Σύσσωμα σωματεία και φορείς στην απεργία της Τετάρτης

Κανένα σχόλιο

Ο ΣΥΡΙΖΑ  σε χθεσινή ανακοίνωσή του για την απεργία της Τετάρτης, έκανε γνωστά τα παρακάτω: Για την ακύρωση του κυβερνητικού προγράμματος σταθερότητας και του Ευρωπαϊκού συμφώνου σταθερότητας. Εν όψει της απεργίας της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη, κλιμάκιο μελών του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε χθες Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου τη Νομαρχία Χανίων, τα Δικαστήρια και την Περιφέρεια και είχε συζητήσεις με τους εργαζόμενους σχετικά με τα μέτρα που με καταιγιστικό ρυθμό εξαγγέλλονται εις βάρος των δημοσίων υπαλλήλων και του κόσμου της εργασίας συνολικότερα. Οι εξορμήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου η απεργία της Τετάρτης να είναι μαζική θα συνεχιστούν και την Τρίτη, με επισκέψεις στη Διεύθυνση Γεωργίας και τις υπηρεσίες του Δήμου Χανίων.

Στην σχετική ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων αναφέρει και τα παρακάτω: «…Τα κυβερνητικά μέτρα δεν λύνουν τα προβλήματα Αντίθετα τα διογκώνουν, περιορίζουν την κατανάλωση, μειώνουν τις επενδύσεις, παγώνουν την οικονομία και ανατροφοδοτούν τα ελλείμματα και το χρέος. Τα κυβερνητικά μέτρα δεν είναι ούτε αναγκαία ούτε αναπόφευκτα. Αποτελούν σκόπιμη επιλογή. Συνιστούν την πλήρη ενσωμάτωση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ σε νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Υπάρχει εναλλακτική λύση που προτείνει η ριζοσπαστική αριστερά. Απαιτείται ανακαθορισμός στόχων και προτεραιοτήτων με έμφαση:

"Sponsored links"

 • στην καταπολέμηση της ανεργίας ,την ενίσχυση των μισθών και των συντάξεων ,την ισχυροποίηση του κοινωνικού κράτους
 • στην προώθηση της πλήρους σταθερής και ασφαλισμένης εργασίας .
 • στην επιβολή μεγαλύτερων φόρων στους πλούσιους και το κεφάλαιο και την ριζοσπαστική φιλολαϊκή φορολογική μεταρρύθμιση .Στην λήψη άμεσων μέτρων για την καταπολέμηση της παραοικονομίας και της εισφοροδιαφυγής
 • στον έλεγχο της λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος με πρώτο βήμα την δημιουργία ισχυρού δημόσιου πυλώνα.
 • Στην ανάκτηση από το Δημόσιο της στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων που ιδιωτικοποιήθηκαν. Στην προώθηση του εργατικού και κοινωνικού ελέγχου.
 • Στη δημιουργία συμμαχιών για να αλλάξει ριζικά το νεοφιλελεύθερο και καταπιεστικό ευρωπαϊκό πλαίσιο που λεηλατεί αντί να βοηθά τις χώρες με ασθενέστερες οικονομίες. Για την κατάργηση του συμφώνου σταθερότητας

Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή χρειάζεται η καθολική αντίσταση. Η εργατική τάξη ,οι αγρότες οι αυτοαπασχολούμενοι, η νεολαία ,η διανόηση πρέπει μαζικά να αντιδράσουν διαμορφώνοντας ένα κοινό μέτωπο. Οι απεργίες που έχουν προκηρυχτεί πρέπει  να στεφθούν με απόλυτη επιτυχία .Καμία αναστολή ,καμία τρικλοποδιά συνδικαλιστικών ηγεσιών ,καμία λογική διάσπασης δεν πρέπει και δεν μπορεί να βάλει φράγμα στο ποτάμι της οργής και της αγωνιστικής διάθεσης που πρέπει να πλημμυρίσουν τους δρόμους του αγώνα. ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ της ΤΕΤΑΡΤΗΣ 11:00 π.μ στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς».

