Σύνοδος κορυφής της Ε.Ε. – Ημίμετρα αντί ουσιαστικών αποφάσεων για την Ευρώπη

Κανένα σχόλιο

Οι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές Κρήτης , παραμονές του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου των Βρυξελλών, τοποθετήθηκαν πολιτικά μέσα από τις «7» θέσεις που παρουσίασαν.Δυστυχώς, οι εξελίξεις , επιβεβαίωσαν τους προβληματισμούς μας, καθώς :– Αντί μιας καθοριστικής κοινοτικής πρωτοβουλίας για την οικονομική διακυβέρνηση στην ευρωζώνη, για την στήριξη του ΕΥΡΩ, οι « 27 », αρκέστηκαν σε μια ελάχιστη συμφωνία, που θα επιφέρει μικρές αλλαγές στη Συνθήκη της Λισαβόνας,

– Ουσιαστικές πρωτοβουλίες για την οικονομική διακυβέρνηση στην Ε.Ε. δεν μπορούν να επιτευχθούν με ημίμετρα, εν μέσω των διαθέσεων-προκαταλήψεων της κ. Μέρκελ, του παγερού συντηρητισμού του κ. Κάμερον για τον κοινοτικό προϋπολογισμό, της ατολμίας να εξετασθούν τα αδύνατα σημεία στην δομή της Συνθήκης για την Οικονομική & Νομισματική Ένωση,

– Ενώ απαιτείται ισχυρή πολιτική βούληση & αλληλεγγύη, οικονομικά μέσα προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης & της σταθερότητας στην ευρωζώνη, συμβιβασμοί & στενές εθνικές προτεραιότητες, δεν δίνουν απαντήσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ε.Ε. , δεν επιφέρουν ενίσχυση της οικονομικής διακυβέρνησης, δεν βοηθούν στην ολοκλήρωση της Ενιαίας Αγοράς, την στήριξη του ενιαίου νομίσματος.

"Sponsored links"

Το αίτημα για μια Ευρώπη πιο ενωμένη, πιο δημοκρατική, πιο αποτελεσματική, γίνεται επιτακτικό, εν μέσω μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης. Και αυτή η Ευρώπη, δεν μπορεί να συνεχίσει να οικοδομείται με τις συνήθεις μεθόδους διακυβερνητικών πρακτικών, χαμηλών προσδοκιών και αποτελεσμάτων.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΦΕΝΤΕΡΑΛΙΣΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

ΝΕΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΦΕΝΤΕΡΑΛΙΣΤΕΣ ΚΡΗΤΗΣ

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live