Το Δίκτυο ΟικοΚρήτη συμπαραστέκεται στο Αρχιπέλαγος

Κανένα σχόλιο

Το Παγκρήτιο Δίκτυο Περιβαλλοντικών Οργανώσεων ΟικοΚρήτη δηλώνει την συμπαράστασή του στο Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας “Αρχιπέλαγος” και στον επικεφαλής του εργαστηρίου Ανόργανης & Αναλυτικής Χημείας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), κ Λιοδάκη που δέχτηκαν την επίθεση της εταιρείας Creta Farm με αγωγή ύψους 1 εκ. ευρώ ως απάντηση στις έρευνες που πραγματοποίησαν για την περιβαλλοντική ρύπανση στην περιοχή Λατζιμά του Ρεθύμνου, δίπλα στις χοιροτροφικές μονάδες της εταιρείας.

Το Δίκτυο ΟικοΚρήτη έχει καταθέσει στις αρμόδιες υπηρεσίες, στις 24 Μαρτίου 2010, επίσημη αναφορά για το πρόβλημα της μόλυνσης του υπεδάφους και της ακτής στο Λατζιμά και για τις δραστηριότητες της Creta Farm, χωρίς μέχρι σήμερα να πάρει καμία απάντηση. Η στάση αυτή των αρμοδίων υπηρεσιών (Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Περιφέρεια Κρήτης, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ρεθύμνης, Δήμος Αρκαδίου) ενθαρρύνει την εταιρεία να συνεχίζει την ίδια πρακτική και σήμερα να στρέφεται δικαστικά εναντίον πολιτών, συλλόγων και ιδρυμάτων που τολμούν να αποκαλύπτουν κινδύνους για τη δημόσια υγεία και το φυσικό περιβάλλον. Πολλές καταδικαστικές αποφάσεις για πολεοδομικές και υγειονομικές παραβάσεις της Creta Farm μένουν ανεφάρμοστες ενώ τα πρόστιμα που έχουν επιδικαστεί στη βιομηχανία είτε δεν εισπράττονται είτε διαγράφονται.

Η εχθρική αυτή συμπεριφορά της εταιρείας θα φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκει. Αντί να συμμορφωθεί με τη νομιμότητα και να ενεργήσει για τον περιορισμό των προβλημάτων που δημιουργούνται από τη λειτουργία της ώστε να πείσει για τον ισχυρισμό της ότι είναι «σε αρμονία με τη φύση», επιλέγει να εντείνει την αντιπαράθεση.

"Sponsored links"

Η Γραμματεία του Δικτύου ΟικοΚρήτη

Παγκρήτιο Δίκτυο Περιβαλλοντικών Οργανώσεων “ΟικοΚρήτη”
Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων, Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ρεθύμνου, Πολιτιστική Εταιρεία Πανόρμου «Επιμενίδης», Οικολογική Ομάδα Ψηλορείτη, Περιβαλλοντικός Σύλλογος “Φίλοι του Δάσους της Κέρης”, Κίνηση Πολιτών Μεσαράς για το Περιβάλλον, Σύλλογος Προώθησης ΑΠΕ και Επίλυσης Ενεργειακού Κρήτης, Οικολογική Παρέμβαση Ηρακλείου, Σύνδεσμος Γουρνών «Ανάπτυξη και Περιβάλλον», Οικολογικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Μαλλίων «ο Ποταμός», Περιβαλλοντικός Σύλλογος Βιάννου, Οικολογική Κίνηση Μεραμβέλλου, Οικολογική Ομάδα Ιεράπετρας, Οικολογική Πρωτοβουλία Ορεινού Δήμου Μακρύ Γιαλού, Προοδευτικός Σύλλογος Μυρσίνης, Οικολογική Ομάδα Σητείας, Περιβαλλοντικός Σύλλογος Δήμου Ιτάνου.

Εφημερίδα “Φουρόγατος”, Επικοινωνία: diktyo@ecocrete.gr, Ιστότοπος: www.ecocrete.gr

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live