Κάλεσμα και από το ΠΑΜΕ

Στην ανακοίνωση – κάλεσμα του ΠΑΜΕ τονίζονται μεταξύ άλλων και τα παρακάτω: «…Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέοι, νέες, μετανάστες, άνεργοι, συνταξιούχοι. Κάθε μέρα που περνά η κυβέρνηση προσθέτει και έναν ακόμα λόγο στους δεκάδες για τους οποίους πρέπει μαζικά να απεργήσουμε στις 10 Φλεβάρη.

Στη συνέχεια με τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση:

 • Αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης. Σήμερα βρίσκονται στα 65 χρόνια και δήθεν «εθελοντικά» στα 68, σύμφωνα με το νόμο Πετραλιά. Οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί προσβλέπουν στη θεσμοθέτηση των 67 ή 68 χρόνων ως όριο ηλικίας συνταξιοδότησης.
 • «Πάγωμα» των μισθών και των συντάξεων στο δημόσιο, και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
 • Επιβολή έμμεσου φόρου στα καύσιμα. Θα κυμανθεί από 10 μέχρι 15 λεπτά το λίτρο και θα επιβαρύνει το λαϊκό εισόδημα.
 • Μείωση κατά 10% του συνολικού κονδυλίου για τα επιδόματα στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Θα σημάνει μεγάλες περικοπές στις αποδοχές χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, ο μισθός των οποίων διαμορφώνεται σε μεγάλο βαθμό από τα επιδόματα.
 • Πάγωμα όλων των προσλήψεων στο δημόσιο και παράλληλη συγχώνευση και κατάργηση φορέων του. Θα επιφέρει παραπέρα υποβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών.
 • Μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων.
 • Περικοπή κατά 10% των δαπανών όλων των υπουργείων. Θα σηματοδοτήσει πρόσθετες περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες.
 • Νέο νομοσχέδιο για τη δημιουργία «ενιαίου μισθολογίου» στο Δημόσιο. Θα φέρει περαιτέρω μείωση μισθών.
 • Μεγάλες και σαρωτικές φορολογικές αλλαγές. Ανάμεσα σε άλλα, καταργείται επί της ουσίας το αφορολόγητο, αφού συνδέεται με την προσκόμιση αποδείξεων. Οι προωθούμενες αλλαγές θα επιφέρουν μεγαλύτερη επιβάρυνση μισθωτών και συνταξιούχων, μέσω και της κατάρτισης νέων φορολογικών κλιμάκων.

Μαζική συμμετοχή στην Απεργία με τα αιτήματα του ΠΑΜΕ :

 • Να πληρώσουν τώρα οι μεγαλοεπιχειρηματίες, να φορολογηθούν τα κέρδη τους με 45%, τέρμα στις φοροαπαλλαγές και στα προνόμιά τους.
 • Κανένας σεβασμός, καμιά υπακοή στην πολιτική της ΕΕ, στα κόμματα που την υποστηρίζουν.
 • Εμπιστοσύνη στη δύναμή μας. Εμείς παράγουμε τον πλούτο, εμείς μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα χωρίς αυτούς που μας εκμεταλλεύονται, αυτοί δεν μπορούν να κερδίζουν χωρίς εμάς
 • Εμείς οι εργαζόμενοι σ΄όλους τους χώρους δουλειάς να μπούμε μπροστά, να οικοδομήσουμε την ενότητά μας με τους αυτοαπασχολούμενους και τη φτωχή αγροτιά, γιατί έχουμε τον ίδιο εχθρό και τον ίδιο δρόμο.
 • Για να κατακτήσουμε σύγχρονα δικαιώματα για εμάς και τα παιδιά μας.

Στις 10 Φλεβάρη απεργούμε. Απαντάμε: Δε θα ματώσουμε άλλο, εμείς και τα παιδιά μας, για τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών. 10:00π.μ. στα ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Το νομαρχιακό τμήμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ν. Χανίων

Το νομαρχιακό τμήμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ν. Χανίων καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο σε απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου στις 11.00 το πρωϊ. Τον τελευταίο καιρό γινόμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς επίθεσης στα εργασιακά ,ασφαλιστικά ,συνταξιοδοτικά  και μισθολογικά μας δικαιώματα. Διαχωρισμούς σε προνομιούχους και μη , σε παλιούς και νέους ,σε μόνιμους και συμβασιούχους.

