Τσίρκοβιτς: Κάποιοι δεν αναγνωρίζουν την προσπάθειά μας

Κανένα σχόλιο

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο προπονητής του Πλατανιά για όσους προέβησαν σε αυστηρή κριτική μετά την ήττα από τον ΠΑΟ Ρουφ χαρακτηρίζοντας την εμφάνιση της ομάδας σε αυτό το παιχνίδι φοβισμένη. Ο Μίκι Τσίρκοβιτς υποστήριξε ότι κάποιοι δεν χαίρονται με τις επιτυχίες της ομάδας και δεν αναγνωρίζουν την προσπάθεια που καταβάλλει τους τελευταίους μήνες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Μετά το άτυχο αποτέλεσμα που είχαμε την Κυριακή με τον ΠΑΟ Ρουφ μας περιμένει ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι με τη Χερσόνησο. Ένα κρητικό ντέρμπι με μια ομάδα που βρίσκεται αρκετά ψηλά, κάτι που σημαίνει ότι μας περιμένει πάρα πολύ δύσκολο έργο. Δεν έχουμε όμως ούτε την πολυτέλεια ούτε μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Είμαστε υποχρεωμένοι να κυνηγήσουμε τη νίκη.

"Sponsored links"

Πρέπει να την πάρουμε πάση θυσία γιατί όσο πλησιάζει στο τέλος του το πρωτάθλημα, υπάρχει πιο πολύ άγχος στους ποδοσφαιριστές. Αυτό βέβαια είναι ένα πολύ μεγάλο προσωπικό στοίχημα γιατί πρέπει να τους αποβάλλω το άγχος. Πρέπει να παίξουν μεν αποφασισμένοι και πειθαρχημένοι για το στόχο που έχουμε αλλά, κατά τα ψέματα, σίγουρα το άγχος υπάρχει κι εμποδίζει τους ποδοσφαιριστές να προσφέρουν αυτά που μπορούν. Θα ʽθελα όμως να δώσω απαντήσεις σε κάποια σχόλια που υπήρξαν αυτή την εβδομάδα ότι η ομάδα έπαιξε φοβισμένα με τον ΠΑΟ Ρουφ. Θέλω να θυμίσω σε όλους ότι όταν ανέλαβα τον Πλατανιά, η ομάδα αυτή είχε 5 βαθμούς και στα εκτός έδρας ματς έτρωγε τριάρες και τεσσάρες.

Κανείς δε μίλαγε τότε. Από τη στιγμή που ανάλαβα, η ομάδα δεν έχασε κανένα παιχνίδι με δύο γκολ διαφορά. 2-1 ή 1-0 είναι τα σκορ που έχει χάσει. Και βρίσκονται τώρα κάποιοι να λένε ότι η ομάδα παίζει φοβισμένα, όπως στο Ρουφ. Σίγουρα, τελειώσαμε αυτό το παιχνίδι με μια ευκαιρία στο τέλος αλλά όταν τελειώνεις το ματς με τέσσερις επιθετικούς κι έχεις στην 11άδα παίκτες που είναι περισσότερο επιθετικοί παρά αμυντικοί, δε μπορεί κανένας να πει ότι η ομάδα έπαιξε φοβισμένα.

Απλά, πιστεύω ότι κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία. Έτσι κι εγώ. Αυτό που με ικανοποιεί και το είπα και μετά το ματς, είναι ότι η ομάδα τακτικά στάθηκε αρκετά καλά. Ήξερε τι ζητούσε στο γήπεδο. Εγώ δεν είμαι μάγος σαν  προπονητής. Δε μπορούσα να ξέρω ότι πριν το παιχνίδι, οι δικοί μου επιθετικοί θα ήταν σε τόσο άσχημη μέρα. Γιατί, κακά τα ψέματα, οι παίκτες για μας που είναι βαρόμετρο όπως ο Πάγκαλος, ο Μιρτσέτα και ο Μπελεβέτης, όταν δεν βρίσκονται σε καλή μέρα, σίγουρα μονάχα μ’ έναν Τσαρτσίδη και έναν Παληγεώργο που ήταν πάρα πολύ καλοί, δε μπορείς να πάρεις το αποτέλεσμα που θέλεις.

