ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση Δημάρχου Χανίων με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων και μέλη από την “Πρωτοβουλία πολιτών ενάντια στην ξενοδοχοποίηση του Λόφου Καστέλι”: “Τον πρώτο λόγο τον έχει ο Δήμος Χανίων”

Τον Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη επισκέφθηκαν το πρωί της Πέμπτης, αντιπρόσωποι από την “Πρωτοβουλία πολιτών ενάντια στην ξενοδοχοποίηση του Λόφου Καστέλι”, όπου μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκο Καλογερή είχαν συζήτηση για την διεκδίκηση του δημόσιου χαρακτήρα των μνημείων.

Στη συνάντηση συζητήθηκε το πλαίσιο των αιτημάτων της Πρωτοβουλίας και εκφράστηκε η ικανοποίηση των εκπροσώπων της για την πρόταση της δημοτικής αρχής, στο ενδεχόμενο αξιοποίησης του χώρου ιδιοκτησίας του Πολυτεχνείου Κρήτης, με τη στέγαση της νέας Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Χανίων, ενώ ζητήθηκε η περαιτέρω συνεργασία στη διεκδίκηση του χώρου.

Με το πέρας της συνάντησης, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης δήλωσε: “Με σεβασμό στο αυτοδιοίκητο του Πολυτεχνείου και πάντα στο πλαίσιο που ορίζει η νομοθεσία, είναι σημαντικό όχι μόνο να ικανοποιήσουμε το αίσθημα των πολιτών, που κατά μεγάλη πλειοψηφία επιθυμεί την διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των κτηρίων αλλά και να μπορέσουμε να αναπτύξουμε στην περιοχή αυτή υποδομές που τις έχει ανάγκη ο τόπος.”

Με τη σειρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής ανέφερε πως “Ο Δήμος Χανίων, έχει τον πρώτο λόγο για την χρήση του συγκεκριμένου χώρου, και έχει κάνει μια ολοκληρωμένη πρόταση αξιοποίησης η οποία προχωρά μέχρι το στάδιο υλοποίησης μαζί με τα χρηματοδοτικά εργαλεία που χρειάζονται. Η Περιφέρεια Κρήτης θα στηρίξει την πρόταση που θα αναδειχθεί μέσα από την διαδικασία διαβούλευσης, μαζί με το Πολυτεχνείο Κρήτης που δεν μπορεί να λείπει από αυτήν την απόφαση.”, τόνισε μεταξύ άλλων.

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Χρυσή: Ο παράδεισος της Κρήτης δεν θα δεχτεί επισκέπτες για άλλη μια χρονιά!

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα μέρη στον κόσμο με τις διάσημες παραλίες και το απίστευτο φυσικό…

5 hours ago

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από τα στρατεύματα του Χουσεΐν πασά, ανήμερα…

6 hours ago

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου, σε δήμο της Περιφέρειας…

6 hours ago

Αγονος ο διαγωνισμός για τα ακίνητα της Ι.Μ. Κυδωνίας και Αποκορώνου στον Άγιο Ματθαίο

Χωρίς νικητή έληξε ο διαγωνισμός για την εκμίσθωση των ακινήτων της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και…

8 hours ago

Απογευματινά χειρουργεία: 30 Ιατρικοί Σύλλογοι μεταξύ αυτών και οι 4 της Κρήτης στο ΣτΕ για την ακύρωσή τους

Προσφυγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου και της κοινής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) για τη λειτουργία απογευματινών χειρουργείων από τους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας-Οικονομικών…

8 hours ago

This website uses cookies.