Σύγκρουση με τα καρτέλ ζητά η ΓΕΣΑΣΕ

Κανένα σχόλιο

Οι έλληνες αγρότες ενώνουν τη φωνή τους με τη φωνή όλων των εργαζομένων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που πλήττονται βάναυσα από την άγρια πολιτική λιτότητας που έχουν επιβάλει οι δανειστές της χώρας και αποτυπώνεται στον νέο κρατικό προϋπολογισμό.

Ο δραστικός περιορισμός των κοινωνικών δαπανών , η συρρίκνωση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων και η περαιτέρω αφαίμαξη των φορολογουμένων μέσω της αύξησης των εμμέσων φόρων δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία ότι πλέον συντελείτε ένα κοινωνικό πισωγύρισμα στο σκληρό ταξικό κράτος περασμένων δεκαετιών.

Οι έλληνες αγρότες, που πλήρωναν διαχρονικά για πολλές γενεές την θεσμοθετημένη ταξική ανισότητα με χειρότερη παιδεία για τα παιδιά τους και υποτυπώδεις υπηρεσίες υγείας για τους ίδιους και τις οικογένειες τους, δεν είναι διατεθειμένοι να δεχτούν αδιαμαρτύρητα την κατεδάφιση των δικαιωμάτων που κατέκτησαν ύστερα από σκληρούς και κάποτε αιματηρούς αγώνες.

"Sponsored links"

Για τους λόγους αυτούς η ΓΕΣΑΣΕ καλεί την κυβέρνηση να αναλογιστεί τις οδυνηρές συνέπειες που έχει στον κόσμο της εργασίας και του τίμιου μόχθου η νεοφιλελεύθερη πολιτική που επιβάλουν οι δανειστές και να ανακρούσει πρύμναν, προστατεύοντας και όχι κατεδαφίζοντας το κοινωνικό κράτος  και τα εργασιακά δικαιώματα.

Το πεδίο παρεμβάσεων άλλωστε για τη διάσωση της χώρας από τη χρεοκοπία είναι αρκετά ευρύ, και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να περιοριστεί στις μειώσεις μισθών των εργαζομένων και στη συρρίκνωση των δαπανών για την ανάπτυξη και το κοινωνικό κράτος. Οι πάντες γνωρίζουν άλλωστε ότι μέχρι στιγμής οι “έχοντες” δεν έχουν πληρώσει το παραμικρό, εκτός ίσως από τα έξοδα για την μεταφορά των καταθέσεών τους {που σε κάποιο βαθμό είναι προϊόν κλοπής} σε τράπεζες φορολογικών παραδείσων.

Αν η κυβέρνηση δεν διακατέχεται από σύνδρομα οφείλει να έρθει σε μετωπική σύγκρουση με όσους συνέβαλαν και συνεχίζουν να συμβάλουν στην ένταση της κρίσης καθώς και με όσους εξακολουθούν ανενόχλητοι να κερδοσκοπούν με το εισόδημα , όπως λ.χ με τα καρτέλ.

Η ΓΕΣΑΣΕ θα εξακολουθήσει να μάχεται ανυποχώρητα για το συλλογικό συμφέρον που είναι συνώνυμο με τα συμφέροντα των αγροτών και των εργαζομένων.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live