Συνεχίζονται οι απόπειρες οικοπεδοποίησης της Μαδάρας στον Ομαλό

Κανένα σχόλιο

Καταγγέλλουμε την επιχείρηση οικοπεδοποίησης που διενεργείται εδώ και χρόνια στην περιοχή του Ομαλού. Όπως έχει ήδη αναφερθεί στον τοπικό τύπο,  αλλά και  σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μουσούρων, έχει στηθεί, εδώ και χρόνια, «βιομηχανία» έκδοσης βεβαιώσεων ιδιοκτησίας σε εκβραχισμένα  κομμάτια γης (που έχουν κριθεί αναδασωτέα από τη Δ/νση Δασών και την Περιφέρεια Κρήτης) στην περιοχή «Σαρηδιανά». Αυτές τις μέρες επιχειρείται (με πρόταση του τοπικού συμβουλίου Λάκκων) ανταλλαγή  κομματιού πεδινής ιδιωτικής γης με καταπατημένο, εκβραχισμένο και παράνομα οικοδομημένο τμήμα στο πρανές του βουνού, με σκοπό να νομιμοποιηθεί το συγκεκριμένο κτίσμα που προορίζεται για ξενοδοχείο.

Η φυσική κληρονομιά της περιοχής, η οποία αποτελεί την είσοδο στο Εθνικό Δρυμό της Σαμαριάς, οδεύει τα τελευταία χρόνια προς την τσιμεντοποίηση από ανεύθυνα άτομα τα οποία θέλουν να πλιατσικολογήσουν το θησαυρό που κληρονομήσαμε όλοι οι Έλληνες στη συγκεκριμένη περιοχή και που πρέπει να παραδώσουμε άθικτο στις επόμενες γενιές. Η προστασία των υδατικών και άλλων φυσικών πόρων της περιοχής (συμπεριλαμβανομένου και του τοπίου) είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την παραπέρα ανάπτυξη φυσιολατρικού τουρισμού στην περιοχή και άλλων ήπιων δραστηριοτήτων, προς όφελος όχι μόνο των ντόπιων κατοίκων αλλά και όλων των Χανιωτών.

Οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες κωφεύουν  στις σχετικές καταγγελίες που έχουν γίνει από άτομα και περιβαλλοντικές κινήσεις, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να ελεγχθεί πλέον η κατάσταση. Μόλις κοπάσει ο θόρυβος για κάθε περίπτωση καταπάτησης και καταστροφής του περιβάλλοντος, επανέρχονται οι επιτήδειοι δριμύτεροι, διαιωνίζοντας ένα πρόβλημα το οποίο έπρεπε να είχε εκλείψει προ πολλού.

"Sponsored links"

Οι διαδικασίες  για να υπάρξει μια τάξη στα θέματα περιβάλλοντος είναι γνωστές,  τα εργαλεία υπάρχουν και είναι θέμα αποκλειστικά πολιτικής βούλησης να γίνουν καθεστώς. Απαιτούμε από τη νέα  κυβέρνηση, η οποία διαφημίζει το ενδιαφέρον της για το περιβάλλον και την «πράσινη ανάπτυξη» (;) να το δείξει έμπρακτα, διαλύοντας τα κυκλώματα των οικοπεδοφάγων.

Οικολόγοι Πράσινοι Χανίων

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live