Στην Εισαγγελέα και τους Αστυνομικούς Διευθυντές οι ιδιοκτήτες για την υπόθεση των αιολικών πάρκων στο Αποπηγάδι

Κανένα σχόλιο

«Μέλη της πρωτοβουλίας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της εισαγγελέας που προχθες επισκέφτηκε τον Άναβο για την υπόθεση των αιολικών πάρκων στο Αποπηγάδι. Μας δέχτηκε στο γραφείο της και τα μέλη της πρωτοβουλίας της εξήγησαν: Α) Τα σχετικά με τις πολλαπλές παρανομίες των διοικητικών πράξεων. Β) Τις παρανομίες που γίνονται κατά την εκτέλεση του δρόμου που οδηγεί στο Αποπηγάδι.

Συγκεκριμένα ενώ έχει χορηγηθεί άδεια για δρόμο πλάτους 4 μέτρων διανοίγετε δρόμος πλάτους μέχρι και 10 μέτρων. Για αυτό και έχουμε καταθέσει αιτήματα για  επείγουσες αυτοψίες στην Δ/νη Δασών Χανίων και στην Δ/νση Πολεοδομίας Χανίων. Θεωρούμε ότι είναι αντισυνταγματικό να επιλύονται αστικού τύπου διαφορές με την παρέμβαση και χρήσει ισχυρών  αστυνομικών δυνάμεων, γι΄αυτό ζητήσαμε αναστολή για 20 ημέρες των εργασιών που αυτή τη στιγμή γίνονται στο Αποπηγάδι, μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση μας στο ΣΤΕ.

Επίσης εξηγήσαμε στην εισαγγελέα ότι οι σχετικές πράξεις χαρακτηρισμών ουδέποτε αναρτήθηκαν ακέραια και νόμιμα και με φροντίδα των τότε δημάρχων, σύμφωνα με το άρθρο 14 του νόμου 998/79 , στους σχετικούς  δήμους για την ενημέρωση των κατοίκων – ενδιαφερομένων.

"Sponsored links"

Η εισαγγελέας έπειτα από τις εξηγήσεις μας, μας απάντησε ότι όλα αυτά συνηγορούν στην κατάθεση μηνύσεων από την μεριά μας. Τα μέλη της πρωτοβουλίας συναντήθηκαν με τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Κρήτης και τον αστυνομικό διευθυντή Χανίων, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα τους».

Αυτά αναφέρονται σε ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας κατοίκων Σπίνας, Φλωρίων, Παλαιών Ρουμάτων και Σέμπρωνα, η οποία καταλήγει ως εξής:

«Εμείς τα μέλη της πρωτοβουλίας πιστεύουμε ότι αυτά τα “καλέσματα” είναι μόνο για την εκτόνωση της έκρυθμης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί εις βάρος μας, μετά τις προκλητικές ενέργειες της εταιρείας και γιατί στην ουσία πιστεύουν ότι έχουμε δίκιο».

Καλούμε για μια ακόμη φορά την συντεταγμένη πολιτεία να λάβει ξεκάθαρη θέση για τα νόμιμα αιτήματα μας, γιατί ο αγώνας μας  θα συνεχιστεί ακόμα δυνατότερος και μαζικότερος μέχρι την τελική δικαίωση του.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live