Τίμος Καβακάς: «Βλέπουμε μόνο την Κόρινθο»

Κανένα σχόλιο

Απόλυτα προσηλωμένος στον δύσκολο αγώνα που ακολουθεί για τον Πλατανιά στην Κόρινθο είναι ο Τίμος Καβακάς, ο οποίος στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, απέφυγε για μία ακόμα φορά τα παχιά λόγια, με αφορμή την σταθερά ανοδική πορεία που παρουσιάζει η ομάδα του το τελευταίο διάστημα.
Ο 38χρονος τεχνικός επανέλαβε ότι στόχος για τον Πλατανιά παραμένει η όσο το δυνατόν γρηγορότερη παραμονή στην Γ΄ Εθνική, επισημαίνοντας ωστόσο ότι εφόσον στη διάρκεια του πρωταθλήματος οι ποδοσφαιριστές του συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν με τις εμφανίσεις τους και τους παρουσιαστεί κάτι μεγαλύτερο, θα έχουν την υποχρέωση να το κυνηγήσουν.

Ποιον οριοθετείτε ως στόχο για τον Πλατανιά στο επερχόμενο παιχνίδι με την Κόρινθο; Πρόκειται για μία ομάδα που επίσης είναι αήττητη για μεγάλο διάστημα, αν κι έχει τέσσερις συνεχόμενες ισοπαλίες, και η οποία ξεκίνησε προσβλέποντας στον πρωταθλητισμό.
Ο στόχος σε κάθε παιχνίδι είναι ό,τι μπορούμε να πάρουμε, να το πάρουμε. Θα παίξουμε με μία ομάδα που έχει σαν σκοπό να κάνει πρωταθλητισμό. Είναι πολύ καλή ομάδα. Στα τελευταία 4 παιχνίδια έχει κάνει πράγματι ισάριθμες ισοπαλίες, οπότε καταλαβαίνετε ότι το παιχνίδι με μας θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο γιατί θέλουν οπωσδήποτε μία νίκη. Προετοιμαζόμαστε για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση αγωνιστικά και ψυχολογικά. Το μειονέκτημα, και αυτό που μας προβληματίζει, είναι ότι θα παίξουμε σε ένα γήπεδο που είναι πλαστικό και καταλαβαίνετε ότι υπάρχουν δυσκολίες για μία ομάδα η οποία δεν είναι συνηθισμένη να παίζει σε τέτοιου είδους τερέν.

Οι παίκτες σας έχουν αντιληφθεί την επιτυχία να παραμένουν τόσες αγωνιστικές αήττητοι; Και πόσο τους αγχώνει το γεγονός ότι έχουν φτάσει πλέον να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις;
Άγχος έχει αυτός που δεν ξέρει τι κάνει μέσα στο παιχνίδι. Οι ποδοσφαιριστές μου γνωρίζουν ακριβώς τι πρέπει να κάνει ο καθένας και το ρόλο που έχουν στο γήπεδο, οπότε άγχος δεν υπάρχει. Αν το έχουν πιστέψει ή όχι, αυτό φαίνεται μέσα από τα αποτελέσματα και την εν γένει παρουσία τους. Νομίζω ότι η παρουσία τους είναι η καλύτερη απάντηση για όλους, είτε αυτοί είναι μαζί μας είτε πρόκειται για επικριτές.

"Sponsored links"

Αγωνιστικά προβλήματα αντιμετωπίζετε ενόψει του αγώνα στην Κόρινθο;
Όχι δεν υπάρχουν προβλήματα. Αυτό είναι καλό για εμένα. Όλα τα παιδιά είναι στη διάθεσή μου και μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε, είμαστε καλά.