Αυτό δε σημαίνει όμως ότι η ομάδα φοβήθηκε το Ρουφ. Από την άλλη πλευρά  εγώ είδα μια ομάδα  που έπαιξε μʼ έναν επιθετικό στην έδρα της. Σίγουρα αυτό είναι ένα γεγονός που προκαλεί προβληματισμό και στενοχώρια και σʼ εμένα και στους ποδοσφαιριστές. Βλέπετε ότι δεν υπάρχει η αναγνώριση από κάποιους κυρίους για ότι κάνουμε εδώ, όσους μήνες είμαστε μαζί…

Αναφέρεστε σε σχόλια δημοσιογραφικά ή από τον περίγυρο του Πλατανιά;

Είναι και των δημοσιογράφων και ανθρώπων που δεν είναι στο συμβούλιο αλλά κοντά στην ομάδα και αμέσως έβγαλαν συμπεράσματα και στενοχωριούνται γιατί μάλλον τους ενοχλεί η πορεία του Πλατανιά και τώρα ψάχνουν να βρουν μήπως τους εμποδίζουμε που πάμε να κρατήσουμε την ομάδα στην κατηγορία.

Πιστεύετε ότι ο τρόπος παιχνιδιού της Χερσονήσου και το γεγονός ότι παίζει απελευθερωμένα, θα επηρεάσει τον Πλατανιά;

Έχω ξαναπεί ότι σαν προπονητής έχω μια φιλοσοφία. Αν μπορώ να παντρέψω την ουσία μαζί με το θέαμα. Αυτή τη στιγμή προηγείται η παραμονή της ομάδας. Σίγουρα, το πρώτο που μας ενδιαφέρει είναι οι τρεις βαθμοί. Η Χερσόνησος δεν είναι τυχαία εκεί που βρίσκεται. Διαθέτει απʼ τις καλύτερες άμυνες της κατηγορίας και πολύ καλούς επιθετικούς όπως είναι ο Κίτσας, ο Φιλιππάκος και ο Μπιχομπέλε. Αυτό όμως δεν λέει τίποτα. Τα παιδιά έχουν αποδείξει ότι σε δύσκολες στιγμές μπορούν νʼ ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του αγώνα, όπως είχε συμβεί και με την Καλλιθέα. Είμαι σίγουρος ότι τα παιδιά έχουν καταλάβει και θα τα δώσουν όλα. Πιστεύω ότι έχουμε τον τρόπο νʼ ανοίξουμε αυτή την καλή άμυνα της Χερσονήσου και ξαναλέω ότι είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να πάρουμε τους 3 βαθμούς.

Με τον Χριστόπουλο τι εξέλιξη έχει υπάρξει;

"Sponsored links"

Δυστυχώς για μας ο Χριστόπουλος θʼ αποτελέσει μάλλον παρελθόν για την ομάδα. Ήδη λείπει 14 μέρες. Έχει πάρει άδεια γιατί αντιμετωπίζει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα με τον πατέρα του. Δυστυχώς δε μπορεί να το ξεπεράσει και κατά πάσα πιθανότητα θεωρείται παρελθόν. Δε νομίζω ότι θα μπορώ να τον υπολογίζω έως το τέλος του πρωταθλήματος. Εκτός από τον Παληγεώργο που είναι τραυματίας και θα μείνει εκτός δράσης τρεις εβδομάδες, όλοι οι υπόλοιποι είναι στη διάθεσή μου. Έχουμε μείνει 19… Εύχομαι να τελειώσουμε το πρωτάθλημα αξιοπρεπώς και να είναι όλοι υγιείς πάνω απʼ όλα. Πιστέψτε με, αυτά τα παιδιά νομίζω πως χρειάζονται λίγο περισσότερη αναγνώριση κι εκτίμηση γιʼ αυτά που έχουν κάνει και όχι μόλις χάνουν να δέχονται αμέσως σκληρή κριτική.

Το γεγονός ότι η αποχώρηση Χριστόπουλου μειώνει τις επιλογές στη μεσαία γραμμή, αυτό δεν αποτελεί σημαντικό πρόβλημα;

Σίγουρα. Ο Θανάσης ήταν επιλογή δική μου και αυτή τη στιγμή έχω μείνει εκτεθειμένος γιατί εγώ τον έφερα. Ήταν ένα εργαλείο για την ομάδα στο χώρο του κέντρου. Τουλάχιστον αυτό που με χαροποιεί είναι η επιστροφή του Χριστουλάκη, που δείχνει φοβερά στοιχεία. Είναι ένας πάρα πολύ ταλαντούχος ποδοσφαιριστής και μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ στη δημιουργία του παιχνιδιού μαζί με τον Μιρτσέτα. Ο Μιρτσέτα δεν έχει αποδώσει ακόμα αυτά που μπορεί να προσφέρει. Πιστεύω ότι το παιχνίδι της Κυριακής μπορεί νʼ αποτελέσει ένα νέο ξεκίνημα για τον Ιγκόρ, που πρέπει νʼ αποδείξει ότι είναι ένας παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live