Τα μέσα ενημέρωσης έχουν επιδοθεί σε ένα όργιο παραπληροφόρησης παρουσιάζοντας το σύνολο σχεδόν των δημοσίων υπαλλήλων σαν παχυλά αμοιβόμενους , με υψηλά προνόμια, παράλογα επιδόματα και χαμηλή απόδοση.

Τα επιδόματα τα οποία δόθηκαν αντί αυξήσεων στο βασικό μισθό,πάντα μετά από κλαδικές διεκδικήσεις και κινητοποιήσεις  τα προηγούμενα χρόνια, τα οποία μακροπρόθεσμα δεν είναι αύξηση, αφού μένουν για χρόνια καθηλωμένα  και δεν υπολογίζονται στη σύνταξη, χρησιμοποιούνται σήμερα για να μειωθούν  οι ονομαστικές  αποδοχές των Δημοσίων υπαλλήλων,παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες της κυβέρνησης και τις υποσχέσεις για αυξήσεις στο ύψος του πληθωρισμού.

Οι δημόσιοι υπάληλλοι  καλούνται να απολογηθούν για τις αποδοχές  τους, όταν είναι γνωστό ότι ο μέσος όρος του  εισοδήματος που δήλωσαν για το 2008, ήταν 16.000 e κατά μέσο όρο ,ενώ για τους βιομήχανους και τους εμπόρους ήταν 13.000 e.

"Sponsored links"

Οι θυσίες που τα τελευταία χρόνια ζητήθηκαν, δεν έχουν φαίνεται τίποτα προσφέρει στη μείωση του δημοσιονομικού ελλείματος της χώρας, ενώ η συνεχής μείωση της αγοραστικής δύναμης των μισθωτών,σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, έχει οδηγήσει σε μείωση της κατανάλωσης, ακόμα και σε βασικά είδη, σε αύξηση της ανεργίας και περιορισμό των κρατικών εσόδων.

2008 – ΜΕΙΩΣΗ αποδοχών λόγω αύξησης των κρατήσεων
2009 – ΠΑΓΩΜΑ αποδοχών
2010 – ΜΕΙΩΣΗ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ από 3% έως και πάνω από 15%

Αντίθετα οι μεγάλες επιχειρήσεις και οι τράπεζες σημειώνουν κέρδη παρά την οικονομική κρίση.

Το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται εδώ και χρόνια η χώρα έχει αιτία :

 • Φοροδιαφυγή, εισφοροδιαφυγή
 • Ιδιωτικοποιήσεις, αποκρατικοποιήσεις, σκάνδαλα
 • Κερδοσκοπικά, χρηματιστηριακά, δομημένα παιχνίδια
 • Υποταγή δημοσίων πολιτικών, δημοσίων επενδύσεων στα συμφέροντα της ελίτ, αντί των κοινωνικών και αναπτυξιακών αναγκών της χώρας
 • Συρρίκνωση δημόσιων αγαθών, κοινωνικών δαπανών, υπηρεσιών και δικαιωμάτων
 • Ασυδοσία Κεφαλαίου και Τραπεζιτών
 • Μόνιμη η λιτότητα, η πτώχευση των μισθωτών και συνταξιούχων. Η «λύση» είναι μόνιμη και διαρκής και βρίσκεται πάλι στη μείωση του εισοδήματος των υπαλλήλων (που σε μέσα επίπεδα δεν ξεπερνούν τα 1.350 €) λίγο πάνω δηλαδή από τα επισημα όρια της φτώχειας.

Διεκδικούμε προστασία και αναβάθμιση των αποδοχών μας.

 • Όχι στη μείωση των αποδοχών
 • Όχι στην υποβάθμιση των κοινωνικών δικαιωμάτων
 • Όχι στην υποβάθμιση της κοινωνικής ασφάλισης, στη μείωση των συντάξεων και την άυξηση των ορίων ηλικίας
 • ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
 • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ

Τα μέτρα αυτά δεν θα είναι τα τελευταία και η αντίδραση των εργαζομένων θα καθορίσει τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης. Είναι η στιγμή που πρέπει να ακουστεί η φωνή μας , να δείξουμε την αντίδρασή μας, να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, παραλύοντας το Δημόσιο τομέα. Υποχρέωση της πολιτείας είναι να εξασφαλίζει μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, υποχρέωση και των εργαζομένων να υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους και τις επόμενες γενιές, με το μόνο όπλο που διαθέτουν, την απεργία.

