Την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου το 6ο τουρνουά ράπιντ στον ΟΑΧ

Κανένα σχόλιο

Με το 6ο και τελευταίο τουρνουά του «Μαραθώνιου Ράπιντ» που θα διεξαχθεί την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου στο εντευκτήριο του ΟΑΧ, κλείνει σκακιστικά το 2010.

Ο «ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΡΑΠΙΝΤ» που διοργάνωσε για δεύτερη χρονιά ο Όμιλος Αντισφαίρισης Χανίων –και που όπως φάνηκε κέρδισε την αγάπη και τη συμπάθεια όλων των σκακιστών της Κρήτης- είναι μια πρωτότυπη διοργάνωση που περιλαμβάνει μια σειρά από τουρνουά με αρκετές καινοτομίες. Προέβλεπε συνολικά 6 τουρνουά με ξεχωριστή αλλά και συνολική βαθμολογία. Έτσι κάθε σκακιστής που συμμετάσχει τουλάχιστον σε 4 απ’ αυτά, έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει και συνολικά έπαθλα -πέρα από τα έπαθλα που έχει κάθε τουρνουά- υπολογίζοντας τις 4 καλύτερες επιδόσεις του. Μια άλλη καινοτομία του Μαραθώνιου είναι πως έχει θεσπίσει χωριστά έπαθλα για νέους κάτω των 14 ετών και έπαθλα σε τρεις κατηγορίες: τη γενική, την κατηγορία σκακιστών με ΕΛΟ μικρότερο του 1800 και την κατηγορία με ΕΛΟ μικρότερο του 1200, δίνοντας έτσι, στόχους και κίνητρα σε όλους τους συμμετέχοντες!

Έτσι, το ενδιαφέρον του τελευταίου τουρνουά είναι διπλό, αφού θα αναδείξει δυο νικητές σε όλες τις κατηγορίες: τους νικητές του 6ου ραπιντ, αλλά και τους νικητές του Μαραθώνιου Ράπιντ του 2009!

"Sponsored links"

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι τώρα, στην αθροιστική βαθμολογία των πέντε πρώτων τουρνουά –υπολογίζοντας για κάθε προηγείται καθαρά ο Μιχάλης Χατζηδάκης με 26 βαθμούς και ακολουθούν ο Κώστας Λιοδάκης με 23 βαθμούς, ο Στέλιος Πετράκης με 17 βαθμούς, ο Μπόγιαν Μανίκοντιτς με 16 κλπ. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως θέση στην τριάδα διεκδικεί και ο Αργύρης Παπαδόπουλος που έχει συγκεντρώσει 14,5 βαθμούς, αλλά υπολογίζοντας τρεις μόνο συμμετοχές, γεγονός που τον καθιστά λογικό φαβορί για τη 3η θέση. Στην κατηγορία κάτω του 1800 ΕΛΟ, προηγούνται ακριβώς οι ίδιοι σκακιστές εξαιρουμένου του Χατζηδάκη ενώ στην κατηγορία κάτω του 1200 προηγείται ο Γιώργος Δασκαλάκης με 14,5 βαθμούς και ακολουθεί ο Νίκος Θωμάκης με 14 και ο Φίλιππος Λιοδάκης με 12. Ελπίδες όμως ακόμα και για την 1η Θέση έχει η Ανθή Βοζινάκη που έχει συγκεντρώσει 11,5 βαθμούς αλλά με 3 συμμετοχές.

Οι αγώνες θα γίνουν –όπως πάντα- στο εντευκτήριο του ΟΑΧ (απέναντι από το Ρολόι) με ελβετικό σύστημα 7 γύρων, και με ώρα έναρξης τις 11.00΄ πμ.  Ο χρόνος σκέψης είναι 25 λεπτά για όλη την παρτίδα για κάθε παίκτη.

Υπάρχει ανώτατος αριθμός συμμετοχών που είναι οι 50 και γι’ αυτό χρειάζεται οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 6932744696 (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live