Σύλλογος Γονέων Παιδιών Προσχολικής Ηλικίας: «Να μην πληρώσουν την κρίση τα παιδιά μας»

Κανένα σχόλιο

Εμείς, οι γονείς παιδιών προσχολικής ηλικίας, είμαστε και εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, μικροί επαγγελματίες, ή και απολυμένοι, άνεργοι. Νιώθουμε κατά συνέπεια την ανάγκη η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση να είναι μαζική και μαχητική

Γιατί:

Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι τα παιδιά μας, από τη στιγμή που γεννιούνται, είναι ήδη χρεωμένα με αυτά που όπως υποστηρίζουν «όλοι μαζί τα φάγαμε». Εμείς και τα παιδιά μας δεν «φάγαμε» τίποτα, εκτός από επανειλημμένες απορρίψεις στις αιτήσεις μας στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, εκτός από ώρες αναμονής στις ουρές του ΙΚΑ για μια απλή ιατρική εξέταση, εκτός από εκατοντάδες ευρώ για την υποτιθέμενη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση των μεγαλύτερων παιδιών μας.

"Sponsored links"

Οι ήδη ελλειμματικές δημόσιες δομές φύλαξης και προσχολικής εκπαίδευσης συρρικνώνονται κι άλλο στο όνομα του περιορισμού των δημοσίων δαπανών. Μόλις προχθές ενημερωθήκαμε πως η μη ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς του γειτονικού Ηρακλείου θα κλείσει την πόρτα των δημόσιων παιδικών σταθμών σε 500 ακόμα παιδιά.

Τρέμουμε την πιθανότητα να χρειαστούν τα παιδιά μας ιατρική φροντίδα καθώς η δημόσια δωρεάν υγεία διαλύεται. Πρόσφατα δημοσιεύματα του τύπου αναφέρουν πως τα πρόωρα νεογνά μεταφέρονται με άσχημες συνθήκες από τα Χανιά στην Αθήνα καθώς η τοπική μονάδα νεογνών υπολειτουργεί λόγων έλλειψης προσωπικού.

Ανησυχούμε για τη στιγμή που τα παιδιά μας θα μπουν στο σχολείο που κι αυτό διαλύεται και παραδίνεται στους επιχειρηματίες για να αυξάνουν τα κέρδη τους. Στο δημόσιο σχολείο με τα μεγάλα κενά δασκάλων και καθηγητών και τις συνωστισμένες αίθουσες που σε λίγο θα είναι και παγωμένες καθώς το υπουργείο καλεί τις σχολικές επιτροπές να κάνουν οικονομία στο πετρέλαιο.

Τρομάζουμε αλλά και εξοργιζόμαστε όταν ανήλικοι δικάζονται στη Λάρισα και 13χρονοι συλλαμβάνονται στα Χανιά, γιατί τόλμησαν να διεκδικήσουν

Η διάλυση των εργασιακών σχέσεων, η μείωση μισθού, η απόλυση, η ανεργία χτυπά την πόρτα και των δικών μας οικογενειών και απειλεί τη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας.

Κάθε μέτρο που οδηγεί στην εξαθλίωση τις οικογένειές μας και τα παιδιά μας θα μας βρει στους δρόμους να αντιστεκόμαστε.

Δεν θέλουμε για τα παιδιά μας μια Ελλάδα της ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Μια Ελλάδα όπου ξένοι «επιτηρητές» θα καθορίζουν το μέλλον μας και θα μιλάνε μέσα από τη Βουλή. Θέλουμε για τα παιδιά μας και για τα παιδιά όλου του κόσμου ένα καλύτερο σήμερα και ένα καλύτερο αύριο

Γι’ αυτό ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ σήμερα ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ μαζί με όλους του εργαζόμενους στο απεργιακό κάλεσμα και στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στην ΠΛΑΤΕΙΑ της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

"Sponsored links"

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live