Πρωτοποριακή αποκατάσταση υγρότοπου στα Χανιά

Κανένα σχόλιο

Πρωτοποριακή χαρακτηρίζουν στελέχη του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση στην Ελλάδα (WWF Ελλάς) την πρωτοβουλία του Δήμου Σούδας για την αποκατάσταση, ανάδειξη και προστασία του υγρότοπου του ποταμού Μορώνη. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας παρουσιάστηκαν στη Σούδα (στον χώρο του παλιού δημαρχείου) οι προτάσεις του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση, με τον επιστημονικό υπεύθυνο του προγράμματος «Προστασία των νησιωτικών υγρότοπων της Ελλάδας» του WWF Ελλάς, Καλούστ Παραγκαμιάν να επισημαίνει,  ότι «αυτό που γίνεται εδώ σήμερα είναι πρωτοποριακό εάν ευδοκιμήσει».

«Είμαι αισιόδοξος», πρόσθεσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, «γιατί η Δημοτική Αρχή είναι πολύ ένθερμη της ιδέας να διατηρηθεί το φυσικό περιβάλλον του Μορώνη. Πάρα πολλοί κάτοικοι είναι ενθουσιασμένοι με αυτά που βλέπουν να γίνονται τους τελευταίους μήνες στην ακτή και στον υγρότοπο, ενώ παράλληλα έχουμε θετικά μηνύματα, όχι μόνο από Έλληνες αλλά και από ξένους. Μάλιστα πρόσφατα έγινε ένα γύρισμα από το BBC και ο Μορώνης, καθώς και αυτό που γίνεται εδώ, έχουν αναδειχθεί διεθνώς πια. Είναι ένα μεγάλο θέμα», τόνισε ο κ. Παραγκαμιάν.

Για τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα στον υγρότοπο, επεσήμανε ότι «τον περασμένο Σεπτέμβριο, με πρωτοβουλία του Δήμου, άρχισε να ξεμπαζώνεται ο υγρότοπος του Μορώνη για να αποκτήσει, σιγά – σιγά, την πρότερή του, τη φυσική του μορφή και όχι να είναι σκουπιδότοπος και μπαζότοπος. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα προσδώσει πάρα πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα σε μία περιοχή που ήταν υποβαθμισμένη και ακόμα είναι. Θα αποτελέσει μελλοντικά ένα πνεύμονα πρασίνου και ζωής, όχι μόνο για τους κατοίκους της Σούδας, αλλά και για τους επισκέπτες και βεβαίως και όλων των Χανιωτών», υπογράμμισε ο κ. Παραγκαμιάν.

Ο ίδιος σημείωσε ότι «ήδη, παρόλο που έχουν ξεμπαζωθεί μόνο 7-8 στρέμματα, έχουμε δει τη διαφορά. Δηλαδή τρία – τέσσερα είδη σπάνιων πουλιών έχουν επισκεφθεί πια τον υγρότοπο, οι πληθυσμοί έχουν αυξηθεί, κ.λπ.».

"Sponsored links"

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live