Σας έβαλε τα γυαλιά

Κανένα σχόλιο

Ένας Διοικητής Νοσοκομείου, του Θεαγένειου Θεσσαλονίκης θαρρώ, ένας δικός σας Άνθρωπος σας έβαλε τα γυαλιά,

Μέσα σ’ αυτή την οικονομική καταχνιά, μέσα σ’ αυτή την αβεβαιότητα που βιώνουμε όλοι μας σ’ αυτή τη χώρα, ένας διοικητής νοσοκομείου, διορισμένος όπως όλοι οι Διοικητές όλων των οργανισμών, βγαίνει με μια στεντόρεια φωνή – μ’ ένα δικό του τρόπο – να βροντοφωνάξει την ανικανότητα εκείνων που μας κυβερνούν. Βγαίνει και μας δηλώνει με παρρησία πως στο Νοσοκομείο που προΐσταται, ενώ το 2009 για προμήθειες νοσοκομειακού υλικού ξοδεύτηκαν 4 ½ εκατομμύρια ευρώ, το 2010 τα μάζεψε μονάχα στα πεντακόσιες χιλιάδες, με αύξηση στις χειρουργικές επεμβάσεις στο 18%. Και συμπληρώνει ο χριστιανός, πως αν ψάξεις στην αγορά βρίσκεις καλές τιμές σε εξίσου καλή ποιότητα.

Ε… Η ταπεινότητά μου πιστεύει πως ο Άνθρωπος αυτός θα έχει άδοξο τέλος, γιατί η λεβεντιά που τον κάνει να ξεχωρίζει από τους άλλους, είναι ένα φρούτο που δεν ευδοκιμεί στη χώρα που γεννά και αναδεικνύει κάθε είδους απατεώνες. Ε! Και τι θέλησε να μας πει δηλαδή; Πως ανακάλυψε την Αμερική; Λες και ο πολιτικός του προϊστάμενος δεν γνωρίζει το ξέφρενο φαγοπότι που γίνεται στα νοσοκομεία, ή λες και ο προηγούμενος πολιτικός προϊστάμενος του προκατόχου Διοικητή, του εν λόγω Νοσοκομείου, δεν γνώριζε σε τι τρωκτικά επροΐστατο. Ο παραπάνω διοικητής, που επί της ευκαιρίας από τη στήλη αυτή οφείλω θερμά να ΣΥΓΧΑΡΩ για το μεγάλο του… «ΘΡΑΣΟΣ» να βγει και να μιλήσει για τον μεγάλο άθλο που κατάφερε στη θέση που του εμπιστεύτηκαν και που στην ουσία έπρεπε να θεωρείται αυτονόητο, αποτέλεσε ένα ηχηρό χαστούκι σε όλους τους πολιτικούς προϊστάμενους των τελευταίων χρόνων, μα προπαντός τον σημερινό πολιτικό προϊστάμενο.

"Sponsored links"

Εσείς κύριε Λοβέρδο σήμερα, και η κυρία Ξενογιαννακοπούλου εχθές, αν έχετε την πολιτική βούληση και τα κότσια, θα έπρεπε να είχατε επιβάλλει στους διορισμένους προέδρους των Νοσοκομείων να έχουν κάνει εκείνο που έκανε ο Διοικητής του Θεαγένειου. Φοβούμαι όμως αντίθετα, πως η επιτυχία εκείνου του έντιμου Ανθρώπου, μα προπαντός η «αυθάδειά» του να βγει και να την πει, μπορεί να τον καταστήσει μαύρο πρόβατο στο χώρο της υγείας, και γενικότερα στην κυβερνητική στελέχωση. Γιατί έχει πια γίνει ακόμη και στους πλέον καλόπιστους αντιληπτό, πως στην κυβέρνηση δεν περισσεύει μονάχα η ατολμία και η ανικανότητα, αλλά της λείπει και η πολιτική βούληση. Όποιος λοιπόν τολμήσει να ξεχωρίσει από κάποια δεδομένα, τον τρώει το σκοτάδι. Πέφτει στη δυσμένεια και χάνετε. Το έργο το έχουμε όλοι πολλές φορές ξαναδεί.

Και κάτι επίκαιρο: Επανέρχονται γενναία κίνητρα, για να τονώσουν – όπως μας λένε – την αγορά του αυτοκινήτου. Ίσως, για να στηρίξουν την ελληνική βιομηχανία αυτοκινήτου. Μας σπρώχνουν, αν έχουμε ακόμη κάποιο ευρώ, να σπεύσουμε να τα διώξουμε στην αλλοδαπή. Αν δεν ήσασταν όλοι σας πουλημένοι σε ξένα συμφέροντα, ο λαός θα σας χαρακτήριζε ηλίθιους. Όμως δε σας θεωρεί ηλίθιους. Σας βλέπει πουλημένους. Όλα τα ‘χει η Μαριορή, το καινούργιο αυτοκίνητο τη μάρανε. Και μάλιστα τη στιγμή που όλοι οι χώροι έχουν φρακάρει από ολοκαίνουργια κατασχεμένα αυτοκίνητα.

Υ.Γ. Κύριε υπουργέ υγείας. Από την εποχή της κυρίας Ξενογιαννακοπούλου στο υπουργείου σας υπάρχει τεκμηριωμένη πρόταση με γράφημα και χωρίς δαπάνες, πώς μπορεί να παταχθεί η ρεμούλα στα νοσοκομεία, με αρ. πρωτοκόλλου. Από γραφείο πρωθυπουργού, Κ 2287/30-3-2010. Από γραφείο Παπακωνσταντίνου 3166/26-2-2010. Αρ. πρωτ του υπουργείου σας 34116/3/2010

Κώστας Π. Μανιάς

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live