Σχετικά με την Αμάρυνθο…

Κανένα σχόλιο

Μετά από μαραθώνια ακροαματική διαδικασία, αθώους έκρινε ομόφωνα το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων της Χαλκίδας τους κατηγορούμενους μαθητές από την Αμάρυνθο για την υπόθεση του βιασμού της 16χρονης αριστούχου μαθήτριας από την Βουλγαρία στο υπό κατάληψη εκείνη την περίοδο Λύκειο της περιοχής. Η υπόθεση είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο όταν η μαθήτρια προσέφυγε στις αστυνομικές αρχές για να καταγγείλει τον ομαδικό βιασμό της από τέσσερις συνομιλήκους της ενώ βιντεοσκοπούνταν από δύο κορίτσια!

Της Αγγελικής Ελ.Ροσμαράκη

Το δικαστήριο λοιπόν δεν…κατάφερε να πειστεί (!) ότι όλα αυτά έγιναν παρά την θέληση του θύματος με το αιτιολογικό ότι πολλά άτομα που παρευρίσκονταν εκείνη την ώρα ήταν επίσης αλλοδαποί. Γενικώς το δικαστήριο αποδέχτηκε μεν ότι συντελέστηκαν οι ασελγείς πράξεις, αλλά δεν πείστηκε ότι έγιναν  χωρίς την συναίνεση της παθούσας.

"Sponsored links"

Αξίζει να ακούσει κανείς την δήλωση του δικηγόρου των κατηγορουμένων Θανάση Τάρτη που μιλάει για περίτρανη αθώωση των παιδιών που ήταν θύματα… πλεκτάνης, που διασύρθηκαν, αλλά στο τέλος δικαιώθηκαν! Και δεν φτάνουν μόνο αυτά. Για την 20χρονη σήμερα κοπέλα εκκρεμούν μηνύσεις για ψευδορκία, ψευδή καταμήνυση, παραπλάνηση, ψευδορκία και δεν συμμαζεύεται.

Είναι προς τιμήν της επίσημης πολιτείας, ότι  όταν συνέβηκε το περιστατικό, δεν έκλεισε τα ώττα, αλλά στάθηκε δίπλα στην ανήλικη, καθώς η μαθήτρια και η μητέρα της αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν  την Αμάρυνθο με την στάμπα του ανεπιθύμητου. Κόλαφος ήταν οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Κάρολου Παπούλια: «Δεν μπορεί να γίνονται τέτοια πράγματα. Έχουμε ευθύνες όλοι μας. Να μπει ένα τέλος. Είναι ντροπή. Αμαυρώνουν την χώρα».

Το γεγονός ότι οι παραβατικοί ανήλικοι ήταν παιδιά καθηγητών  του συγκεκριμένου σχολείου, δεν έπαιξε αλήθεια κανένα ρόλο στην αθώωσή τους; Το ότι η παθούσα ήταν αλλοδαπή ίσως και να έπαιξε μεγαλύτερο ρόλο. Και σίγουρα το θύμα δεν βιάστηκε μόνο μία φορά, είναι ο κατ’εξακολούθηση βιασμός μέσα από ακροαματικές διαδικασίες, καταθέσεις και ανακρίσεις, γιατί δυστυχώς έτσι είναι δομημένο το σύστημα,  όπου το θύμα εξακολουθεί να βιάζεται,  να εξευτελίζει και να κακοποιείται μέχρι την έκδοση της όποιας απόφασης.

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

* Μed στην εκπαίδευση "Το ψέμα τρέχει, αλλά η αλήθεια είναι κουτσή. (κάποτε όμως φτάνει και αυτή)" | Περισσότερα άρθρα και δημοσιεύσεις μου εδώ

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live