Καθολική συμμετοχή στην απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ την Τετάρτη 10 του Φλεβάρη. Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει το Νομαρχιακό Τμήμα της Α.Δ.Ε Δ.Υ. Χανίων στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στις 11.00 το πρωϊ.

Παναγρωτική Αγωνιστική Συσπείρωση – Γραμματεία Χανίων

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ στις 10:00π.μ. στα ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ και τους ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΕΣ

ΔΑΚΕ Χανίων

Από την ΔΑΚΕ Χανίων δόθηκε στη δημοσιότητα η ακόλουθη ανακοίνωση:

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση στις 10-02-2010 ώστε να στείλουμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση εις βάρος των εκπαιδευτικών και της εκπαίδευσης.

Πρέπει με τη συμμετοχή μας να εκφράσουμε την πλήρη αντίθεσή μας:

 • Στη μείωση των κονδυλίων για την παιδεία κατά 10%. Το 1 δις χάθηκε στο δρόμο…
 • Στην κυβερνητική προσπάθεια απαξίωσης και στοχοποίησης των εκπαιδευτικών.
 • Στη μείωση κατά 10% των επιδομάτων που οδηγεί στην πρωτόγνωρη ονομαστική μείωση των αποδοχών μας.
 • Στην αλλαγή του τρόπου πρόσληψης των εκπαιδευτικών.
 • Στη μείωση κατά 50% των μόνιμων διορισμών και κατά 70% των προσλήψεων αναπληρωτών.
 • Στον περιορισμό του αριθμού των μεταθέσεων και αποσπάσεων.
 • Στη σύνδεση αξιολόγησης και μισθολογικής εξέλιξης.
 • Στην εκχώρηση αρμοδιοτήτων στην τοπική αυτοδιοίκηση και σε φορείς.
 • Στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και στη μείωση των συντάξιμων αποδοχών.
 • Στην υποχρηματοδότηση της ασφάλισης και της περίθαλψης.

Ο αγώνας για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών συνεχίζεται.

Ταξική Πορεία

Σε χθεσινή ανακοίνωση της Ταξικής Πορείας σχετικά με την αυριανή απεργία, μεταξύ άλλων αναφέρονται:

Δύσκολες μέρες περνάει η εργατική τάξη και όλος ο εργαζόμενος λαός κάτω από το βάρος της επίθεσης που έχουν εξαπολύσει ενάντιά του οι ενωμένες δυνάμεις του κεφάλαιου, της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με την πλήρη κάλυψη ΝΔ και ΛΑΟΣ, αλλά και των ιμπεριαλιστών της ΕΕ. Στόχο αυτής της επίθεσης -που διαρκεί χρόνια και σήμερα οξύνεται ακόμα περισσότερο- αποτελούν το σύνολο των δικαιωμάτων και των καταχτήσεων των εργαζομένων. Η οικονομική κρίση του καπιταλιστικού συστήματος -που οι ίδιοι προκάλεσαν- γίνεται το άλλοθι για το φόρτωμα όλων των βαρών της κρίσης στις πλάτες μας.

Σε μία περίοδο που η ανεργία «σπάει κόκαλα» και δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι πετιούνται στο δρόμο, σε μια περίοδο που ο μισθός, το μεροκάματο, η σύνταξη και το επίδομα ανεργίας δεν φθάνουν για να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες και οδηγούν την εργατική οικογένεια στη φτώχεια και την εξαθλίωση, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προωθεί περικοπές μισθών, νέα αντιασφαλιστικά μέτρα, νέες αντεργατικές ρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις, νέα φορολογική επιδρομή στο εισόδημα των εργαζομένων.

