“Υπάρχουν ενδείξεις για φυσικό αέριο στην Κρήτη”

Κανένα σχόλιο

Προ των πυλών βρίσκεται σύμφωνα με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη η συγκρότηση ενός κρατικού δημόσιου φορέα, ο οποίος θα αναθέτει έρευνες και μελέτες για εξεύρεση και εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου στον ελληνικό χώρο.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Real” εκτίμησε ότι “αν κινηθούμε με μη ελληνικούς ρυθμούς”, σε 18 μήνες μπορεί να υπάρχει ακόμη και ανάδοχος του έργου.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, η κυβέρνηση προτείνει μία μονομετοχική, μικρή ευέλικτη εταιρεία.

"Sponsored links"

«Έχουμε το ανθρώπινο δυναμικό στην πατρίδα μας για να προχωρήσουμε αμέσως και θέλω να πιστεύω, ότι σε βάθος το 18 μηνών το αργότερο, θα έχουμε ορατά και οικονομικά αποτελέσματα».

Ο κ. Μανιάτης τόνισε πως υπάρχει προετοιμασία προκειμένου να αξιοποιηθεί καταλλήλως το αρχειακό υλικό που υπάρχει.

«Έχουμε οκτώ μεγάλες αποθήκες με όλο το αρχείο του ελληνικού κράτους, από όλες τις προηγούμενες έρευνες. (…) Αυτό το υλικό ετοιμάζουμε, θα “βγούμε στον αέρα” με διαγωνισμούς, αφού βεβαίως δημιουργήσουμε πρώτα τον φορέα και εκτιμούμε ότι αν κινηθούμε σε μη ελληνικούς ρυθμούς και αυτό φιλοδοξούμε, σε 18 μήνες το αργότερο θα είμαστε στον αέρα με έρευνες και ίσως και με ανάδοχο ακόμη»

Ο ίδιος επεσήμανε ερωτηθείς σχετικά, πως σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, «στο χώρο της δυτικής Ελλάδας, τόσο στο Ιόνιο, όσο και στο χερσαίο χώρο της πατρίδας μας, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι αξίζει τον κόπο να δείξει κανείς ενδιαφέρον από την πρώτη στιγμή».

Παράλληλα, αναφορικά με την Κρήτη και την ύπαρξη φυσικού αερίου, τόνισε ότι πρόκειται για έρευνα της Αμερικανικής Γεωλογικής Υπηρεσίας, ωστόσο, όπως ανέφερε, είναι «άλλο το ζήτημα του να υπάρχει μία προκαταρκτική γεωλογική προ-εκτίμηση και άλλο το ζήτημα να γίνουν σεισμικές έρευνες και κυρίως να μπει τρυπάνι να τρυπήσει και να βρει τον ορυκτό πλούτο. Υπάρχει μία πολύ μεγάλη διαφορά. Τα παρακολουθούμε όλα, υπάρχουν ενδείξεις, αλλά εκεί σταματάμε. (…) Θα είμαστε προσεκτικοί, με ταχύτητα, διαφάνεια, σεβασμό στο περιβάλλον και απόλυτη ελκυστικότητα στους διεθνείς επενδυτές, θα προχωρήσουμε, όσο πιο γρήγορα μπορεί να προχωρήσει η πατρίδα μας».

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live