Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων εκφράζει την αλληλεγγύη τους στους απεργούς ναυτεργάτες.
Καταγγέλλουμε την τακτική της κυβέρνησης να επιστρατεύει κάθε κλάδο που απεργεί. Η δυνατότητα επιστράτευσης εργαζομένων θα έπρεπε να έχει καταργηθεί από το 1974, μιας και η χώρα μας δε βρίσκεται σε πόλεμο με κανέναν. Όλες οι κυβερνήσεις όμως από το 1974, παρά το τέλος των πολεμικών επιχειρήσεων στην Κύπρο, έως σήμερα διατηρούν τη δυνατότητα επιστράτευσης εργαζομένων, ως όπλο ενάντια στους απεργούς.
Καταγγέλλουμε επίσης τη στάση μεγάλης μερίδας ηλεκτρονικών κυρίως ΜΜΕ που στα ατέλειωτα ρεπορτάζ τους για τις επιπτώσεις της απεργίας στην οικονομία, στους αγρότες, στους εμπόρους κ.ο.κ. δε βρήκαν έστω μια κουβέντα να πουν για το ποια είναι τα αιτήματα αυτής της απεργίας των ναυτεργατών, κυριολεκτικά «εξαφάνισαν» τους εκπροσώπους των ναυτεργατών. Η διαπλοκή ΜΜΕ και οικονομικά ισχυρών (εφοπλιστών κλπ) σε όλο της το μεγαλείο, σε μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού του κόσμου, σε μια απόπειρα να στραφεί η μια ομάδα εργαζομένων εναντίον της άλλης, ο «κοινωνικός αυτοματισμός» όπως έλεγαν παλιότερα. Η στάση αυτή κάποιων ΜΜΕ βεβαίως σχετίζεται και με το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς (ιδιοκτήτες τους είναι μεγαλοεπιχειρηματίες και εφοπλιστές), πλήττει όμως καίρια την ελεύθερη και αντικειμενική πληροφόρηση και την αξιοπιστία του Τύπου.
"Sponsored links"
Σε καμιά περίπτωση δε θα πρέπει να λειτουργήσει ο «κοινωνικός αυτοματισμός», να στραφεί η μια ομάδα εργαζομένων εναντίον της άλλης. Όλοι μαζί από κοινού, ναυτεργάτες, αγρότες, εργαζόμενοι πρέπει να αντιπαλέψουν την πολιτική λιτότητας του μνημονίου και της τρόικας και να βρουν τρόπους αλληλεγγύης και συντονισμού μεταξύ τους. Η διαίρεση των εργαζομένων και των φτωχότερων στρωμάτων εξυπηρετεί μονάχα τους πλούσιους και τους οικονομικά ισχυρούς.
Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος: Πετράκης Νεκτάριος
Ο Γραμματέας: Ποντικάκης Φώτης
Η απάντησή σας
Το email σας δεν δημοσιεύεται.