Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων: «Όχι στην υποχρεωτική επιμόρφωση εκτός ωραρίου»

Κανένα σχόλιο

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων εκφράζει την αντίθεσή του στην πραγματοποίηση Σεμιναρίων Εισαγωγικής Επιμόρφωσης για τους νεοδιόριστους και αναπληρωτές συναδέλφους υποχρεωτικά εκτός ωραρίου, τα Σαββατοκύριακα.

Πρόκειται για αυθαίρετη παραβίαση του ωραρίου των εκπαιδευτικών από πλευράς Υπουργείου Παιδείας και Περιφερειακού Επιμορφωτικού Κέντρου (ΠΕΚ).

– Οι συνάδελφοι καλούνται να παρακολουθήσουν προγράμματα επιμόρφωσης Σαββατοκύριακα (από 09:00 έως 16:15) και απογεύματα εργάσιμων ημερών (από 17:00 έως 20:15).

"Sponsored links"

–    Η υποχρεωτικότητα της επιμόρφωσης αναγκάζει τους εκπαιδευτικούς να παρακολουθούν τα ΠΕΚ έξω από κάθε όριο εργασιακών ωραρίων, κάτι που έχει συνέπεια να βρίσκονται τη Δευτέρα στην τάξη εξαντλημένοι από πολύωρα υποχρεωτικά σεμινάρια

–   Δεν προβλέπεται από το πρόγραμμα καμιά αποζημίωση για υποχρεωτική απασχόληση αλλά και για τα μεταφορικά τους, αφού πολλοί εκπαιδευτικοί αναγκάζονται να μετακινούνται σε μεγάλες αποστάσεις για την παρακολούθηση των ΠΕΚ.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων διαμαρτύρεται έντονα για την προχειρότητα με την οποία υλοποιείται η εισαγωγική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και ζητά:

– Οι επιμορφώσεις να πραγματοποιούνται εντός του εργασιακού ωραρίου των εκπαιδευτικών με ταυτόχρονη απαλλαγή από τα διδακτικά καθήκοντα για όσο χρόνο απαιτείται.

– Αναμόρφωση του ωρολόγιου προγράμματος του σχολείου κατά την απουσία των εκπαιδευτικών για επιμόρφωση.

–  Άμεση κάλυψη όλων των εξόδων μετακίνησης και διαμονής εκτός έδρας των εκπαιδευτικών που επιμορφώνονται.

– Να προβλεφθεί υπερωριακή αποζημίωση για κάθε περίπτωση υποχρεωτικής επιμόρφωσης εκτός του ωραρίου εργασίας.

– Να υπάρξει πρόβλεψη, στο μέλλον, για πραγματοποίηση της εισαγωγικής επιμόρφωσης πριν από την έναρξη του διδακτικού έτους.

Σημειώνουμε ότι για τους μεν αναπληρωτές δεν προβλέπεται από πουθενά υποχρεωτική επιμόρφωση και μάλιστα εκτός ωραρίου.

"Sponsored links"

Η δε Εισαγωγική Επιμόρφωση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών είναι μεν υποχρεωτική από το νόμο και προϋπόθεση της μονιμοποίησής τους, μπορεί όμως κάλλιστα να γίνεται εντός ωραρίου από την 1η έως τη 10η Σεπτεμβρίου και 15-20 Ιουνίου, όταν οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται στα σχολεία, αλλά δεν γίνονται μαθήματα.

Καλούμε τη Διοίκηση του ΠΕΚ να δώσει άμεσα εναλλακτική λύση εντός ωραρίου και μέσα στις ημερομηνίες που προτείνουμε (1-10 Σεπτεμβρίου και 15-20 Ιουνίου), έτσι ώστε να μπορούν όλοι οι νεοδιόριστοι συνάδελφοι να συμμετέχουν συμπληρώνοντας τις απαιτούμενες ώρες επιμόρφωσης εντός του ωραρίου εργασίας τους.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος: Πετράκης Νεκτάριος

Ο Γραμματέας: Ποντικάκης Φώτης

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live