Συνεργασία δήμου Ηρακλείου και Ιστορικού Αρχείου Κρήτης

Κανένα σχόλιο

Ύστερα από σχετικές συζητήσεις τον περασμένο Σεπτέμβριο μεταξύ του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη, του Αντιδημάρχου Πολιτισμού κ. Κώστα Βαρδαβά και της Προϊσταμένης του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης κ. Ζαχαρένιας Σημανδηράκη και μετά από εγκριτική απόφαση της Εφορείας των Γενικών Αρχείων του Κράτους,  ο Δήμος Ηρακλείου και το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης προχωρούν  σε συνεργασία για την  παρουσίαση σε ειδική έκδοση πολύτιμου φωτογραφικού υλικού του ΙΑΚ που αφορά στο Ηράκλειο και την περιοχή του στο πέρασμα του χρόνου.

Η από κοινού αυτή έκδοση θα είναι σε τρεις γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Γερμανικά) και η έρευνα, τα κείμενα και η επιμέλεια του τόμου θα είναι της Προϊσταμένης του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης, από τις συλλογές του οποίου και θα αντληθούν τα φωτογραφικά τεκμήρια.

Μετά και νέα συνάντηση των εμπλεκομένων φορέων στο Ηράκλειο την περασμένη εβδομάδα, κατά την οποία συζητήθηκαν σχετικές λεπτομέρειες, το έργο βρίσκεται ήδη στα πρώτα στάδια υλοποίησής του.

"Sponsored links"

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live