματα που δημιουργεί η αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης και Ε.Ε. με το υψηλό κόστος παραγωγής, τις τιμές στο ελαιόλαδο (που για δεύτερη χρονιά δεν ξεπερνούν τα 2 ευρώ το έξτρα παρθένο) κλπ, ήρθε φέτος να προστεθεί και η καταστροφή της παραγωγής, που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνει το 100% λόγω ασθενειών και αντίξοων καιρικών συνθηκών.

Η κυβέρνηση μέχρι τώρα αρνείται να ικανοποιήσει το αίτημα των αγροτών για άμεση αποζημίωση της κατεστραμμένης παραγωγής, με την αιτιολογία ότι η καταστροφή οφείλετε στο δάκο που δεν καλύπτεται από τον ΕΛΓΑ. Η στάση αυτή της κυβέρνησης αποτελεί πρόκληση όταν σε άλλες περιοχές για τον ίδιο λόγο ήδη έχει δώσει αποζημιώσεις.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός

"Sponsored links"

  • Γιατί εφαρμόζει δύο μέτρα και δύο σταθμά για το ίδιο πρόβλημα;
  • Θα προχωρήσει στην υλοποίηση του αιτήματος των αγροτών της Κρήτης για άμεση αποζημίωση της κατεστραμμένης παραγωγής;
  • Θα προχωρήσει άμεσα στην αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ούτως ώστε να αποζημιώνεται το σύνολο των ζημιών στην παραγωγή, στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο καθώς και των υποδομών;

Οι βουλευτές

Σταύρος Σκοπελίτης

Διαμαντώ Μανωλάκου

Βέρα Νικολαΐδου

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live