Ψήφισμα αλληλεγγύης στον αγώνα των αγροτών

Κανένα σχόλιο

Ψήφισμα αλληλεγγύης απέστειλε ο Ενιαίος Σύλλογος Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης, στο οποίο αναλυτικά αναφέρουν:

Η μικρομεσαία αγροτιά βρίσκεται για τρίτη βδομάδα στα μπλόκα του αγώνα. Συνεχίζει με αγωνιστικό πείσμα τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων της κόντρα στη φιλοκαπιταλιστική κυβερνητική πολιτική. Παλεύει αταλάντευτα ενάντια στην ακολουθούμενη αντιαγροτική πολιτική, που την οδηγεί στη φτώχεια και στο ξεκλήρισμα. Το δίκιο του αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς είναι ίδιο, όπως και το δίκιο του αγώνα της εργατιάς, όπως και το δίκιο του αγώνα των αυτοαπασχολούμενων. Κι ο αγώνας της αγροτιάς παίρνει δύναμη και ώθηση από την έμπρακτη συμπαράσταση των σωματείων, των φορέων, των οργανώσεων που παλεύουν ενάντια στην ακολουθούμενη αντιλαϊκή πολιτική.

Μέσα από αυτό τον αγώνα προβάλλουν τα αιτήματά τους για άμεσες και ουσιαστικές λύσεις στα οξυμένα προβλήματά τους, δίνοντας, ταυτόχρονα προοπτική στον αγώνα, διεκδικώντας μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη υπέρ των συμφερόντων της μικρομεσαίας αγροτιάς και προς όφελος του ελληνικού λαού.

"Sponsored links"

Τα τελευταία χρόνια η αγροτικά στενάζει από τις συνεχόμενες επιθέσεις στα δικαιώματά της, στο δικαίωμα για μια αξιοπρεπή ζωή. Σε μια χώρα ευνοημένη κλιματικά είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε εισαγωγές αγροτικών προϊόντων με αρνητικό μάλιστα ισοζύγιο, ενώ οι σοδειές των αγροτών μένουν απούλητες, οι επιδοτήσεις κόβονται και το κόστος παραγωγής συνεχώς αυξάνεται

Όσο όμως ακολουθείται η αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, που επιβάλλουν τα μονοπώλια και οι κυβερνήσεις του δικομματισμού, η αγροτιά, η εργατιά και οι αυτοαπασχολούμενοι θα βρίσκονται μονίμως σε καθεστώς ανελέητης εκμετάλλευσης. Η κυβέρνηση επιχειρεί με κάθε μέσο να υπονομεύσει, να καταστείλει τον αγώνα της αγροτιάς, όπως και κάθε αγώνα. Αρνείται να ικανοποιήσει τα αιτήματά της. Στόχος της είναι να συνεχίσει να εφαρμόζεται απρόσκοπτα η αντιαγροτική πολιτική και η ενίσχυση των εμποροβιομηχάνων και των μονοπωλίων.

Αυτός ο αγώνας απαιτεί τούτη τη στιγμή την ακόμη μεγαλύτερη έκφραση αλληλεγγύης των εργατικών συνδικάτων, των φοιτητικών συλλόγων, των μαζικών φορέων. Ο Ενιαίος Σύλλογος Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης εκφράζει την έμπρακτη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στον αγώνα της αγροτιάς, Ως παιδιά που στην πλειοψηφία μας καταγόμαστε από λαϊκές οικογένειες και ως αυριανοί εργαζόμενοι ξέρουμε ότι μόνο ο κοινός αγώνας εργατών – αγροτών – φοιτητών μπορεί να βάλει φρένο στη λαίλαπα αντιλαϊκών μέτρων που έρχονται. Ο Ενιαίος Σύλλογος Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης συμμετέχει και στηρίζει την πορεία αλληλεγγύης που κάνουν με πρωτοβουλία τους τα σωματεία Οικοδόμων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Ποτών – Τροφίμων) στον αγώνα των αγροτών την Παρασκευή 5/02 στις 19.00 στην Πλατεία Νέων Καταστημάτων.

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν.Χανίων συμπαραστέκεται στους αγρότες

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που οργανώνει το ΠΑΜΕ  σήμερα Παρασκευή 5 Φλεβάρη στις 7μμ στα Νέα Καταστήματα, διατρανώνοντας μαζί με τους υπόλοιπους εργαζομένους την συμπαράσταση και αλληλεγγύη του κλάδου στους αγωνιζόμενους μικρομεσαίους αγρότες.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live