Σημαντικό βήμα για τη διάσωση και διάδοση του έργου του Ν.Καζαντζάκη.

Κανένα σχόλιο

Ένα σημαντικό βήμα έγινε αυτές τις ημέρες, όσον αφορά τη διάσωση αλλά και διάδοση στις νεότερες γενιές του έργου του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη, καθώς συγκροτήθηκε Επιτροπή στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, από πανεπιστημιακούς και ειδικούς, με σκοπό την επανέκδοση των έργων του, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, το ίδρυμα “Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη” και τη Διεθνή Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη.

Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει και τις πολύμηνες προσπάθειες του βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Μανόλη Στρατάκη, ο οποίος είχε επανειλημμένως ασχοληθεί με το θέμα με αρκετές κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του προς τους αρμόδιους Υπουργούς, ζητώντας την έκδοση, επανέκδοση, διακίνηση και μετάφραση του έργου του Ν.Καζαντζάκη, χαρακτηρίζοντας το όλο εγχείρημα “εθνική” υπόθεση.

Μάλιστα, υπήρχε και το έντονο ενδιαφέρον του πρωθυπουργού κ.Γιώργου Παπανδρέου προς αυτή την κατεύθυνση, αφού είχαν προηγηθεί και οι σημαντικές προσπάθειες της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη και του Προέδρου της κ.Γιώργου Στασσινάκη.

"Sponsored links"

Επίσης, η Επιτροπή που συγκροτήθηκε θα συγκεντρώσει όλα τα ανέκδοτα χειρόγραφα (ημερολόγια, επιστολογραφία κλπ.), αναζητώντας τα όπου κι αν βρίσκονται, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, σε χέρια ιδρυμάτων ή ιδιωτών και όλα τα κείμενα που έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς σε περιοδικά, επιθεωρήσεις, εφημερίδες κλπ. και αφού ολοκληρωθεί το έργο της συγκέντρωσης, τα κείμενα θα εκδοθούν σε ενιαίους τόμους, συνοδευόμενα από ερμηνευτικά σχόλια και σημειώσεις ειδικών μελετητών.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live