Συνάντηση Μ. Σκουλάκη με ΔΕΥΑ Χανίων και Ακρωτηρίου

Κανένα σχόλιο

Τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης –Αποχέτευσης των Δήμων Χανίων και Ακρωτηρίου συζητήθηκαν χθες 8 Δεκεμβρίου κατά τη διάρκεια σύσκεψης Διευθυντικών Στελεχών παρουσία του νεοεκλεγέντα Δήμαρχου Χανιών Μανώλη Σκουλάκη μετά από πρόσκληση του τελευταίου.

Στην ενημερωτική συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν μαζί με υπηρεσιακούς  ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Χανίων κ. Μ. Ντάλλας και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ακρωτηρίου και Δήμαρχος Ακρωτηρίου κ. Μ. Κυνηγός, συζητήθηκαν τόσο τα θέματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων μετά την συγχώνευση τους σύμφωνα με το ν.3852/2010 (Καλλικράτης) με σκοπό την απρόσκοπτη συνέχιση της παροχής των υπηρεσιών ύδρευσης προς του Δημότες του Νέου Δήμου αλλά και τα ακανθώδη οικονομικά προβλήματα που χρήζουν άμεσης επίλυσης.

Στην τοποθέτηση του ο κ. Ντάλλας αναφέρθηκε στη ΔΕΥΑ Χανίων ως μια επιχείρηση πρότυπο σε επίπεδο παροχής υπηρεσιών που οφείλει να βελτιώσει τις υποδομές της και να επενδύσει περαιτέρω σε έργα ανάπτυξης. Περιέγραψε την παρούσα οικονομική κατάσταση της επιχείρησης κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου προς τον Νεοεκλεγέντα Δήμαρχο για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι τέλους του έτους που θα ξεπεράσουν τα 2 εκ. ευρώ, πόσο το οποίο η ΔΕΥΑΧ αδυνατεί να εξυπηρετήσει.

"Sponsored links"

Από την άλλη ο κ. Κυνηγός αναφερόμενος στην ΔΕΥΑ Ακρωτηρίου,  χαρακτήρισε ισορροπημένη την οικονομική της κατάσταση παρά τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που οδηγούν σε καθυστέρηση της είσπραξης των εσόδων και θεώρησε πως η εκκαθάριση των βεβαιωτικών καταλόγων είναι αναγκαία για την ρεαλιστική απεικόνιση των προσδοκώμενων εσόδων των Δημοτικών Επιχειρήσεων.

O κ. Σκουλάκης από την πλευρά του τόνισε την αναγκαιότητα οικονομικού εξορθολογισμού των επιχειρήσεων κυρίως μέσα από την επιτάχυνση των διαδικασιών είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών και τη ρύθμιση των δανειακών υποχρεώσεων. Για το ζήτημα των ληξιπροθέσμων οφειλών της ΔΕΥΑΧ ο κ. Σκουλάκης δεσμεύτηκε να θέσει το ζήτημα στον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη προκειμένου να  δρομολογηθεί η  αρμόζουσα λύση σε συνάντηση εργασίας τους την προσεχή εβδομάδα.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live