Συλλογική δράση εμπορικών οργανώσεων αποτρέπει εγκατάσταση υπέρ – καταστήματος στο Ηράκλειο

Κανένα σχόλιο

Η συνεργασία και η αρωγή μεταξύ των εμπορικών οργανώσεων ήταν πάντοτε παράγοντας ενίσχυσης της εμπορικής πυραμίδας και επιτυχίας της συλλογικής έκφρασης των Εμπορικών Συλλόγων, σε ενιαίο τριτοβάθμιο επίπεδο. Πρόσφατη ανάδειξη της ενιαίας επιτυχούς συνδικαλιστικής προσπάθειας αποτέλεσε η συνεργασία του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου και της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης με την ΕΣΕΕ, μέσω της οποίας έγινε εφικτό να αποτραπεί η εγκατάσταση στην πόλη ενός ακόμη μεγάλου εμπορικού κέντρου, το οποίο, στην μεγαλύτερή του έκταση, θα κυριαρχείτο από υπερκαταστήματα.

Η ανέγερση του εμπορικού κέντρου ετέθη προς έγκριση στην συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ηρακλείου, την 15 Μαρτίου και οι επιτυχείς παρεμβάσεις του Εμπορικού Συλλόγου και της Ομοσπονδίας, οδήγησαν εντέλει τους αιτούντες επιχειρηματίες να αποσύρουν την αίτηση που είχαν υποβάλει.  Ταυτόχρονα, το Νομαρχιακό Συμβούλιο έλαβε σαφή θέση υπέρ του διαλόγου των επιχειρηματιών με τον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου και την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, προκειμένου να εξευρεθούν τρόποι, ώστε η ανέγερση του εμπορικού κέντρου να μην έχει αρνητικές συνέπειες για την τοπική αγορά.

Η τελευταία αυτή επιτυχία της συλλογικής δράσης των εμπορικών οργανώσεων έχει πείσει την διοίκηση της Συνομοσπονδίας για την αναγκαιότητα της δημιουργίας ενός δικτύου επιστημονικής υποστήριξης (νομικής, οικονομικής και άλλης), το οποίο θα εποπτεύεται από την ΕΣΕΕ και θα αποτελεί εργαλείο πρώτης γραμμής για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εμπόρων σε τοπικό επίπεδο.  Οι σχετικές κινήσεις ήδη σχεδιάζονται σε πανελλαδικό επίπεδο και η υλοποίησή τους θα ξεκινήσει σύντομα.

"Sponsored links"

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live