Συνάντηση Γ.Γ.Α.Δ.Κ. με τον αιρετό Περιφερειάρχη

Κανένα σχόλιο

«Τα μεγάλα έργα που έχει ανάγκη η Κρήτη θα γίνουν», τόνισε μετά τη συνάντηση ο Στ. Αρναουτάκης

Την ομόθυμη θέληση τους για στήριξη της τοπικής ανάπτυξης αλλά και της εύρυθμης λειτουργίας όλων των υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης καθώς και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης εξέφρασαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης και ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Αθανάσιος Καρούντζος. Οι κ.κ. Αρναουτάκης και Καρούντζος πραγματοποίησαν συνάντηση συνεργασία στο κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης, στη Πλατεία Ελευθερίας, παρόντων των προϊσταμένων των Διευθύνσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης: Δημοσίων Έργων κ. Νίκου Παπανικολάου, Ελέγχου Κατασκευής Έργων κ. Γιώργου Παπαδάκη, Σχεδιασμού και Ανάπτυξης κ. Γιώργου Χρηστάκη, καθώς και του κ. Κώστα Πετράκη πολιτικού μηχανικού της Διεύθυνση Ελέγχου Συντήρησης Έργων.

«Να είστε σίγουροι ότι όλα τα μεγάλα έργα που έχει ανάγκη η Κρήτη θα γίνουν γιατί υπάρχει πολιτική βούληση, υπάρχει η άριστη συνεργασία μεταξύ μας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης  κ. Σταύρος Αρναουτάκης.

"Sponsored links"

Στο κλίμα καλής συνεργασίας Περιφέρειας και Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αναφέρθηκε ο κ. Θανάσης Καρούντζος, επισημαίνοντας ότι «μια σειρά από υπηρεσίες από 1ης Ιουλίου θα περάσουν στην αιρετή Περιφέρεια. Εμείς ξεπερνάμε το σκόπελο και ήδη από σήμερα είναι εδώ οι Διευθυντές των υπηρεσιών για να ξεκινήσουμε μια διαδικασία συνεργασίας, διότι το εξάμηνο είναιο αρκετά μεγάλος χρόνος. Τα προβλήματα δεν περιμένουν».

Συγκεκριμένα στις δηλώσεις του ο κ. Αρναουτάκης επεσήμανε: «Όπως είχαμε δηλώσει και πριν από μερικές μέρες, ούτε μια μέρα χαμένη. Η συνεργασία έχει ξεκινήσει με το Θανάση Καρούντζο και με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, ώστε να μη χαθεί καμιά μέρα και όλες οι υπηρεσίες να ενσωματωθούν άμεσα σε αυτό που θα έχουμε από 1 Ιουλίου, εμείς στη διάθεσή μας. Η εκτέλεση των έργων θα προχωρήσει κανονικά, όπως επίσης και η προετοιμασία των έργων, γιατί αν δεν προετοιμάσουμε τα έργα και τις μελέτες, δεν θα μπορούμε να έχουμε απορρόφηση από το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Άρα, βλέπουμε και σήμερα, δεύτερη μέρα κατά την οποία ξεκινήσαμε επίσημα, την άριστη συνεργασία, η οποία υπάρχει μεταξύ του Γενικού Γραμματέα Θανάση Καρούντζου και εμένα, καθώς και όλων των υπηρεσιών για το  καλύτερο αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από το να κάνουμε όλα τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που έχει ανάγκη η Κρήτη. Και θα τα κάνουμε, να είστε σίγουροι, όλα τα μεγάλα έργα. Και πολλά, τα οποία δεν έχουν εγκριθεί ακόμη, θα γίνουν, γιατί υπάρχει πολιτική βούληση, υπάρχει η άριστη συνεργασία μεταξύ μας και δεν θα πάμε πίσω καθόλου».

Ο κ. Καρούντζος στις δηλώσεις του ανέφερε: «Καταρχήν, δεν είναι μια τυπική επίσκεψη μου στο γραφείο του Περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη, είναι μια ουσιαστική. Από τη Νομοθεσία γνωρίζετε πολύ καλά ότι μια σειρά υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης θα περάσουν από 1 Ιουλίου στην αιρετή Περιφέρεια. Εμείς ξεπερνάμε αυτό το σκόπελο και ήδη από σήμερα είναι εδώ οι διευθυντές των υπηρεσιών για να ξεκινήσουμε μια διαδικασία συνεργασίας, διότι το εξάμηνο είναι αρκετά μεγάλος χρόνος, τα προβλήματα δεν περιμένουν και θα έχουμε στενή συνεργασία με τις αντίστοιχες υπηρεσίες και με τον κ. Περιφερειάρχη προκειμένου να λύσουμε τα προβλήματα. Είναι πολύ σημαντικές οι Διευθύνσεις, όπως η Διεύθυνση Δημοσίων Έργων, η Διεύθυνση Κατασκευής Έργων, η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Ανάπτυξης και η Διεύθυνση Συντήρησης και Επισκευής των Έργων. Αυτές οι Διευθύνσεις, νευραλγικές στο σύνολό τους, δεν μπορούν να περιμένουν αυτό το εξάμηνο. Έτσι λοιπόν αρχίσαμε αυτή τη συνεργασία από σήμερα και νομίζω ότι θα πάμε πολύ καλά. Ένα δεύτερο στοιχείο που έχουμε κανονίσει με τον κ. Αρναουτάκη είναι την ερχόμενη Παρασκευή θα έχουμε μια ευρεία σύσκεψη με τη διαχειριστική αρχή που χειρίζεται το θέμα του ΕΣΠΑ, έτσι ώστε και εκεί να ξεκινήσουμε αυτό το πλαίσιο συνεργασίας. Χέρι – χέρι θα πάμε σε αυτή την ιστορία προκειμένου να έχουμε αποτέλεσμα γιατί η Κρήτη, θα πω αυτό που έλεγε ο κ. Αρναουτάκης προεκλογικά, δεν μπορεί να περιμένει. Πρέπει να είναι μια Κρήτη ενιαία, μια Κρήτη «πρώτη δύναμη» και νομίζω σε αυτή την προσπάθεια πρέπει να λειτουργήσουμε όλοι μας. Όσον αφορά τον προγραμματισμό των διευθύνσεων και την υλοποίηση των έργων, εγώ από σήμερα δίνω το ελεύθερο στον φίλο μου τον Σταύρο να έχει τη  ευθύνη για το σχεδιασμό σε αυτές τις διευθύνσεις, από κει και πέρα υπάρχει ένα θέμα τυπικό, ότι θα υπογράφω μέχρι το τέλος του Ιούνη. Αυτό όμως δεν είναι η ουσία, η ουσία είναι ότι η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση έχει την ευθύνη  του σχεδιασμού από την πρώτη μέρα του έτους».

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live