Πρώτη ηθική δικαίωση

Κανένα σχόλιο

Η καταδίκη των επτά φασιστών της Χρυσής Αυγής την Τρίτη αποτελεί μια πρώτη ηθική δικαίωση των θυμάτων των ρατσιστικών και φασιστικών επιθέσεων των τελευταίων μηνών, αλλά και των δημοκρατικών και αντιφασιστικών αισθημάτων της χανιώτικης κοινωνίας, που έχει εκφράσει σε όλους τους τόνους με ανακοινώσεις, μαζικά συλλαλητήρια και τελικά με την αυθόρμητη σύλληψη τους στις 12/3 και συνεχή παρουσία στη δίκη. Οι επτά από τους οκτώ κατηγορούμενους βρέθηκαν ένοχοι για εξύβριση και απειλή, ένας από αυτούς και για οπλοφορία (μαχαίρι) και μοιράστηκαν ποινές φυλάκισης από 16 εως 36 μήνες.

Αποτελεί δε και μια μεγάλη πολιτική νίκη για το αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα αφού αποκαλύπτει το χαρακτήρα της συγκεκριμένης οργάνωσης σαν ναζιστικής συμμορίας, που κατευθύνεται από μια ιδεολογία μίσους και έχει καταδικαστεί από την ιστορία και τους αγώνες των λαών. Η προσπάθεια που έγινε κατά τη διάρκεια της δίκης να διαχωριστούν οι περισσότεροι από την Χρυσή Αυγή έπεσε στο κενό από τις μαρτυρίες αυτόπτων στα γεγονότα της 12/3. Αλλωστε, η πρώτη ανακοίνωση της τοπικής οργάνωσης τους κάλυπτε σαν “μέλη και φίλους”, ενώ από το κεντρικό σάιτ τους απειλούσαν ότι θα κατέβουν νεοναζί από την Αθήνα για “συμπαράσταση”.

Το αποτέλεσμα μας κάνει πιο δυνατούς για να συνεχίσουμε τον αγώνα για να εξαφανιστούν οι φασίστες από την πόλη μας, να βγουν εκτός νόμου όλες οι ναζιστικές συμμορίες και για ένα κόσμο χωρίς πολέμους, φτώχεια, ρατσισμό. Σταθμό σε αυτό τον αγώνα αποτελεί η 19 Μάρτη, πανελλαδική μέρα δράσης ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό σε όλα τα σχολεία.

"Sponsored links"

Κίνηση “Ενωμένοι ενάντια στο Φασισμό και τη Φασιστική Απειλή”

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live