Προσφυγή στη Δικαιοσύνη από εκπαιδευτικούς της Κρήτης

Κανένα σχόλιο

Στη Δικαιοσύνη θα προσφύγουν εκπαιδευτικοί, σχεδιαστές – καταχωρητές της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης του Νομού Χανίων, όπως και άλλοι συνάδελφοί τους από άλλους Νομούς διεκδικώντας την πληρωμή των δεδουλευμένων τους των δύο τελευταίων ετών (2008 – 2009 και 2009 -2010).

Σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν πως ‘η  Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη (ΠΔΣ) (τα δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα που απευθύνονταν σε μαθητές όλων των Τάξεων, όλων των τύπων Λυκείων) ήταν ένας θεσμός που λειτουργούσε από το 2000 στη Δευτεροβάθμια Γενική και Επαγγελματική Εκπαίδευση και μπορούσε να ελαφρύνει το άχθος από την παραπαιδεία. Ενας θεσμός  που υποστήριζε τα παιδιά που προέρχονται από τα οικονομικά και κοινωνικά εκείνα στρώματα που πλήττονταν περισσότερο και που στόχο είχε να αποτρέψει τη μαθητική διαρροή.

Ένας ακόμα θεσμός της Δημόσιας Εκπαίδευσης, που φέτος ουσιαστικά καταργήθηκε, αφού θα λειτουργήσει μόνο για μαθητές της τελευταίας τάξης, όλων των τύπων Λυκείων, που είναι χαρακτηρισμένα δυσπρόσιτα και μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων. Ενας θεσμός που από το 2000 λειτουργούσε συγχρηματοδοτούμενος από το 3ο ΚΠΣ και που το 2008 που η χρηματοδότηση του πέρασε εξολοκλήρου στο Ελληνικό Κράτος, το Υπουργείο Παιδείας ξέχασε να συμπεριλάβει στον προϋπολογισμό των αμοιβών, την αμοιβή των εκπαιδευτικών (σχεδιαστών – καταχωρητών της ΠΔΣ) που δούλεψαν πέραν του ωραρίου του σχολείου, απογευματινές ώρες, για να λειτουργήσει. Σε επανειλημμένες ερωτήσεις της ΟΛΜΕ τα τελευταία δύο χρόνια, το Υπουργείο Παιδείας απαντά ότι χρειάζεται ειδική νομοθετική ρύθμιση για να πληρωθούν οι παραπάνω εκπαιδευτικοί, που όμως δεν έχει γίνει’.

"Sponsored links"

Οι εκπαιδευτικοί της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης στα Χανιά, σε συνεργασία με συναδέλφους τους στην υπόλοιπη Ελλάδα, θα κινηθούν δικαστικά σε βάρος του Υπουργείου προκειμένου να πάρουν τα χρήματά τους.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live