Στη Βουλή το θέμα της προσβολής των αιγοπροβάτων από επικίνδυνη μύγα.

Κανένα σχόλιο

Μέτρα για την αντιμετώπιση της μαζικής προσβολής των αιγοπροβάτων της Κρήτης από το επικίνδυνο έντομο Wohlfahrtia Magnifica (παρασιτική μύγα), ζήτησε με Ερώτησή του προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Μανόλης Στρατάκης. Όπως αναφέρει ο βουλευτής, έντονη ανησυχία προκαλούν στους κτηνοτρόφους της Κρήτης, τα χιλιάδες κρούσματα μόλυνσης αιγοπροβάτων από την επικίνδυνη παρασιτική μύγα, η οποία τρέφεται με ζωντανό δερματικό ιστό και προκαλεί τραυματικές βλάβες κυρίως στο αναπαραγωγικό σύστημα των ζώων. Μάλιστα, το εν λόγω έντομο δεν γεννά αβγά, αλλά προνύμφες που είναι ιδιαίτερα ανθεκτικές και η καταπολέμησή τους έχει αποδειχτεί πολύ δύσκολη.Σύμφωνα με τους κτηνοτρόφους, είναι σίγουρο ότι οι φετινές υψηλές θερμοκρασίες θα αυξήσουν τα κρούσματα, ενώ το φαινόμενο θα επιδεινωθεί την περίοδο του καλοκαιριού. Τα προσβεβλημένα αιγοπρόβατα πεθαίνουν ακόμα και μέσα σε λίγα 24ωρα από τη στιγμή της μόλυνσης, η οποία γίνεται είτε από τα γεννητικά όργανα, είτε από κάποια πληγή στο σώμα του, είτε ακόμα από το αφτιά που έχουν τρυπηθεί για να μπουν τα ενώτια.

Η καταπολέμηση με αντισηπτικά φάρμακα είναι πρακτικά πολύ δύσκολη αφού τα περισσότερα αιγοπρόβατα είναι ελευθέρας βοσκής στους ορεινούς όγκους της Κρήτης. Ο κ.Στρατάκης επισημαίνει ότι οι κτηνοτρόφοι είναι ανάστατοι καθώς βλέπουν τα ζώα τους να αφανίζονται κυριολεκτικά από το επικίνδυνο αυτό έντομο, με σοβαρές αρνητικές οικονομικές συνέπειες και καταλήγει ερωτώντας την κ.Υπουργό σε ποιές ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της μαζικής προσβολής των αιγοπροβάτων της Κρήτης από το έντομο Wohlfahrtia Magnifica.

"Sponsored links"

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live