Σταθερά στην κορυφή της ελληνικής ποδηλατικής ελίτ ο Τάλως ΑΝΕΚ LINES

Κανένα σχόλιο

Κλείνοντας είκοσι δύο χρόνια ζωής στα ποδηλατικά δρώμενα ο Χανιώτικος σύλλογος βρίσκεται επί 12 συναπτά έτη στην ελίτ της ποδηλασίας. Η σταθερότητα του ΤΑΛΩΣ ANEK LINES στην πρώτη τριάδα των ελληνικών σωματείων και για το 2010 κάτι που ελάχιστα, ίσως και κανένα άλλο σωματείο δεν έχει καταφέρει να παραμείνει τόσα έτη στην κορυφή είναι αξιοσημείωτη και αξιοζήλευτη. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας που αφορούν τα σωματεία και τους αθλητές ο ΤΑΛΩΣ ΑΝΕΚ LINES φιγουράρει στην 2η θέση με 10506 βαθμούς, ενώ στην 3η και 1η θέση βρίσκεται το ΠΟΗ Κάστρο και ο Α.Σ Πρωτέας αντίστοιχα.

Μία θέση πιο πάνω σε σχέση με την περασμένη χρονιά, σίγουρα αφήνει ικανοποιημένους όλους τους ανθρώπους που σχετίζονται με τον οποιονδήποτε τρόπο με τον σύλλογο και τους δημιουργεί ένα αίσθημα ευθύνης για την νέα χρονιά για περισσότερες διακρίσεις. Αν και η συγκομιδή των βαθμών δεν αποτελεί αυτοσκοπό για την ομάδα, η πολύ καλή δουλεία που γίνεται από την ακαδημία ως τα υψηλά κλιμάκια της ομάδας οδηγούν σε αυτό το αποτέλεσμα το οποίο από μόνο του δίνει δύναμη σε όλους για την νέα σεζόν που θα είναι πιο απαιτητική λόγω των ιδιαίτερων κοινωνικοοικονομικών συνθηκών που επικρατούν στην χώρα μας.

Αιχμή του δόρατος για την πολύ καλή πορεία της ομάδας αποτέλεσε η ανδρική ομάδα του συλλόγου η οποία σε οποιοδήποτε αγώνα και αν συμμετείχε κατακτούσε πρώτες θέσεις και μετάλλια. Με αποκορύφωμα την κατάκτηση του πανελληνίου πρωταθλήματος ανδρών στην πίστα αφού κατάφερε και κέρδισε για πρώτη φορά την ομαδική καταδίωξη με χρόνο μάλιστα που αποτελεί ρεκόρ για σωματείο. Τέσσερις αθλητές του σωματείου συμμετείχαν στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Δρόμου και Πίστας και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πίστας ( Τζωρτζάκης Πολυχρόνης, Χαιδεμενάκης Δημήτρης, Χατζάκης Παναγιώτης και Κανδυλάκη Ελευθερία). Κατάφεραν μάλιστα να σημειώσουν και 4 πανελλήνια ρεκόρ.

"Sponsored links"

Πολύ καλή η παρουσία του έφηβου Χατζάκη Παναγιώτη ο κατέκτησε πέντε μετάλλια στα πανελλήνια πρωταθλήματα και καθιερώθηκε ως βασικό μέλος της εθνικής ομάδας δρόμου και πίστας.

