Πρόταση για τη διεθνή προβολή του Κρητικού ελαιολάδου

Κανένα σχόλιο

Πρόταση για την υλοποίηση εξειδικευμένων δράσεων με στόχο την προβολή του Κρητικού Ελαιολάδου, κατάθεσε στο Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου η διανομαρχιακή, αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία «Κρητικό Σύμφωνο Ποιότητας», στην οποία προεδρεύει η Νομάρχης Ηρακλείου, κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη – Ηλιάκη. Η πρόταση κατατέθηκε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων. Αντικείμενο της πρότασης είναι η υλοποίηση τριήμερου διαδραστικού προγράμματος για την προβολή του Κρητικού Ελαιολάδου σε ομάδα διεθνώς αναγνωρισμένων δημοσιογράφων γαστρονομίας.

Το πρόγραμμα θα συμπεριλαμβάνει την υλοποίηση σεμιναρίου για την ποιότητα και τα ιδιαίτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του Κρητικού Ελαιολάδου με την παράλληλη υλοποίηση γευσιγνωσίας ελαιολάδου και την ανάδειξη της κεντρικής του θέσης στη διεθνώς αναγνωρισμένη Κρητική Διατροφή. Παράλληλα θα υλοποιηθούν πρακτικά σεμινάρια Κρητικής Κουζίνας, επισκέψεις σε μνημειακά ελαιόδεντρα, ελαιοτριβεία και γυναικείους συνεταιρισμούς για την παρακολούθηση της διαδικασίας παραγωγής, αλλά και τη γευσιγνωσία τοπικών εδεσμάτων με βάση το ελαιόλαδο.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, το οποίο θα πραγματοποιηθεί εντός της ελαιοκομικής περιόδου, οι προσκεκλημένοι δημοσιογράφοι θα επισκεφθούν και τους τέσσερις Νομούς της Κρήτης, ούτως ώστε να γνωρίσουν τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής και του τοπικά παραγόμενου ελαιολάδου, ενισχύοντας και την έννοια της Κρήτης ως γαστρονομικού προορισμού με μεγάλο πλούτο και ποικιλία.

"Sponsored links"

Η συγκεκριμένη δράση αναμένεται να έχει υψηλό αναπτυξιακό αποτέλεσμα καθώς, πέραν της προβολής της Κρήτης και της τοπικής παραγωγής ελαιολάδου, οι προσκεκλημένοι θα εκπαιδευτούν σε τεχνικές γευσιγνωσίας που θα εξασφαλίσουν την αναγνώριση της υπεροχής του Κρητικού Ελαιολάδου έναντι άλλων, πληροφορίες τις οποίες αναμένεται να διοχετεύσουν μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος μέσω της εργασίας τους και των ΜΜΕ με τα οποία συνεργάζονται.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live