Το μεγάλο διακύβευμα

Κανένα σχόλιο

Εδώ και πολλά χρόνια είχα γράψει ότι δάνεια που δεν διοχετεύονται στην ανάπτυξη, έχουν ημερομηνία λήξεως και κάποια στιγμή θα τα βρούμε μπροστά μας. Κανείς όμως δεν άκουγε την εποχή της “δανειακής ευφορίας” στη χώρα μας. Αλήθεια κανείς δεν σκέφτηκε τόσα χρόνια, πόσο θα μπορούσε να αντέξει μια μικρή χώρα, η οποία πρέπει κάθε μήνα να δανείζεται για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις;

Άρθρο του Προέδρου του ΣΕΔ κ. Μπάμπη Εγγλέζου

Η απαράδεκτη συμπεριφορά κάποιων κυβερνώντων, που είδαν το κράτος σαν το “τσιφλίκι του πατέρα τους” στο οποίο μπορούν να διορίζουν όποιον θέλουν, να συστήνουν δεκάδες άχρηστους οργανισμούς μόνο και μόνο για να βολέψουν “τα δικά τους παιδιά”, να συστήνουν εκατοντάδες άχρηστες επιτροπές με προϋπολογισμό γύρω στο 1000000 Ευρώ η κάθε μία και φυσικά να διορίζουν στο δημόσιο χιλιάδες ανθρώπους κάνοντας διπλό κακό:
Εκτός του ότι ζημίωναν οικονομικά το κράτος, περνούσαν στην Ελληνική κοινωνία την πεποίθηση ότι όλοι μπορούν να διοριστούν στο δημόσιο αρκεί να έχουν έναν καλό πολιτικό φίλο… Και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε να επαιτούμε από τους εταίρους μας στην Ε.Ε. οικονομική στήριξη, την οποία αν δεν μας έδιναν μετά από ένα μήνα θα έπρεπε να κηρύξουμε πτώχευση.

"Sponsored links"

Η Ελληνική κοινωνία είναι σοκαρισμένη από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν μετά την προσφυγή της χώρας μας στον μηχανισμό στήριξης της Ε.Ε. και στο Δ.Ν.Τ. Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία ποιος έφταιξε και φτάσαμε σε αυτή την κατάσταση. Άλλος λίγο άλλος πολύ φταίμε όλοι οι Έλληνες για αυτή την κατάντια της Ελληνικής οικονομίας. Μπορεί τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν την Ελλάδα τα τελευταία 35 χρόνια να έχουν κορυφαία ευθύνη, μπορεί τη μεγαλύτερη να την έχει η κυβέρνηση της ΝΔ που ανέλαβε να κυβερνήσει τη χώρα τα πιο κρίσιμα χρόνια 2004 και 2005 και απέτυχε παταγωδώς να αξιοποιήσει τη μεγάλη επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, όμως ευθύνη έχουμε όλοι.

Κορυφαία ευθύνη έχει φυσικά και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και τα μικρότερα κόμματα τα οποία όλα αυτά τα χρόνια δεν κατόρθωσαν να αρθρώσουν έναν αξιόπιστο πολιτικό λόγο και να ενημερώσουν σωστά τον κόσμο. Ευθύνη βεβαίως έχουμε και όλοι εμείς που ανεχθήκαμε όλα αυτά τα χρόνια αυτή την κατάσταση. Άλλος λίγο άλλος πολύ λοιπόν όλοι έχουμε ευθύνες. Το θέμα όμως είναι, ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ;

Αφού φτάσαμε ως εδώ και τελικά θα υποστούμε τις συνέπειες των πράξεών μας, πρέπει να δούμε ποιο είναι το μεγάλο ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ αυτής της προσφυγής στο μηχανισμό στήριξης της Ε.Ε. και των μέτρων που θα ληφθούν.
Όπως και το 2005 το μεγάλο Διακύβευμα ήταν η κεφαλαιοποίηση της επιτυχίας των Ολυμπιακών αγώνων, στο οποίο αποτύχαμε ολοκληρωτικά, έτσι και σήμερα το μεγάλο Διακύβευμα είναι η ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Με την προσφυγή αυτή εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση της χώρας μας για τα επόμενα 3 χρόνια. Μετά τι γίνεται; Μπορούμε να φανταστούμε τι θα συμβεί αν μετά από αυτά τα χρόνια δεν καταφέρουμε να βάλουμε τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης;

Οι εταίροι μας δεν πρόκειται να κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια. Θα μας παρακολουθούν πλέον στενά και αν δεν δουν αλλαγή νοοτροπίας, αλλαγή φιλοσοφίας και κυρίως αν δεν δουν ανάπτυξη σε κρίσιμους τομείς της οικονομίας, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αρνηθούν να μας δανείσουν πάλι και τότε μάλιστα θα έχουν και το επιχείρημα: Εμείς βοηθήσαμε και το αποτέλεσμα ήταν μηδέν. Δεν βοηθάμε άλλο. Εύκολα καταλαβαίνει κανείς τι πρόκειται να συμβεί τότε. Η απόλυτη οικονομική καταστροφή της χώρας, η χρεοκοπία, η ανυποληψία με ό,τι όλα αυτά συνεπάγονται για όλους μας.

Έχουμε λοιπόν μπροστά μας 3 χρόνια για να καταφέρουμε να βάλουμε τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης και ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, δεν υπάρχει άλλη παράταση ζωής… Και βεβαίως η μεγάλη ευθύνη ανήκει στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ Όπως η κυβέρνηση της ΝΔ είχε τη μεγάλη ευθύνη το 2005 να αξιοποιήσει τους Ολυμπιακούς αγώνες και δυστυχώς απέτυχε, σήμερα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει την ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη να οδηγήσει τη χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης. Εύχομαι ολόψυχα να μη συμβεί το ίδιο και αυτή τη φορά να πετύχουμε.

Το Διακύβευμα είναι μεγάλο…

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live