Δήλωση Μαρεντάκη Π: << Το 2010 ήταν από τις καλύτερες χρονιές του συλλόγου αλλά και εμένα προσωπικά από το 2004 που έχω αναλάβει τα ηνία της ομάδας προπονητικά. Μπορεί να μην πετύχαμε το ιδανικό (την 1η θέση) αλλά η γενικότερη παρουσία της ομάδας ήταν καταπληκτική. Πολλές φορές οι αριθμοί δεν λένε την αλήθεια αλλά η συνολική συγκομιδή των 42 μεταλλίων στα πανελλήνια πρωταθλήματα δεν μπορεί να την αμφισβητήσει κανείς και αυτός ο αριθμός από μόνος του καταμαρτυρεί την συστηματική δουλειά που γίνεται στο σύλλογο από όλους τους προπονητές και το Δ.Σ. Εγώ προσωπικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τους αθλητές μου όλους διότι η πολύ καλή πορεία του σωματείου οφείλεται στην προσπάθεια τους που με όλους τους τις δυνάμεις σε όλη την διάρκεια της χρονιάς είναι οι πρωταγωνιστές και κλέβουν την παράσταση σε κάθε διοργάνωση αφού οι συγκομιδή των μεταλλίων και μόνο δείχνει ότι δεν αφήνουν περιθώρια σε κανένα να τους αμφισβητήσει. .Επίσης είναι άξιοι συγχαρητηρίων για την προσπάθεια που καταβάλουν στις προπονήσεις όπου κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες χειμώνα, καλοκαίρι προπονούνται ανελλιπώς για αυτά τα πολύ καλά αποτελέσματα>>.

Η ακαδημία της ομάδας για άλλη μια χρονιά έδειξε ότι συγκαταλέγεται στις κορυφαίες της Ελλάδος, αφού κατέκτησε πολλές πρώτες θέσεις στα μίνι μικρά-μεγάλα, στους παμπαίδες και στις πανκορασίδες σε διασυλλογικούς αγώνες, στα τοπικά πρωταθλήματα και στην πανελλήνια μέρα νεολαίας στην οποία κατέκτησε 2 μετάλλια.

Δήλωση Ορφανουδάκη Κ: << Η απόδοση των παιδιών της ακαδημίας ήταν πολύ καλή το 2010 αλλά δεν είναι αυτό πολύ σημαντικό όσο είναι το ότι υπάρχει πολύ καλό κλίμα μεταξύ των παιδιών μαθαίνουν να συνεργάζονται, να πειθαρχούν και να βάζουν στόχους υλοποιήσιμους. Προπονούνται και τρέχουν σαν μια οικογένεια και βασικό μας μέλημα να μάθουν τν ευγενή άμιλλα. Μέσα από την προπόνηση μαθαίνουν για την υγιεινή διατροφή, την κυκλοφοριακή αγωγή και βελτιώνουν την φυσική τους κατάσταση κάτι που είναι πολύ σημαντικό στην σημερινή καθιστική ζωή που κυριαρχεί στην κοινωνία μας>>.

Στις πρώτες θέσεις στις ατομικές βαθμολογίες φιγουράρουν αρκετοί αθλητές από την ομάδα. Η συνολική συγκομιδή των μεταλλίων 42 σε πανελλήνια πρωταθλήματα , 26 σε τοπικά πρωταθλήματα δείχνει την πολύ καλή δουλειά που γίνεται από τους προπονητές και το πολύ καλό έμψυχο δυναμικό που υπάρχει στην ομάδα .

Οι κυριότερες επιτυχίες των αθλητών ήταν :

ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ                     ΧΡΥΣΑ              ΑΡΓΥΡΑ        ΧΑΛΚΙΝΑ
ΔΡΑΚΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ                              1                                  1                     2
ΤΖΩΡΤΖΑΚΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ               1                                  3                     1
ΧΑΙΔΕΜΕΝAΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ       1                                  1
ΤΖΩΡΤΖΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ                           1                                  1
ΖΕΝΤΕΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ                                                                                           1
ΠΕΡΡΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ                                                                                          1
ΜΑΡΓΑΡΩΝΗΣ ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ                                                     1
ΑΛΕΥΡΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ                                                                1
ΚΑΚΑΒΕΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ                                                                                  1
ΧΑΙΔΕΜΕΝΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ                                                 4                     1
ΚΑΚΑΒΕΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                    1                                  1
ΚΑΝΔΥΛΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ                    2                                 2
ΠΡΙΝΤΕΖΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                                                                   1                     1
ΠΑΡΑΓΥΙΟΥ ΜΑΡΙΝΑ                                                                  1                     1
ΣΑΡΙΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΖΩΗ                                                                  1

Προπονητές της ομάδας είναι :ο Μαρεντάκης Παναγιώτης, ο Ορφανουδάκης Κώστας, ο Πενταράκης Κώστας και η Τουρνά Νατάσσα .

