Τιμήθηκε ο Ηρακλής Αναγνωστόπουλος

Κανένα σχόλιο

Το αδιαχώρητο επικράτησε από νωρίς στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου Χανίων την Κυριακή στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του μπροστάρη αγωνιστή, Προέδρου της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Χανίων κ. Ηρακλή Αναγνωστόπουλου.

Την εκδήλωση διοργάνωσε και συντόνισε ο Δημοσιογράφος Χαράλαμπος Ξεκουκουλωτάκης με την υποστήριξη του Εργατικού Κέντρου Χανίων. Ο κ. Ξεκουκουλωτάκης ανοίγοντας την εκδήλωση σημείωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Τιμάμε τον Ηρακλή Αναγνωστόπουλο, του οποίου οι αγώνες για την κατάκτηση μιας καλύτερης ζωής δεν σταματούν ποτέ. Γι’ αυτό τον λόγο επάξια μπορεί να χαρακτηρισθεί ως μπροστάρης σε όλους τους ταξικούς και κοινωνικούς αγώνες…Τιμάμε τον άνθρωπο που έχει να επιδείξει μόνο αγώνες για ένα καλύτερο αύριο, χωρίς συμβιβασμούς. Ο κ. Αναγνωστόπουλος έχει θέσει πάρα πολύ ψηλά τον πήχυ, σε ύψη δυσθεώρητα και διερωτώμαι: Μετά από πάρα πολλά χρόνια, όταν πλέον ο Ηρακλής Αναγνωστόπουλος δεν θα είναι πλέον εν ζωή, ποιος θα είναι άραγε αυτός που με το χέρι στην καρδιά θα μπορεί να ισχυρισθεί ότι είναι άξιος συνεχιστής των αγώνων και των οραμάτων του κ. Αναγνωστόπουλου;»

"Sponsored links"

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Χανίων κ. Μανώλης Σκουλάκης σε χαιρετισμό που απέστειλε συνεχάρη τους διοργανωτές της εκδήλωσης και τόνισε ότι: «Χαιρετίζω ωστόσο την πρωτοβουλία διοργάνωσης αυτής της εκδήλωσης που τιμάει στο πρόσωπο του αγωνιστή Προέδρου της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Χανίων όλους τους συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας και τους καθημερινούς αγώνες αυτών.»

Παρούσα, μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση και η Πρόεδρος της Αδελφότητας Μικρασιατών Νομού Χανίων ‘Ο Άγιος Πολύκαρπος’, κα. Στέλλα Χαριτάκη στάθηκε στο πολύ σοβάρό έργο που επιτέλεσε ο κ. Αναγνωστόπουλος υπό την ιδιότητα του μέλους του Δ.Σ. και μετέπειτα του Προέδρου της αδελφότητας και τον χαρακτήρισε ως έναν μαχητή, αγωνιστή και ένα πολύπλευρο ταλέντο που δίνει αγώνα ζωής καθημερινά με αξιόλογη δράση.

Η Νομαρχιακή Σύμβουλος Χανίων και πρώην Αντινομάρχης κα. Πηνελόπη Ντουντουλάκη, στάθηκε μεταξύ άλλων στην σημαντική συνεισφορά του κ. Αναγνωστόπουλου μέσω της εφημερίδας «Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ», την οποία εκδίδει: «Μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας «Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ», για την οποία αξίζει κάθε έπαινος, ο Ηρακλής Αναγνωστόπουλος, που είναι συνάμα ο εκδότης και ο ρεπόρτερ, ο χρονογράφος, ο λογοτέχνης και ο συντάκτης, αντιτάσσει ένα σθεναρό και τεκμηριωμένο λόγο απέναντι στην πολιτική αναλγησία. Η φωνή του είναι η φωνή του ανθρώπου που έχει μάθει να κερδίζει, με σκληρό μόχθο και αδιαπραγμάτευτη αξιοπρέπεια, τον επιούσιο. Αυτή η φωνή είναι αδύνατο να χαθεί μέσα στον ακατάληπτο και παραληρηματικό λόγο πανίσχυρων και παγκόσμιων οικονομικών συμφερόντων».

Η Πρόεδρος της ΕΠΚΧΑΝ κα. Ιωάννα Μελάκη κλείνοντας τον χαιρετισμό της επεσήμανε ότι: «Κάθε καταιγίδα έχει και το ουράνιο τόξο της, και εγώ πιστεύω ότι σ’ αυτή την κοινωνική καταιγίδα που πλήττει όλους μας, δεν μας φθάνουν οι κάθε λογής ομπρέλες, αφού για όλους εμάς υπάρχει το Ουράνιο Τόξο που λέγεται Ηρακλής Αναγνωστόπουλος, που είναι έτοιμος μαζί με μας, με τους αγώνες μας να ξαναβρούμε τον δρόμο μας».

Ο αντιδήμαρχος Χανίων κ. Βαγγέλης Σαματάς κλείνοντας τον χαιρετισμό του πρότεινε η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Χανίων ‘Η Αγία Παρασκευή’ να μετονομαστεί σε Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Χανίων ‘Ηρακλής Αναγνωστόπουλος’

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live