Σχέδιο πρότασης για δημιουργία «λαϊκού υπνωτηρίου» στα Χανιά

Κανένα σχόλιο

Οι μη κυβερνητικές οργανώσεις και οι επιστημονικοί σύλλογοι των Χανίων που υπογράφουν το παρόν σχέδιο πρότασης, θεωρούν άμεση και επιτακτική την ανάγκη ίδρυσης και λειτουργίας του «Λαϊκού Υπνωτηρίου» στην πόλη των Χανίων.

Σκοπός του «Λαϊκού Υπνωτηρίου» είναι να παρέχει στέγη φιλοξενίας για μια διανυκτέρευση σε άπορους, θύματα της νέας φτώχειας, στην περιοχή της πόλης των Χανίων, σε συνθήκες αξιοπρεπείς και σύμφωνες με τους κανόνες υγιεινής.

Το Υπνωτήριο θα στεγαστεί στην πόλη των Χανίων, σε περιοχή εύκολα προσβάσιμη. Θα αναζητηθεί κατάλληλο κτίριο που είναι δυνατόν να παραχωρηθεί από τον Δήμο ή άλλη Δημόσια Υπηρεσία.

"Sponsored links"

Οι φιλοξενούμενοι, προσέρχονται κάθε βράδυ με τη δύση του ηλίου και με σειρά προτεραιότητας τους παρέχεται ένα κατάλυμα, πιθανώς ένα (πρόχειρο) δείπνο καθώς και η πρόσβαση σε αποχωρητήρια με δυνατότητα για μπάνιο. Η αναχώρηση των φιλοξενούμενων γίνεται το πρωί και κατά την έξοδο τους, τους παρέχεται ένα γεύμα, απλού τύπου (πχ. τοστ). Οι ξενώνες διαθέτουν καθαρά κλινοσκεπάσματα καθώς και πετσέτες. Θα εξυπηρετεί αρχικά τουλάχιστον 50 άτομα.

Ο χώρος πρέπει να διαθέτει εγκαταστάσεις μικρού πρόχειρου μαγειρείου,  αποθηκευτικούς χώρους, εγκαταστάσεις πλυντηρίων, εγκαταστάσεις μπάνιων-αποχωρητηρίων, wc και εγκαταστάσεις ύπνου. Χώρος αναμονής καθώς και χώροι συνοδευτικών υπηρεσιών (πχ για διανομή ρούχων κλπ) αποτελούν επίσης ζητούμενο. Είναι αναγκαίο ο χώροι να έχουν προδιαγραφές που θα σέβονται την προσωπικότητα των φιλοξενουμένων, χωρίς διακρίσεις.

Το Υπνωτήριο λειτουργεί καθημερινά 7 ημέρες την εβδομάδα 12 μήνες τον χρόνο.

Την ευθύνη της Διοίκησης και Λειτουργίας έχει Συντονιστική Επιτροπή που ορίζεται από τις ΜΚΟ και τους επιστημονικούς συλλόγους της πόλης που συμμετέχουν στην ίδρυση του.

Το απασχολούμενο προσωπικό είναι κατ’ αρχήν:

2 φύλακες με πλήρη απασχόληση (σε βάρδιες)

2 καθαριστές με ημιαπασχόληση (σε βάρδιες)

1 επόπτης / συντονιστής που θα μπορεί να είναι άμισθος εθελοντής

Προϋπολογισμός μηνιαίων εξόδων (δεν περιλαμβάνεται ενοίκιο χώρου και έξοδα διαμόρφωσης):

"Sponsored links"

Μισθοί προσωπικού 4.000 ευρώ

Λειτουργικά έξοδα – συντήρηση 1.000 ευρώ

Οι ΜΚΟ και οι επιστημονικοί σύλλογοι δεσμεύονται να κινητοποιήσουν τα μέλη τους για την εξασφάλιση δωρεών, προσφορών σε είδος και εθελοντικής εργασίας, που είναι απαραίτητα για την πραγματοποίηση του εγχειρήματος.

ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ γραφείο Χανίων

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ τμήμα Χανίων

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΝΙΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ παράρτημα Χανίων

ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ Χανίων

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΝΙΩΝ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΤΕΚΙ – ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΝΙΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ Χανίων

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΝΙΩΝ

ΦΙΛΟΠΤΩΧΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ Αγίου Νικολάου Σπλάντζιας

ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ Κρήτης

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live