Κεφάλαιο και ΕΕ ζητούν ακόμα πιο σκληρά μέτρα για να μειωθούν τα «ελλείμματα» ενώ παράλληλα απαιτούν να ανοίξει διάπλατα ο δρόμος για την επέλαση του κεφάλαιου σε κάθε κοινωνική κατάχτηση των εργαζόμενων: στην Υγεία, την Παιδεία, την Κοινωνική Ασφάλιση. Οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ, το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο, δεν θέλουν να «νοικοκυρέψουν» την οικονομία της χώρας, αλλά να ξεζουμίσουν τον εργαζόμενο λαό και να αρπάξουν όλους τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους της χώρας για να ξεκινήσουν έναν νέο κύκλο κερδοφορίας.

Το «Πρόγραμμα Σταθερότητας» είναι το συμβόλαιο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και όλου του αστικού πολιτικού κόσμου για ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση και καταπίεση των εργαζόμενων από την ντόπια αστική ολιγαρχία και το ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τα κόμματα της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, και μαζί τους όλος ο αστικός συρφετός και τα «παπαγαλάκια» του καπιταλιστικού συστήματος έχουν εξαπολύσει μία τρομοκρατική ιδεολογική επίθεση για να μας πείσουν ότι «πρέπει να κάνουμε θυσίες, αλλιώς θα χρεοκοπήσουμε», ότι «κινδυνεύει η εθνική κυριαρχία από τους διεθνείς κερδοσκόπους», ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την «αγκαλιά» και την «αλληλεγγύη» της ΕΕ. Προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν για να μείνουμε αδρανείς και να υποταχτούμε στα σχέδιά τους να μετατρέψουν την εργατική τάξη και όλο τον εργαζόμενο λαό σε σύγχρονους δούλους.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11π.μ ΣΤΗΝ πΛ. ΑΓΟΡΑΣ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30 π.μ εξω από το δημαρχειο

ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΡΕΥΜΑ-ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΧΑΝΙΩΝ

Η 10η Φεβρουαρίου να γίνει μέρα Πανεργατικού Αγώνα. Συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα για την επιτυχία της Απεργίας στις 10/2. Ανάγκη πολιτικής και κοινωνικής πάλης ενάντια στο Πρόγραμμα Σταθερότητας Κυβέρνησης-Ε.Ε. Για την ανατροπή της αντεργατικής επίθεσης!.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την ενεργητική συναίνεση της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, διαμορφώνει και προωθεί ταχύτατα μια αντιδραστική στρατηγική αναδιαρθρώσεων σε όλα τα επίπεδα (οικονομία, κοινωνία, πολιτικό κρατικό σύστημα, διεθνείς σχέσεις),  «πρόκειται για ένα συνολικό, επείγον σχέδιο για το κεφάλαιο και ιδιαίτερα επικίνδυνο για την εργατική τάξη που επιδιώκει ενιαία:

 • Να περάσει τόσο τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης όσο και της υπέρβασής της στους εργαζόμενους εφαρμόζοντας επιθετικά την πολιτική κεφαλαίου – ΕΕ (Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης), με «επιστημονική» όμως μεθόδευση, που θα αποτρέπει τις λαϊκές αντιστάσεις.
 • Να προωθήσει την αντιδραστική ανασυγκρότηση του κράτους και του πολιτικού συστήματος, μέσα από τον «Καλλικράτη», την αλλαγή του εκλογικού νόμου, την αναδιαμόρφωση της δημόσιας διοίκησης και των κατασταλτικών μηχανισμών.
 • Να καταφέρει ένα συνολικό ιδεολογικό – πολιτικό και κοινωνικό πλήγμα στις δυνάμεις της εργασίας, στο μαζικό κίνημα, στην αριστερά, ιδιαίτερα στις επαναστατικές τάσεις της. Να εξουδετερώσει τις απειλητικές εργατικές και αριστερές πτέρυγες, αλλά και τις στοιχειώδεις αντιστάσεις.
 • Να αναβαθμίσει, με τον τρόπο αυτό, τον ελληνικό καπιταλισμό στο πλαίσιο της ΕΕ και του διεθνούς καταμερισμού, να τον θωρακίσει απέναντι στην απειλή του «εσωτερικού εχθρού». Να ενοποιήσει σε στόχους, σε συμμαχίες και σε τακτική τις καθεστωτικές δυνάμεις.»

