Στην ελίτ της έρευνας το Πανεπιστήμιο και το Πολυτεχνείο Κρήτης

Κανένα σχόλιο

Περισσότεροι από 30.000 είναι οι νέοι ερευνητές, μεταπτυχιακοί φοιτητές, που υλοποιούν 80% της συνολικής ερευνητικής δραστηριότητας, η οποία αναπτύσσεται κυρίως στα ελληνικά πανεπιστήμια. Έλληνες ερευνητές, εξάλλου, διακρίνονται και σε παγκόσμιο επίπεδο και μάλιστα σε ανταγωνιστικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα κεντρικά πανεπιστήμια, που βρίσκονται στις μεγάλες πόλεις, έχουν ίσως τη «μερίδα του λέοντος» σε προγράμματα και ερευνητικό έργο, αλλά αξιοσημείωτες είναι και οι μελέτες που εκπονούνται από τα περιφερειακά ιδρύματα, τα περισσότερα εκ των οποίων έχουν βραβευθεί με διεθνείς διακρίσεις, ενώ βοηθούν σημαντικά στην ανάπτυξη της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας των περιοχών, όπου βρίσκονται.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης είναι από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα εκπαιδευτικά και ερευνητικά κέντρα στη χώρα, με πολλές διακρίσεις και αποτελέσματα, που το κατατάσσουν στην πρώτη γραμμή των ιδρυμάτων σ΄αυτή τη γωνιά του πλανήτη.

"Sponsored links"

Η υγεία, η βιοϊατρική, η πληροφορική, το περιβάλλον είναι από τους τομείς στους οποίους η ερευνητική του δραστηριότητα έχει διακριθεί και αναγνωρισθεί. Η συνεργασία του συγκεκριμένου Πανεπιστημίου με ευρωπαϊκά ερευνητικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα είναι σημαντική, ενώ προσφέρει κοινωνικό έργο με τις υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες μέσω του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου. Επιπλέον, έχει ήδη υπογραφεί συμφωνία για τη δημιουργία εκπαιδευτικού-ερευνητικού Κέντρου με αντικείμενο σπουδών και έρευνας τον τουρισμό. Η εκπόνηση της μελέτης θα γίνει από κοινού από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Πολυτεχνείο, το ΤΕΙ και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), αλλά και τον δήμο Χερσονήσου, ο οποίος επελέγη ως αντιπροσωπευτικός τουριστικός δήμος του νησιού.

Το Πολυτεχνείο Κρήτης, επίσης, είναι άλλο σημαντικό κέντρο έρευνας. Τα 57 εργαστήριά του διαθέτουν εξαιρετικό εξοπλισμό, υποδομή υψηλής τεχνολογίας και άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό, ενώ τα 125 μέλη του διδακτικού προσωπικού με διεθνή σταδιοδρομία πιστοποιούν την υψηλή στάθμη του εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου, που παράγεται στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της Πολυτεχνειούπολης και αναδεικνύουν το Πολυτεχνείο Κρήτης σε ένα από τα κορυφαία Ιδρύματα στην Ελλάδα στον τομέα της έρευνας.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live