"Sponsored links"

Δήλωση Κοπανάκη Ι (πρόεδρος Δ.Σ.): <<Εκ μέρους του Δ.Σ θα ήθελα να δώσω ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους αθλητές του συλλόγου από τον μικρότερο έως τον μεγαλύτερο και στους γονείς τους που συμπαραστέκονται στα παιδιά. Συγχαρητήρια στους προπονητές της ομάδας για την πολύ καλή εμφάνιση της ομάδας και βέβαια θα ήθελα να εξυμνήσω τον χρυσό χορηγό της ομάδας την ANEK-LINES η οποία είναι άξιος συμπαραστάτης και αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια, χωρίς αυτήν δεν ξέρω αν θα μιλούσαμε για επιτυχίες. Η ANEK-LINES η οποία ενεργά δείχνει το ενδιαφέρον της για την καταξίωση του σωματείου με κάθε τρόπο και μέσο συμπαραστέκεται στο πλευρό του συλλόγου ώστε να παραμένει στην κορυφή της Ελλάδος. Αυτή την προσπάθεια την έχουν αγκαλιάσει και πολύ άλλοι Χανιώτες επιχειρηματίες που υποστηρίζουν ο καθένας με τον δικό του τρόπο Χορηγοί: Μικρό Καφενείο, IMAGE επιγραφές, Μinoa palace, Χαιρετάκης λιπαντικά, Ποδηλατοδρόμιο ποδήλατα ,ανταλλακτικά, Καφέ Φοίνικας-Παλαιόχωρα, Κακαουνάκης εργαλεία –σιδηρικά, ELEA Ψαρουδάκης, Γύπας τυροκομικά προϊόντα, και IDEAL bikes. Τέλος δεν πρέπει να ξεχάσουμε να ευχαριστήσουμε την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων η οποία όλα τα χρόνια ήταν κοντά στον σύλλογο όποτε της είχε ζητηθεί, τον Δήμο Νέας Κυδωνίας και τους εκάστοτε δημάρχους καθώς και όλους τους Δήμους που συνδιοργανώνουμε τους αγώνες, Ακρωτηρίου, Θερίσσου, Πελεκάνου και κοινότητα Ασή Γωνιάς. Αυτός είναι ο λόγος που αισθανόμαστε την ανάγκη να τους ευχαριστήσουμε και να τους τονίσουμε ότι ένα μερίδιο της επιτυχίας μας τους αναλογε>>ί .

Δραστηριότητες του συλλόγου: Ο ΤΑΛΩΣ ANEK LINES κάθε χρόνο διοργανώνει μια σειρά από αγώνες με αποκορύφωμα τον << ΓΥΡΟ ΜΑΧΗ ΚΡΗΤΗΣ>> με πάρα πολλές συμμετοχές από το εξωτερικό. Εκτός από τον σημαντικό αυτό αγώνα διοργανώθηκαν τα <<Δαμβόγλεια>>, αγώνας ΜΤΒ στους Αγίους Αποστόλους, η << Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο>>, ο 3ος Γύρος Παλαιόχωρας ο οποίος ήταν και πανελλήνιο πρωτάθλημα για τους Μάστερ, 2 αγώνες ορεινής ποδηλασίας στα Αγκουσελιανά, Ρεθύμνου και το εσωτερικό πρωτάθλημα Μάστερ-Όπεν με πάρα πολλές συμμετοχές. Τηλ.επικοινωνίας:2821072555-φαξ 2821086285 Τηλ.ακαδημίας 6944426205- Ορφανουδάκης Κ 6974034018-Πενταράκης Κ www.talosteam.gr

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live