• Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Μηλόπιτα (ταψί Νο 32): Παντεσπάνι: Τέσσερα αυγά, 1 ½ φλιτζάνα αλεύρι, ένα μπέικη, μια φλιτζάνα ζάχαρη, ξύσμα λεμονιού.Στρώνουμε στο ταψί 1 ½ φλιτζάνα του καφέ ραφινέ πασπαλίζομε μια κουταλιά κοφτή ζάχαρη κοπανισμένη στρώνουμε μήλα ένα δάκτυλο στο πάχος. Περίπου 4 μήλα. Τα πασπαλίζουμε με κανέλλα ρίχνουμε το παντεσπάνι και το φουρνίζουμε. Όταν το βγάλουμε το σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι. Σιρόπι:  Δύο νεροπότηρα νερό, ένα ζάχαρη &

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Κακαβιά: Βάζουμε τα ψάρια σε στρώσεις στην χύτρα, ενδιάμεσα πατάτες, κρεμμύδια, αλάτι, δύο νεροπότηρα λάδι, δύο νερό (αν είναι 3 νεροπότηρα λάδι μπορούμε να βάλουμε 4 ποτήρια νερό). Μόλις ψηθούν  τα  ψάρια πάντα  σκεπασμένα το κατεβάζουμε το αφήνουμε λίγο και σερβίρουμε (ψάρια σφυρίδα, ροφός και διάφορα πετρόψαρα. Όσο πιο πολλά ψάρια τόσος πιο καλή γίνεται).

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Σάλτσα ζακυνθινιά: Ένα κιλό κρέας φέτα μοσχάρι. Το κόβουμε σε κύβους. Μία κουταλιά σούπας γεμάτη ντομάτα πελτέ, 1 ποτήρι νερού λάδι, ½ ποτήρι του κρασιού ξύδι, πιπέρι, αλάτι, 5-6 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρο ένα κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη και 1 ποτήρι νερό. Όλα μαζί και στο τέλος όταν το κρέας είναι σχεδόν βρασμένο θα ρίξετε κομμάτια τυρί πιπεράτο και λίγη ρίγανη (κλαδάκια).

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Σαβαγιάρ1 κιλό μπισκότα σαβαγιάρ, 1.250 γραμμ. γλυκό βανίλια, καρύδα, σοκολάτα κουβερτούρα, 250 γραμμ. φρέσκο βούτυρο. Τρίβουμε την βανίλια με το βούτυρο βάζουμε ανάμεσα σε δύο μπισκότα μετά το βουτάμε σε λίγη βανίλια αραιή το μισό και το άλλο μισό σε λιωμένη σοκολάτα ή καρύδα. Φορμάκια με φύλλο: 100 δράμια αμύγδαλα, 100 δράμια ζάχαρη, 100 δράμια φύλλο, 6 αυγά και δύο κουταλιές κορν φλάου, λίγες βανίλιες και 2 κουταλιές βούτυρο. Ασπρίζουμε το

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Μιλφέϊγ: 2 κουτιά σφολιατίνια, 4 κρόκοι, ¾ φλιτζάνας ζάχαρη, 7 φλιτζάνες γάλα, 3-4 βανίλιες, 2 κουταλιές βούτυρο φρέσκο, πέντε κουταλιές κοφτές αλεύρι, τρείς κουταλιές κοφτές κορν φλάουρ, ένα κουτί σαντιγί, ασπρισμένα αμύγδαλα. Εκτέλεση: Κρόκοι – ζάχαρη – βούτυρο. Χτυπάω προσθέτοντας μισό κιλό γάλα, αλεύρι, κορν φλάουρ, βανίλιες. Το υπόλοιπο μισό γάλα ζεσταίνεται. Το προσθέτουμε στο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς. Τρείς στρώσεις

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Τυρόπιτα:Πέντε αυγά, 1 βιτάμ των 250 γραμμ., μισό κιλό γιαούρτι στραγγιστό, μισό κιλό φέτα, 2 κουταλάκια μπέικη, 2 φλιτζάνες αλεύρι. Χτυπάμε τα αυγά. Ρίχνομε το γιαούρτι και ανακατεύομε το μπέικη, την φέτα τριμμένη, το βιτάμ λιωμένο και προσθέτουμε  το αλεύρι. Πατατοσαλάτα: Δύο κιλά πατάτες, 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, ρίγανη, πιπέρι, κάπαρη, αλάτι. Βράζω τις πατάτες με την φλούδα και μετά τις καθαρίζω. Τρία τέταρτα ποτηριού λάδι,

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Πατάτες ωγκραντέν Κόβουμε στρογγυλές και πολύ λεπτές φέτες τις πατάτες. Τις μισοτηγανίζουμε. Βουτυρώνουμε πυρέξ, βάζουμε μια στρώση. Πασπαλίζουμε με πολύ –πολύ τυρί τριμμένο. Από πάνω μια στρώση ζαμπόν. Πάλι πατάτες, τυρί, 2 κρέμες γάλακτος και μικρά μικρά κομματάκια φρέσκο βούτυρο. Ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για πολύ ώρα. Μακαρόνια ωγκραντέν Ένα πακέτο μακαρόνια βίδες, 2 κιλά γάλα, μισό βιτάμ μισό κιλό φέτα τριμμένη, 3 αυγά