Για το  ΝΑΡ το επόμενο διάστημα θα είναι περίοδος νέας βαθύτερης όξυνσης του κοινωνικού προβλήματος και των κοινωνικών -πολιτικών συγκρούσεων. Οι αγώνες, το κίνημα και η πάλη των εργαζόμενων και της νεολαίας, οι παρεμβάσεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, όλα πρέπει να στοχεύουν με ενιαίο κριτήριο, στην ανάπτυξη ενός πολιτικού ρεύματος μαχητικής εργατικής αριστερής αντιπολίτευσης, ριζοσπαστικής αντικαπιταλιστικής δράσης και κομμουνιστικής επαναθεμελίωσης.

Πολιτικός στόχος πρέπει να είναι η απόκρουση- ρήξη και αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της ΕΕ, του κεφαλαίου και του αστικού συνασπισμού εξουσίας, στο μέτωπο των κοινωνικο-οικονομικών δικαιωμάτων, των ελευθεριών και συνολικά, την αμφισβήτηση και την δημιουργία ρωγμών στην αστική κυριαρχία, σε σύγκρουση με την εκμετάλλευση, την καπιταλιστική ιδιοκτησία, το αστικό κράτος και την Ε.Ε. στην πορεία για την αντικαπιταλιστική επανάσταση. Για να πληρώσουν την κρίση οι καπιταλιστές και τραπεζίτες και όχι οι εργαζόμενοι και η νεολαία.

Το κίνημα έχει αποδείξει ότι δεν είναι παντοδύναμοι, ότι μπορεί να ανατραπεί η επίθεσή τους, να μπει σε κρίση και να ανατραπεί και η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και κάθε επίδοξος διαχειριστής.
Ο κρίκος για την συμπύκνωση των παραπάνω σε μάχιμο πολιτικό πρόγραμμα είναι η πάλη κατά του 3ετούς Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης, το κάλεσμα σε μάχη για απειθαρχία και την ανατροπή των επιλογών του.

Εδώ συγκεντρώνονται όλα τα βασικά νομοσχέδια και μέτρα της επόμενης τριετίας, εδώ συμπυκνώνονται τα βασικά αστικά συμφέροντα, εδώ είναι ο δίαυλος σύνδεσης με τις επιδιώξεις της Ε.Ε. και το διεθνές χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο. Θα είναι ένα πρόγραμμα μεσοπρόθεσμης δράσης, ευέλικτο, που θα τροποποιείται ανάλογα με το συσχετισμό δυνάμεων και την εξέλιξη της κρίσης.

Πάνω στο αίτημα για απονομιμοποίηση, αποσταθεροποίηση και ανατροπή του με πολιτικό απεργιακό μαζικό κίνημα, πρέπει να οικοδομηθεί  η αντικαπιταλιστική απάντηση στην κρίση της εργατικής τάξης και του κινήματος. Χρειάζεται επομένως η κινηματική και πολιτική δράση να φτάνει έως την συνολική αμφισβήτηση αυτής της πολιτικής και ειδικά του ΠΣΑ.

Να γίνει επίκεντρο πολιτικών πρωτοβουλιών, απεύθυνσης για μάχη προς τις άλλες δυνάμεις της αριστεράς, με επίκεντρο το σύνθημα «ανατροπή του προγράμματος σταθερότητας των κερδών του κεφαλαίου και αποσταθεροποίησης των λαϊκών δικαιωμάτων / απειθαρχία-κατάργηση της ΕΕ-ΟΝΕ».
Το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρέπει να συμβάλουν πιο αποφασιστικά στην ιδεολογική πάλη, στην αποκάλυψη της κυβερνητικής πολιτικής, την ιδεολογική και πολιτική στήριξη του αναγκαίου αντικαπιταλιστικού προγράμματος, την συνολική κριτική απέναντι στον καπιταλισμό.

