Προβολή ντοκιμαντέρ στο Στέκι

Κανένα σχόλιο

Στο Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών ολοκληρώνεται σήμερα Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου ο κύκλος των ντοκιμαντέρ Χρέος ΔΝΤ Αντιστάσεις, με την προβολή της ταινίας Η Αξιοπρέπεια των Χωρίς Όνομα

του Φερνάντο Σολάνας. Η ταινία είναι το δεύτερο μέρος της τριλογίας του Σολάνας για την οικονομική κρίση στην Αργεντινή. Το πρώτο μέρος  με τίτλο Μνήμες μιας Λεηλασίας είχε προβληθεί το καλοκαίρι στην Σπλάντζια.

Λίγες πληροφορίες για την σημερινή ταινία:

"Sponsored links"

Η Αξιοπρέπεια των Χωρίς Όνομα, (La Dignidad de los Nadies), Fernardo Solanas, 120′, Αργεντινή 2005

Προσωπικές ιστορίες περιθωριοποιημένων Αργεντίνων που αποκαλύπτουν καθημερινές νίκες και κατακτήσεις απέναντι στην ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση που προκάλεσε το νεοφιλελεύθερο μοντέλο που επιβλήθηκε στη χώρα. Μικρές εποποιίες αλληλεγγύης που τις διηγούνται οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές τους, ήρωες ανώνυμοι με προτάσεις συλλογικές, που αποδεικνύουν ότι ο κόσμος μπορεί να αλλάξει.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live