Τρεις σημαντικές έρευνες λιμενικού ενδιαφέροντος στα Χανιά

Κανένα σχόλιο

Στην υπογραφή σύμβασης με αντικείμενο την διεξαγωγή τριών ερευνών προχώρησαν σήμερα το δημοτικό λιμενικό ταμείο Χανίων και το εργαστήριο φυσικών καταστροφών του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Η πρώτη έρευνα αφορά, την καταγραφή του κυματισμού στο Ενετικό λιμάνι των Χανίων και στην μετέπειτα αντιμετώπιση του φαινόμενου.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του δημοτικού λιμενικού ταμείου Άρης Παπαδογιάννης μέσα από την έρευνα θα προκύψουν προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος που θα είναι ήπιας μορφής και δεν θα αλλοιώνουν το χαρακτήρα του μνημείου της παλιάς πόλης.

"Sponsored links"

Η δεύτερη έρευνα αφορά την χωροθέτηση μαρίνας στα όρια του σημερινού δήμου Χανίων από την περιοχή της Νέας Χώρας μέχρι και την Αγία Κυριακή.

Μέσα από την έρευνα θα αναδειχθεί η καλύτερη περιοχή και θα διευρυνθεί η δυνατότητα για χωροθέτηση μαρίνας.

Η τρίτη έρευνα αφορά την καταγραφή της εξέλιξης της ακτογραμμής από την «Πύλη της Άμμου» μέχρι και την Αγία Κυριακή.

Στην συγκεκριμένη περιοχή έχει παρατηρηθεί διάβρωση της ακτής

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του δημοτικού λιμενικού ταμείου το χρονοδιάγραμμα για τις 3 έρευνες είναι 18 μήνες, ο προϋπολογισμός είναι περίπου 125 χιλιάδες ευρώ και το ποσό καλύπτεται από πόρους του δημοτικού λιμενικού ταμείου.

Εκ μέρους του εργαστηρίου φυσικών καταστροφών τις συμβάσεις υπέγραψε ο διευθυντής του εργαστηρίου καθηγητής Κώστας Συνολάκης.

Όπως τόνισε, είναι η πρώτη φορά που θα γίνει μελέτη η οποία, θα βασίζεται σε μετρήσεις και τα αποτελέσματα της αναμένονται με ενδιαφέρον.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live