Σημαντική εξέλιξη στην μάχη κατά των καρτέλ και της ακρίβειας

Κανένα σχόλιο

Μια σημαντική εξέλιξη επετεύχθη με την καταδίκη του πρώην προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού κ. Σπ. Ζησιμόπουλου, σε ποινή φυλάκισης εννέα μηνών με τριετή αναστολή, για παράβαση καθήκοντος (βλ. επισυναπτόμενο αρχείο).Η απόφαση εξεδόθη την 30η Μαρτίου 2010 από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ύστερα από μηνυτήρια αναφορά του Δρίτσα Γεώργιου. Ο κ. Δρίτσας περίμενε την Επιτροπή Ανταγωνισμού επί 8 χρόνια για να αποφασίσει επί της καταγγελίας του κατά μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας, απόφαση που τελικά εξεδόθη στις αρχές του 2009 (η καταγγελία έγινε το 2002).

Η παράβαση του καθήκοντος του κ. Ζησιμόπουλου συνίσταται στο καταχώνιασμα της καταγγελίας Δρίτσα επί σχεδόν 2,5 χρόνια σε ένα συρτάρι της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Η απόφαση του δικαστηρίου επεσήμανε ότι με την καθυστέρηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, για την οποία πλήρη ευθύνη είχε ο κ. Ζησιμόπουλος, επωφελήθηκε σημαντικά η πολυεθνική εταιρεία λόγω της καθυστερημένης καταβολής του προστίμου που τελικά της επεβλήθη (30 εκ. Ευρώ) και λόγω της συνέχισης της παράνομης πρακτικής της όλο τον χρόνο αυτόν. Ταυτόχρονα ο καταγγέλων καταστράφηκε οικονομικά και οι καταναλωτές επιβαρύνθηκαν από τις ακριβές τιμές.

Η απόφαση του δικαστηρίου για πρώτη φορά τιμωρεί έναν «παράγοντα» της αργοπορημένης απονομής δικαιοσύνης στα θέματα Ανταγωνισμού στην Ελλάδα. Επί θητείας του κ. Ζησιμόπουλου πολλές υποθέσεις καθυστέρησαν άνω των 7 ετών και στο τέλος καταδίκασαν τις παρανομούσες ισχυρές εταιρείες. Βέβαια η καθυστέρηση αυτή ωφέλησε στα μέγιστα τις ισχυρές εταιρείες και ζημίωσε σημαντικά τους ανταγωνιστές τους και τους έλληνες καταναλωτές.

"Sponsored links"

Επί της απόφασης του δικαστηρίου ο κ. Ζησιμόπουλος άσκησε έφεση.

Φλωράς Γιώργος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live