Εξαιρετικά σοβαρό πολιτικό ζήτημα αποτελούν οι άμεσες κινητοποιήσεις και αντιστάσεις του εργατικού και συνολικά του μαζικού κινήματος, με Απεργιακή πανεργατική απάντηση στην επίθεση, το συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων και των ταξικών αγωνιστικών δυνάμεων και την ανάπτυξη αγώνων σε όλα τα μέτωπα.
Σε αυτή την κατεύθυνση, νέα απεργιακή απάντηση σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με ενωτικό κάλεσμα σε όλες τις δυνάμεις για τις 10 Φλεβάρη.

Να μετατρέψουμε την ημέρα απεργίας σε κοινή απεργιακή δράση δημόσιου-ιδιωτικού τομέα, για την ανατροπή του προγράμματος σταθερότητας της κυβέρνησης και της ΕΕ.   Να γίνει η 10/2 πανεργατική απεργία παντού!
Όλοι στην απεργία. Προσυγκέντρωση 10:30 πμ στο Παπαδόπετρου

Π.Α.Σ.Κ. Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε  την εισοδηματική πολιτική για το 2010, καθώς και μέτρα για το ασφαλιστικό, το φορολογικό, κλπ. Κοινή είναι η διαπίστωση ότι για μια ακόμη φορά την κρίση καλούνται να πληρώσουν όχι οι έχοντες και κατέχοντες, όπως ήταν η προεκλογική της δέσμευση, αλλά οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.

 • Οι 80.000 εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης – από τους χαμηλότερα αμειβόμενους Δ.Υ. αφού ο καθαρός μισθός του νεοδιόριστου εκπαιδευτικού ανέρχεται στα 1000€ (μαζί με όλα τα επιδόματα) και ο καταληκτικός μισθός μετά από 35 χρόνια υπηρεσίας στα 1500€ – θα βιώσουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το πάγωμα των μισθών τους ή και πιθανή μείωση αν περικοπούν κατά 10% τα επιδόματα, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών.
 • Η αύξηση των ορίων ηλικίας για τη συνταξιοδότηση, που ακυρώνει το ένα από τα τρία ΔΕΝ του Υπ. Απασχόλησης (ΔΕΝ ΑΥΞΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ, ΔΕ ΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΔΕΝ ΑΥΞΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ) εκτός από το πλήγμα στην αξιοπιστία της ίδιας της κυβέρνησης, προκαλεί μεγάλη ζημιά στο ασφαλιστικό σύστημα και ΚΑΝΕΝΑ όφελος, αφού είναι γνωστό πως – σύμφωνα με τις έρευνες – η αύξηση των ορίων ηλικίας κατά δυο χρόνια δίνει παράταση ζωής στο σύστημα 6-7 μήνες.
 • Ο περιορισμός των προσλήψεων των αναπληρωτών (μέχρι και 70%) καθώς και η πιθανή μείωση των μόνιμων διορισμών για την επόμενη σχολική χρονιά είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα στα σχολεία.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι. Οι εργαζόμενοι στη χώρα μας και οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουν πολύ καλά πως η απελθούσα κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει τεράστιες ευθύνες για την οικονομική κατάσταση της χώρας, καθώς και για την κατάσταση στα ασφαλιστικά μας ταμεία. Γι’ αυτό και ο ελληνικός λαός την τιμώρησε στις εκλογές της 4ης του Οκτώβρη του 2009 και την οδήγησε στην αντιπολίτευση. Αυτό όμως δε δίνει άλλοθι στη σημερινή κυβέρνηση για την επιβολή τέτοιων σκληρών οικονομικών μέτρων σε βάρος των χαμηλόμισθων εργαζομένων, όπως είναι οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίοι ΜΑΤΩΣΑΝ το Φθινόπωρο του 2006 με 42 ημέρες απεργία, διεκδικώντας μισθούς ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ.

