Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Ηρακλή Αναγνωστόπουλου

Κανένα σχόλιο

Προέδρου της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Χανίων προς όλους τους συνταξιούχους και εργαζόμενους των Χανίων

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, φίλες και φίλοι,

Επ’ ευκαιρίας του καινούριου χρόνου απευθύνω θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλους τους απόμαχους του μόχθου, σε όλους τους εργαζόμενους και φίλους και εύχομαι ο καινούριος χρόνος το 2011 να είναι χαρούμενος, ειρηνικός, γεμάτος αγάπη για τον άνθρωπο, υγεία και δημιουργία. Ο παλιός χρόνος φεύγει και σε λίγο θα είναι πια παρελθόν. Όμως ο νέος χρόνος βρίσκει και πάλι τους συνταξιούχους στο μετερίζι του αγώνα, μ’ ένα σωρό προβλήματα που άφησε ο παλιός και άλλα που προστέθηκαν ύστερα από τα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης που δεν άφησε τίποτε όρθιο από τις κατακτήσεις τόσων χρόνων.

"Sponsored links"

Ύστερα από τα αλλεπάλληλα μέτρα λιτότητας και την οικονομική κρίση οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι έχουν γονατίσει κυριολεκτικά από την ανέχεια και την εξαθλίωση και δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα.

Η ακρίβεια καλπάζει σε όλα τα είδη, πετσόκοψαν τις συντάξεις που έχουν μετατραπεί σε προνοιακά βοηθήματα, έκοψαν τα δώρα Χριστουγέννων που έδωσαν μόνο κάτι ψίχουλα και άλλοι δεν πήραν καθολου και έτσι πέρασαν τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων με το παράπονο στα χείλη αφού δεν είχαν να πάρουν ούτε τα στοιχειώδη. Η Υγεία το πιο πολύτιμο αγαθό έχει καταντήσει εμπορεύσιμο είδος, η ανθρώπινη αξιοπρέπεια έχει καταπατηθεί, η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο έχει φτάσει στο αποκορύφωμα της, όλα όσα κατακτήσαμε τόσα χρόνια τώρα η γενιά η δική μας έχουν καταργηθεί.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Ο Αγώνας μας δεν σταματά, θα συνεχιστεί και τον καινούργιο χρόνο γιατί μπορεί να είμαστε απόμαχοι της δουλειάς, δεν είμαστε σε καμιά περίπτωση απόμαχοι της ζωής και του αγώνα. Αυτό μας δίνει κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα μας και να ορθώσουμε το ανάστημά μας μπροστά στην αδικία και την κοροϊδία εις βάρος μας. Έχουμε και το σθένος και την ψυχική δύναμη να κρατήσουμε όρθια τα κυρτωμένα – υπό το βάρος του χρόνου – κορμιά μας στις επάλξεις του αγώνα για μια πιο ανθρώπινη και αξιοπρεπή ζωή.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ – ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,

Η πείνα, η εξαθλίωση και η αδιαφορία της κυβέρνησης να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας, μας αναγκάζει να αγωνιστούμε κατά της αδικίας που εφαρμόζεται ενάντια στους συνταξιούχους.

Όμως, πέρα από όλα αυτά, ας προσπαθήσουμε ν’ ατενίσουμε με αισιοδοξία τον καινούριο χρόνο που θ’ ανατείλει με νέες ελπίδες και όνειρα αλλά και με ενότητα και αγώνα και με την πεποίθηση ότι η πολιτεία θα ρίξει έστω και αυτή την ύστατη ώρα ένα βλέμμα στοργής και αγάπης προς τους απομάχους του μόχθου και της σκληρής βιοπάλης, τους στυλοβάτες της κοινωνίας και του πολιτισμού, ώστε να ζήσουν στη δύση της ζωής τους, με το χαμόγελο και όχι με την πίκρα ότι τους έχουν εγκαταλείψει στο περιθώριο. Ενότητα και ομοψυχία. Ενωμένοι πάντα νικάμε. Διαιρεμένοι χάνουμε. Όλοι έχουμε ιερή υποχρέωση και καθήκον να διαφυλάξουμε την ενότητα της πλατιάς αυτής συσπείρωσης όλων των συνταξιούχων. Ο στόχος είναι ΚΟΙΝΟΣ και δεν έχουν θέση ανάμεσά μας συμφέροντα και διαφωνίες. Γι’ αυτό, το μήνυμα που στέλνουμε προς όλους είναι ΕΝΟΤΗΤΑ, ΟΜΟΨΥΧΙΑ, ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ. Εύχομαι ολόψυχα ο καινούργιος χρόνος να είναι χρόνος δικαίωσης του αγώνα μας. Υγεία, αγάπη, ενότητα και αγωνιστική δραστηριότητα για να κάνουμε τον καινούργιο χρόνο πραγματικά ευτυχισμένο για μας, για το λαό, για την πατρίδα μας, για τα παιδιά μας, για τα εγγόνια μας, για ένα καλύτερο αύριο γιατί ξέρουμε ότι τίποτε δεν χαρίζεται όλα κερδίζονται με αγώνες.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

"Sponsored links"

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live