Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης και την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο Κρήτης είχε ο περιφερειάρχης κ. Αρναουτάκης

Κανένα σχόλιο

Την από κοινού συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης και της Τοπικής Εκκλησίας του νησιού επεσήμαναν με δηλώσεις τους σήμερα το μεσημέρι, ο  Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος. Νωρίτερα, στη διάρκεια συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, ο Αρχιεπίσκοπός και οι Μητροπολίτες ενημέρωσαν τον Περιφερειάρχη σχετικά με το φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας, τα κοινωνικά προγράμματα για τις ευπαθείς ομάδες αλλά και τα ζητήματα του θρησκευτικού τουρισμού. Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης δήλωσε αλληλέγγυος στη συνεργασία με τον κλήρο, δίνοντας έμφαση στις προτεραιότητες που αφορούν τα κοινωνικά ζητήματα αλλά και στα θέματα τοπικής ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του ο κ. Αρναουτάκης ανέφερε: «Είναι μεγάλη τιμή για μένα να βρίσκομαι σήμερα στην Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Κρήτης. Συζητήσαμε με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης και όλους τους Μητροπολίτες για πολλά θέματα. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι μόνο με τη συνεργασία μπορούμε να επιλύσουμε πολλά θέματα που μας προβληματίζουν και πρέπει να επιλύσουμε. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια σήμερα, αλλά θα πάμε μαζί με συνεργασία, με συνέργιες,  με την κάθε Μητρόπολη ξεχωριστά και με την Αρχιεπισκοπή μας για να μπορούμε να επιλύσουμε πολλά από τα  θέματα που απασχολούν την σύγχρονη κοινωνία».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν υπάρχει χρηματοδότηση για συγκεκριμένα έργα, ο κ. Αρναουτάκης απάντησε: «Πολλά θέματα δεν είναι μόνο χρηματοδότησης, είναι να έχεις την όρεξη να συνεργάζεσαι για να μπορείς να τα επιλύσεις. Μην τα βλέπουμε μόνο χρηματικά. Είναι η όρεξη και η συνεργασία να βοηθήσουμε ανθρώπους που έχουν ανάγκη».

"Sponsored links"

Σε δηλώσεις του ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης επεσήμανε: «Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος  είχε την χαρά να δεχτεί μe πολύ αγάπη, με πολύ εκτίμηση, τιμή, και σεβασμό το νέο αιρετό Περιφερειάρχη Κρήτης τον κ. Σταύρο Αρναουτάκη. Χαρήκαμε ιδιαιτέρως για το γεγονός ότι και εκείνος το ήθελε να έλθει και εμείς χαρήκαμε για αυτή την επιθυμία του να συναντηθούμε. Η συνάντηση ήταν πολύ εγκάρδια και αληθινή. Μιλήσαμε σε πνεύμα αληθινά οικογενείας και μεταξύ μας ανταλλάξαμε απόψεις κυρίως για τα θέματα που απασχολούν τους άνθρωπου του λαού μας, τα προβλήματα της σημερινής οικονομικής κρίσης, πως η εκκλησία προσπαθεί να ανακουφίσει τα προβλήματα αυτά και πως  ο κ. Περιφερειάρχης με τα μέσα που διαθέτει θα μπορούσε να συνδράμει το έργο αυτό της εκκλησίας μας. Οτιδήποτε η Εκκλησία της Κρήτης σκέφτεται και μεριμνά να κάνει αυτό τον καιρό είναι  πως θα βοηθήσει τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν πολλά προβλήματα. Θέλουμε να φτιάξουμε δομές και έργα που θα ανακουφίσουν αυτούς τους ανθρώπους και γενικά το λαό μας. Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι για το γεγονός ότι ο κύριος Περιφερειάρχης έδειξε τόση κατανόηση, τόσο ενδιαφέρον και για την εκκλησία αλλά προπάντων όπως όλοι μας για τις ανάγκες των ανθρώπων».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τα ζητήματα που τέθηκαν στον κ. Αρναουτάκη, όπως θρησκευτικού τουρισμού, βοήθεια προς τον κόσμο, για μοναστήρια κ.α., ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε: «Συζητήσαμε για τον θρησκευτικό τουρισμό και θέματα της ΜΚΟ «Φιλοξενία», τα οποία έχουν να κινούν με όλη την Κρήτη, τις προνοιακές δομές της Κρήτης και γενικότερα όλα τα προβλήματα που είναι και του παρόντος και του μέλλοντος για την ΜΚΟ Φιλοξενία και για την εκκλησία της Κρήτης».

Σημείωση: Ο Περιφερειάρχης μετά τη συνάντησή του με την Ιερά Σύνοδο, μετέβη στα Χανιά όπου είχε συνάντηση με το Γ.Γ. Υγείας κ. Πολύζο και συμμετείχε σε διαδοχικές συσκέψεις που έγιναν για θέματα υγείας που αφορούν στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live