 • Η παράταξη της ΠΑΣΚ όλα τα χρόνια της λειτουργίας της αντιπάλεψε με ΔΥΝΑΜΗ και ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ όλες τις αντιεκπαιδευτικές και αντιλαϊκές πολιτικές ΟΛΩΝ των κυβερνήσεων. ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.
 • Μπροστά στην κατάσταση που διαμορφώνεται εκτιμούμε πως χρειάζεται ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ του Δημόσιου και του Ιδιωτικού τομέα σ’ ένα ευρύ ΜΕΤΩΠΟ που θα μπορέσει να αποκρούσει και να ανατρέψει αυτές τις πολιτικές.
 • ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ να στηρίξετε με ΟΛΕΣ ΣΑΣ τις δυνάμεις την απεργιακή κινητοποίηση της 10ης του Φλεβάρη και να πάρετε μέρος στο συλλαλητήριο και        στη

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ   ΣΤΙΣ 11:00 π.μ. στην Πλατεία Δημοτικής Aγοράς

Σύλλογος Γυναικών Χανίων

Γυναίκες ξεσηκωθείτε. Κήρυξαν πόλεμο ενάντια στα εργασιακά μας δικαιώματα. Η προηγούμενη επιτυχημένη απεργία της 17ης Δεκέμβρη άνοιξε το δρόμο για να βάλουμε τον πήχη των διεκδικήσεων μας πιο ψηλά. Αν δεν αντιδράσουμε δυναμικά ΤΩΡΑ χωρίς καμιά καθυστέρηση, το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας θα είναι η ανεργία και η απειλή της, η μερική δουλειά μέχρι και τα 71 μας χρόνια.

Βάζουν τέλος στην Κοινωνική Ασφάλιση. Γυναίκες εργαζόμενες, αυτοαπασχολούμενες, άνεργες, συνταξιούχες, μετανάστριες η απεργία που έχει κηρύξει το ΠΑΜΕ για τις 10 Φλεβάρη πρέπει να γίνει η ηχηρή αγωνιστική απάντηση σ’ αυτή την επίθεση που δέχονται τα στοιχειώδη δικαιώματα μας. Κόντρα στην κυβερνητική πολιτική και τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Έχουμε χρέος να συμβάλλουμε, από κάθε μετερίζι στην επιτυχία της απεργίας. Καλούμε τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά μέσα απ’ τα ταξικά τους συνδικάτα στις απεργιακές συγκεντρώσεις της 10ης Φλεβάρη.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – Τετάρτη 10/2 στις 10πμ στη Πλατεία Νέων Καταστημάτων

Απόφαση γ.σ. Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων

Ενημερώνουμε ότι στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Φλεβάρη αποφασίστηκε ομόφωνα 24ωρη απεργιακή  κινητοποίηση την Τετάρτη 10 Φλεβάρη 2010 με τα παρακάτω αιτήματα :

 • Οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου να μετατραπούν για όλους σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, να καταργηθεί κάθε ελαστική μορφή εργασίας και όλοι οι εργαζόμενοι να έχουν δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη εργασία. 35ωρο-7ωρο-5θήμερο για όλους τους εργαζόμενους, νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.
 • Να καταργηθούν τα stage σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Άμεση μονιμοποίηση όσων εργάζονταν στα προγράμματα αυτά.
 • 1400 ευρώ κατώτερο μισθό, 1120 ευρώ σύνταξη και επίδομα ανεργίας. Σύνταξη στα 60 για άντρες και 55 για γυναίκες, στα 55 και 50 αντίστοιχα για τα βαρέα και ανθυγιεινά .
 • Άμεση καταβολή μισθών, ημερομισθίων για χιλιάδες εργαζόμενους που οι εργοδότες τους έχουν απλήρωτους.
 • Άμεση μείωση τιμών σε όλα τα ήδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, άμεση αύξηση της φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου στο 45% και άμεση καταβολή επιστροφή των δισεκατομμυρίων που έχουν τσεπώσει σε βάρος του ΙΚΑ και των Ταμείων μας.
 • Δωρεάν υπηρεσίες υγείας πρόνοιας και παιδείας με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στους τομείς αυτούς.
 • Κατάργηση του ΦΠΑ στη είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
 • Όχι στο σχέδιο ‘Καλλικράτης’

Μαζί με περίπου 100 σωματεία πανελλαδικά, δεκάδες ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα δίνουμε απάντηση στην αντεργατική επίθεση ΕΕ- κυβέρνησης και κεφαλαίου με βασικό σύνθημα: «Καμία θυσία για την πλουτοκρατία- την κρίση να πληρώσει το κεφάλαιο».

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live