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    ΜερένταΈνα κουτί γάλα ζαχαρούχο, 1 βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου, 2 κρόκοι αυγών, 7 κουταλιές ζάχαρη άχνη, 3 βανίλιες, μισό κουτί κακάο. Όλα μαζί καλό χτύπημα στο μίξερ. Τούρτα: Παντεσπάνι: 6 ασπράδια αυγών, ελάχιστο αλάτι, 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη, 6 κρόκους αυγών, 3 κουταλιές μεγάλες χυμό λεμόνι, ένα φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι, βανίλια. Ασπράδια με ζάχαρη μαρέγκα. Την βάζουμε σε μεγάλη λεκάνη. Κρόκους με χυμό λεμονιού και βανίλια. Μέσα

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Τζατζίκι διαφορετικό Τρίβουμε ένα αγγούρι στον τρίφτη και το στραγγίζουμε. Τρίβουμε 1 μέτριο καρότο. Ψιλοκόβουμε ένα ματσάκι άνηθο και ένα ματσάκι φρέσκο δυόσμο. Λιώνουμε 3 σκελίδες σκόρδο ή και περισσότερες αν το θέλομε δυνατό. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό, 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, ξύδι, αλάτι, πιπέρι. Σερβίρουμε πασπαλισμένο με γλυκιά πάπρικα. Ρολό μυζήθρας Μισό κιλό μυζήθρα, 1 φλιτζάνι

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Cheesecakeφράουλας (για 6 άτομα) 180 γραμμ. μπισκότα digestive, 70 γραμμ. βούτυρο, 400 γραμμ. τυρί Φιλαδέλφεια, 250 γραμμ. φράουλες, 3 αυγά, 1 λεμόνι, 6 φύλλα ζελατίνας, 50 γραμμ. ζάχαρη άχνη, 30 γραμμ. ζάχαρη κοινή, 50 γραμμ. μέλι, 250 γραμμ. κρέμα γάλακτος, λίγο ζελέ φράουλας ή σιρόπι φράουλας.Τρίβουμε τα μπισκότα περνώντας τα από το μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Αφαιρούμε τη φλούδα του λεμονιού και το τρίβουμε επίσης στο μπλέντερ. Λιώνουμε το βούτυρο και

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Γλυκό Ψυγείου 400 γραμμ. φρέσκο βούτυρο, 600 γραμμ. μπισκότα τετράγωνα, 5 αυγά, 2 φλιτζάνια ζάχαρη, 1 μικρό κουτί κακάο. Για την κρέμα: Λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε έως ότου λιώσει. Προσθέτουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε το κτύπημα. Ξεχωρίζουμε τα ασπράδια και χτυπάμε σε μαρέγκα και την προσθέτουμε στο μίγμα. Ρίχνουμε και το κακάο και τα χτυπάμε όλα μαζί. Βρέχουμε τα μπισκότα σε γάλα με κονιάκ και τα

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Πορτοκαλόπιτα 3 αυγά, 1 ποτήρι ζάχαρη, 1 ποτήρι λάδι, 1 μπέικη, 1 γιαούρτι, ξύσμα δύο πορτοκαλιών, χυμό  από ένα πορτοκάλι, μισό κιλό φύλλο κρούστας ( το ξεραίνομε στο φούρνο και το θρυμματίζομε).Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτομε τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνοντας τελευταίο, το φύλλο κρούστας. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30’ (μέχρι να ροδίσει). Σιροπιάζουμε. Σιρόπι: 2 ποτήρια ζάχαρη, 3 ποτήρια νερό, ξύσμα πορτοκαλιού. Βράζουμε για 10

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Κουνέλι Τσιγαρίζουμε σε λάδι με βούτυρο κρεμμύδια και καρότα. Τα τραβάμε και τσιγαρίζουμε το κουνέλι. Το βάζουμε σε πήλινα σκεύη με καπάκι, αλάτι, πιπέρι, άσπρο κρασί. Τα βράζουμε μέχρι να πιεί το κρασί και περιχύνουμε με σάλτσα ντομάτα, σκεπάζουμε και στο φούρνο για μιάμιση ώρα. Προσθέτουμε κομμένα φρέσκα μανιτάρια και φουρνίζουμε ακόμα μισή ώρα προσθέτουμε μαϊντανό και διαλυμένο βούτυρο με αλεύρι για να δέσει η σάλτσα. Κουνέλι

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Μηλόπιτα κέικΜια κούπα σπορέλαιο ή ραφινέ, μιάμιση κούπα ζάχαρη. Τρείς κούπες αλεύρι και ένα μπέικη. Τέσσερα αυγά, ένα κουταλάκι κανέλλα συν ένα γαρύφαλλο σκόνη, μια κούπα καρύδια χοντροκομμένα, μια κούπα σταφίδες. Τέσσερα μήλα κομμένα σε χοντρά κομμάτια και τα ραντίζω με κονιάκ. Χτυπάω τα υλικά σε κέικ το αδειάζω σε μια λεκάνη και προσθέτω τα καρύδια, σταφίδες και μήλα. Αδειάζω σε λαδωμένο ταψί, ψήσιμο στους 180

    Διαβάστε περισσότερα ...
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 Live
διαφημίσεις
trapeza xaniwn
ANEK
SYNKA
bioxym


διαφημίσεις


BIDIANO
διαφημίσεις

https://www.facebook.com/Markogiannakis.photocopy/