Χωροταξικό και γραφειοκρατία μπλοκάρουν τις τουριστικές επενδύσεις

Κανένα σχόλιο

Κοινοβουλευτική παρέμβαση Αυγενάκη και Μαρκογιαννάκηγια την απλοποίηση των διαδικασιών και την ενίσχυση των επενδύσεων.Πρόταση να παρακαμφτεί το «γρανάζι» της γραφειοκρατίας, ιδιαίτερα σε επενδύσεις τεράστιου αναπτυξιακού και οικονομικού ενδιαφέροντος, οι οποίες θα δημιουργήσουν ταυτόχρονα και νέες θέσεις εργασίας, κατέθεσαν οι Βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης και Χρήστος Μαρκογιαννάκης, προς τους αρμόδιους Υπουργούς Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κα. Τ. Μπιρμπίλη, και Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Π. Γερουλάνο, αναγνωρίζοντας ότι η ισχυρή γραφειοκρατία εμποδίζει τις νέες τουριστικές επενδύσεις.

Ειδικότερα, οι δύο βουλευτές της ΔΗ.ΣΥ. αναφέρουν ότι «η έλλειψη χωροταξικών σχεδίων, η μεγάλη γραφειοκρατία και οι μακροχρόνιες δικαστικές προσφυγές κάνουν απαγορευτικές τις σύνθετες τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα με γήπεδα γκολφ για εύπορους πελάτες» και σημειώνουν ότι «σύμφωνα μάλιστα με δημοσιεύματα του ξένου τύπου, αναφέρεται ότι συγκεκριμένος επενδυτής χρειάστηκε να συγκεντρώσει περίπου 2000 υπογραφές για ένα τουριστικό σύμπλεγμα», ενώ «στα ίδια δημοσιεύματα αναφέρονται ως σημαντικότερα προβλήματα τα μικρά οικόπεδα, η έλλειψη χωροταξικών σχεδίων, η μεγάλη γραφειοκρατία, καθώς και οι μακροχρόνιες δικαστικές προσφυγές».

Τέλος, αναφέρουν ότι «τα εμπόδια για την ανάπτυξη γηπέδων γκολφ στην Ελλάδα συνδέονται με τα ευρύτερα  οικονομικά προβλήματά της, αλλά και ιδιαίτερα το γεγονός ότι η Αθήνα δεν μπόρεσε να κεφαλαιοποιήσει το φυσικό περιβάλλον της χώρας για να προσελκύσει κεφάλαια που τα έχει μεγάλη ανάγκη». Επιπλέον, τονίζουν ότι «οι ηλιόλουστες ακτές της χώρας είναι ιδανικές για γήπεδα γκολφ, ενώ η αύξηση των συνταξιούχων στη Βόρεια Ευρώπη είναι πιθανό να προκαλέσει μετανάστευση από το Βορρά στον Νότο της Ευρώπης», και προσθέτουν ότι «χαρακτηριστικό είναι δε το γεγονός ότι η Ελλάδα  έχει μόνο 6 γήπεδα γκολφ έναντι 300 στην Ισπανία, ενώ τα ειδυλλιακά μας νησιά προσελκύουν κυρίως χαμηλού εισοδήματος τουρισμό».

"Sponsored links"

Ως εκ τούτου, ζητούν από τους αρμόδιους Υπουργούς την ανάπτυξη συγκεκριμένου σχεδιασμού «προκειμένου να παρακαμφτεί το «γρανάζι» της γραφειοκρατίας, ιδιαίτερα σε επενδύσεις τεράστιου αναπτυξιακού και οικονομικού ενδιαφέροντος, οι οποίες θα δημιουργήσουν ταυτόχρονα και νέες θέσεις εργασίας», ενώ ερωτούν εάν «προτίθεται το Υπουργείο να παραθέσει τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί προκειμένου να αναπτύξει εναλλακτικές μορφές τουρισμού στην χώρα μας».

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live