Συνάντηση και τελετή για στήριξη στη Συναγωγή Χανίων

Κανένα σχόλιο

Μέλη της εβραϊκής κοινότητας από όλη τη χώρα συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στην εβραϊκή συναγωγή Ετς Χαγίμ των Χανίων για να παρακολουθήσουν την τέλεση της λειτουργίας, αλλά κυρίως για να διαμαρτυρηθούν για τις δύο εμπρηστικές επιθέσεις που έγιναν στις 5 και 16 Ιανουαρίου.

Στην κίνηση συμμετείχαν περίπου εκατό άτομα και τη διοργάνωση ανέλαβε η ισραηλιτική κοινότητα της Αθήνας. Επίσης, σε ένδειξη συμπαράστασης, ανακοινώθηκε η αδελφοποίηση της συναγωγής των Χανίων με την συναγωγή της Αθήνας, καθώς και η σε ετήσια βάση οικονομική στήριξη της συναγωγής των Χανίων από αυτή της Αθήνας.

Στις 12.30 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε πορεία από την συναγωγή προς το δημαρχείο Χανίων, όπου και πενταμελής αντιπροσωπεία των διαδηλωτών συναντήθηκε με τον αντιδήμαρχο Άρη Παπαδογιάννη, στον όποιο και επιδόθηκε ψήφισμα.

"Sponsored links"

«Θέλαμε να δείξουμε, ότι ο διπλός εμπρησμός δεν θα μπορέσει να καταστρέψει, ένα τόπο λατρείας και ότι η ψυχή της συναγωγής παραμένει ζωντανή.Ήρθαμε εδώ, για να διατρανώσομε αυτή την πίστη, και να υποστηρίξομε τις προσπάθειες και τις ενέργειες της πολιτείας, ώστε να προστατευθεί η συναγωγή και να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα, που προσβάλουν τον πολιτισμό των Χανίων», δήλωσε ο πρόεδρος της ισραηλιτικής κοινότητας της Αθήνας Βενιαμίν Αρμπάλας.

«Σαν δήμος καταδικάζομε κάθε τέτοια ενέργεια», τόνισε από την πλευρά του ο κ Παπαδογιάννης.

Τις επιθέσεις έχουν ήδη καταδικάσει με ψηφίσματα τους φορείς των Χανίων, μεταξύ των οποίων το νομαρχιακό και το δημοτικό συμβούλιο και η σύγκλητος του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live