Υπ.Εξωτερικών: Στόχος η συνέχιση της λειτουργίας του ENISA στο Ηράκλειο και μετά τον Μάρτιο του 2012

Κανένα σχόλιο

Απαντώντας στην Αναφορά που είχε καταθέσει ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Μανόλης Στρατάκης αναφορικά με τις καταγγελίες του Συλλόγου Φίλων του ENISA για μεθοδεύσεις απομάκρυνσης της έδρας του Οργανισμού από το Ηράκλειο, ο αρμόδιος Υπουργός Εξωτερικών κ.Δρούτσας αναφέρει τα εξής:

Η χώρα μας επιδεικνύει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον εκσυγχρονισμό, την αναβάθμιση και την επέκταση των λειτουργιών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA), καθώς και για τη συνέχιση της λειτουργίας του στο Ηράκλειο και μετά τη λήξη της τρέχουσας θητείας του (Μάρτιος 2012).

Από ελληνικής πλευράς έχει κατ’ επανάληψη τονισθεί ότι πάγια θέση μας είναι η λειτουργία του ENISA σε μόνιμη βάση, πράγμα το οποίο απαιτεί ουσιαστική ενίσχυση του ρόλου του Οργανισμού. Τονίζεται, μάλιστα, ότι στην Ομάδα Εργασίας του Συμβουλίου “Τηλεπικοινωνίες και Κοινωνία της Πληροφορίας” είναι σε εξέλιξη η εξέταση νέας Πρότασης Κανονισμού σχετικά με τον ENISA.

"Sponsored links"

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live