Ως προπονητής είχατε διαγράψει στις ομάδες που εργαστήκατε προηγουμένως, πορεία πρωταθλητισμού, άρα γνωρίζετε κάτω από ποιες προϋποθέσεις μπορεί να πρωταγωνιστήσει μία ομάδα. Παρόλο που έχετε πει ότι ο Πλατανιάς δεν είναι ακόμα ώριμος για να διεκδικήσει κάτι παραπάνω, λαμβανομένης υπόψη και της γενικότερης χαμηλής ποιότητας του πρωταθλήματος, θα επιμένατε ότι η ομάδα σας δε μπορεί να θέσει έναν υψηλότερο στόχο στη συνέχεια, κι εφόσον συνεχίσει βέβαια να κερδίζει;
Όντως, οι ομάδες στις οποίες βρισκόμουν, έκαναν πορεία πρωταθλητισμού. Βγήκαν πρώτες και οι δύο. Όμως υπάρχει μία μικρή διαφορά που ίσως να είναι και… μεγάλη. Τον Αετό Σκύδρας τον δημιούργησα εγώ ο ίδιος. Μαζί με τη διοίκηση βέβαια, τον προγραμμάτισα εγώ. Είχα λοιπόν μία ομάδα εξαρχής που την προπόνησα, την έκανα προετοιμασία. Το παζλ το έφτιαξα εγώ. Είπαμε με την τότε διοίκηση ότι ο στόχος είναι ο πρωταθλητισμός. Κάναμε πρωταθλητισμό και βγήκαμε πρώτοι. Η Βέροια είναι μία ομάδα όπου η Γ΄ Εθνική είναι πολύ λίγη κατηγορία για τη Βέροια. Όταν πας προπονητής σε μία ομάδα με την ιστορία της Βέροιας, το μπάτζετ που έχει η Βέροια και τους ποδοσφαιριστές που είχαν παρουσίες από Ευρώπη, Σούπερ Λίγκα κλπ., καταλαβαίνετε ότι ο στόχος και η ομάδα σε οδηγούν από μόνα τους να κάνεις πρωταθλητισμό, άσχετα αν όταν πήγα εγώ, η Βέροια ήταν 8 βαθμούς πίσω από την κορυφή. Πήγα και ήμουν υποχρεωμένος, αλλά το πίστευα κιόλας, ότι αυτή η ομάδα θα κάνει πρωταθλητισμό και θα βγει. Και όντως βγήκε. Ο Πλατανιάς είναι μία ομάδα, η οποία δεν την έχω δημιουργήσει εγώ και κάνει τώρα τα πρώτα της βήματα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Αυτό που θα πρέπει να κοιτάξουμε, είναι να εδραιωθούμε σε αυτή την κατηγορία, να οργανωθούμε καλύτερα γιατί έχουμε δυνατότητες και προοπτική σαν ομάδα. Υπάρχει μια διοίκηση με οικονομικούς παράγοντες, οι οποίοι δεν έχουν ανάγκη και δεν εννοώ να σκορπάνε τα λεφτά τους άσκοπα αλλά έχουν τις δυνατότητες να προγραμματίσουν και να δημιουργήσουν μία ανταγωνιστική ομάδα. Όταν θα δημιουργήσουμε μία ανταγωνιστική ομάδα που θα παίζει καλό ποδόσφαιρο, θα γίνει αποδεκτή, θα εδραιωθεί στην Γ΄ Εθνική και θα τελειοποιήσουμε το λειτουργικό μας κομμάτι, που εκεί νομίζω ότι πονάμε λίγο, τότε θεωρώ ότι αυτή η ομάδα θα έχει πλέον ωριμάσει και διοικητικά και αγωνιστικά να κάνει πρωταθλητισμό. Με τα δεδομένα που υπάρχουν στο σημερινό ποδόσφαιρο, έχει ο Πλατανιάς τα εχέγγυα να κάνει πρωταθλητισμό.

Τονίζουν πολλοί πάντως ότι ανάλογα με τα αποτελέσματα των δύο αγώνων που ακολουθούν με Κόρινθο και Παναχαϊκή, ίσως η ομάδα να έχει ίσως την υποχρέωση να αναπροσαρμόσει τους στόχους της. Εσείς τι λέτε;
Μετά την Κόρινθο και την Παναχαϊκή, ακολουθεί το Ρουφ. Οπότε είναι 3 τα παιχνίδια. Και αν πάμε και στο επόμενο παιχνίδι, έρχεται ο Απόλλων Αθηνών. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Εάν μπαίναμε σε αυτή τη διαδικασία όταν ήμασταν τελευταίοι και βλέπαμε με ποιους θα παίξουμε, μπορεί νʼ απογοητευόμασταν κιόλας. Εμείς κοιτάζουμε παιχνίδι με παιχνίδι η ομάδα να κερδίζει και να παίρνει αποτελέσματα, αυτός είναι ο στόχος μας. Για να σας πω την αλήθεια, δε μας ενδιαφέρει τι θα κάνουμε μετά τις γιορτές στο παιχνίδι. Μας ενδιαφέρει να είμαστε προετοιμασμένοι καλά για εκείνο το παιχνίδι. Αυτό που κοιτάζουμε αυτή τη στιγμή, είναι μόνο το παιχνίδι της Κορίνθου, όπου μας ενδιαφέρει πάρα πολύ. Νομίζω ότι ένα θετικό αποτέλεσμα θα είναι μία επιβράβευση  στην προσπάθεια που έχουμε κάνει. Κι επιπλέον, ο πιο δύσπιστος, όχι επικριτής, θα πιστέψει σε αυτή την ομάδα πως έχει δυνατότητες και ότι με κάποιες προσθήκες θα μπορεί να κάνει καλύτερα πράγματα. Τα «καλύτερα πράγματα» δε σημαίνει ότι πάμε για πρωτάθλημα. Ξαναλέω ότι ο στόχος μας είναι να σωθούμε γρήγορα. Εάν τον πρωταθλητισμό τον βρούμε στη διάρκεια δεν θα τον αφήσουμε. Είμαι ο πρώτος που λέει ότι κάθε παιχνίδι θέλω να το κερδίζουμε. Και αυτό το δείχνουν οι ποδοσφαιριστές μου εμπράκτως μέσα στο γήπεδο.

Με δεδομένο ότι σε αυτές τις περιπτώσεις επηρεάζονται οι ομάδες που είναι σε φόρμα, σαν φοβίζει η διακοπή του πρωταθλήματος;
Οπωσδήποτε, το καλό θα ήταν να μην είχαμε αυτή τη στιγμή διακοπή γιατί βρισκόμαστε σε πολύ καλό αγωνιστικό επίπεδο, έχουμε καλό ρυθμό σαν ομάδα. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι κι εμείς δεν χρειαζόμαστε να πάρουμε αναπνοές, να ξεκουραστούμε και να δούμε τις οικογένειές μας. Πρέπει και οι ποδοσφαιριστές να δουν τους γονείς και τις συζύγους τους. Είναι απαραίτητη η διακοπή. Ακόμα και τις μέρες των εορτών βέβαια θα δοθεί πρόγραμμα στους ποδοσφαιριστές ώστε να μην «κάτσουν», για να το πω έτσι, αλλά να έχουν μία ενεργητική αποκατάσταση εκείνες τις μέρες. Έχω να κάνω με υπεύθυνα παιδιά και πιστεύω ότι αυτό που θα τους δοθεί, θα ακολουθηθεί. Όταν θα γυρίσουμε μετά τα Χριστούγεννα, νομίζω θα είμαστε έτοιμοι να ξαναριχτούμε με τα μούτρα στη δουλειά. Μας περιμένουν πολλά δύσκολα παιχνίδια και θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι κατάλληλα.

Όταν θα επιστρέψετε θα είσαστε και ενισχυμένοι, όσον αφορά το ρόστερ σας;
Θέλω να πιστεύω πως θα είμαστε ενισχυμένοι.

Έχουμε κάποιο καινούργιο νέο επ’ αυτού;
Κοιτάξτε, δεν έχουμε κρύψει ποτέ ότι βρισκόμαστε σε επικοινωνία με ποδοσφαιριστές που μας ενδιαφέρουν. Οπωσδήποτε όμως, το παιχνίδι της Κυριακής θα καθορίσει και τον αριθμό των ποδοσφαιριστών οι οποίοι θα έρθουν στην ομάδα. Αυτό που έχουμε σαν πρώτο μέλημα, είναι να παρθούν δύο, τρεις, τέσσερις ποδοσφαιριστές θα έλεγα, οπωσδήποτε. Διότι και το ρόστερ μας είναι μειωμένο. Είμαστε 21 άτομα με 3 τερματοφύλακες. Καταλαβαίνετε ότι είμαστε λίγοι. Θα χρειαστούμε τέσσερις προσθήκες οπωσδήποτε.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live