Όχι στα υποκριτικά δάκρυα για τους πρόσφυγες

Κανένα σχόλιο

15χρονος Αφγανός σκοτώνεται από έκρηξη μηχανισμού σε σκουπίδια. Τραυματίζεται η αδελφή του. Σε καιρούς που oι ρακοσυλλέκτες θα πληθαίνουν από όλες τις φυλές μη δε εξαιρουμένης της ελληνικής, oι πολιτικές εξαθλίωσης των εργαζομένων και έξαρσης της ανεργίας  στο όνομα του «ξεπεράσματος» της κρίσης   είναι ο κανόνας, είναι επιτακτική ανάγκη και ζήτημα ζωής  να αναπτυχθεί ένα μαζικό λαϊκό κίνημα που θα βροντοφωνάξει «ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΜΕΤΡΑ», « ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΑΣ», κόντρα στις συνδικαλιστικές ηγεσίες που χειροκροτούν γκρινιάζοντας τις κυβερνητικές επιλογές.

Γράφει η Θάνου Γεωργία*

Εκρήξεις –βομβιστικές ενέργειες σαν αυτή που δολοφόνησε το νεαρό Αφγανό συμβάλλουν στον αποπροσανατολισμό που επιδιώκεται απ’ τη μεριά του συστήματος  και δίνουν χέρι βοήθειας στην κυβέρνηση και στον υπουργό «Προστασίας του Πολίτη»να χτυπάει διαδηλώσεις να τις πνίγει  στα χημικά και να συλλαμβάνει απ’ το σωρό διαδηλωτές. Παραμένει βέβαια  ανοιχτό το θέμα ποιες απ’ αυτές τις ενέργειες έχουν πίσω τους παρακρατικά, πρακτόρικα  ή και κρατικά πρόσωπα. Πρόσφατο δείγμα ο εμπρησμός της συναγωγής στα Χανιά που έγινε από Αμερικάνους και Βρετανούς, που όπως γράφτηκε σε αθηναϊκές  εφημερίδες είχαν σχέση με τη αμερικανοΝατοϊκή βάση.

"Sponsored links"

Η παρέμβαση μου όμως αυτή,  έχει σαν κύριο σκοπό να καταγράψει την υποκρισία των κυβερνητικών παραγόντων, αλλά και της ΝΔ και του ΛΑΟΣ για το ενδιαφέρον τους για την οικογένεια  του Αφγανού πρόσφυγα και να εξαγνίσουν  μ’ αυτό τον τρόπο τη συμβολή τους στο δράμα του Αφγανικού λαού, όταν :

  • Ο ελληνικός στρατός συνεχίζει να συμμετέχει με τις νατοϊκές δυνάμεις στη κατοχή του Αφγανιστάν και  μάλιστα θα βρίσκεται τώρα  και στις εμπόλεμες περιοχές.
  • Έχουν μετατρέψει τη χώρα σε ορμητήριο των πολεμικών επιχειρήσεων των αμερικανονατοϊκών. Πολεμικές επιχειρήσεις που έχουν πετάξει στο δρόμο της προσφυγιάς εκατομμύρια ανθρώπους  (Αφγανιστάν πάνω από 4 εκατομμύρια, ΙΡΑΚ, Σομαλία κλπ). Ιδιαίτερα οι Βάσεις στο Ακρωτήρι και στη Σούδα παίζουν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση αυτών των πολέμων .
  • Το κράτος με τους μηχανισμούς καταστολής συμπεριφέρεται στους πρόσφυγες και στους μετανάστες σαν να είναι ζώα  και τους στιβάζει σε καταυλισμούς φυλακές.(Σάμος –Πάτρα κλπ..)

Ζούμε στην εποχή των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών κι όσο η οικονομική κρίση  θα βαθαίνει, θα αυξάνονται και οι πολεμικές συγκρούσεις και το κυνήγι των εξοπλισμών. Εκατομμύρια άνθρωποι θα σπρώχνονται στη προσφυγιά. Μαζί με την αλληλεγγύη μας για ανθρώπινη αντιμετώπιση των προσφύγων και την απαίτηση για ίσα δικαιώματα σε όλους όσους ζουν στο τόπο μας, είναι χρέος μας να  ξαναζωντανέψουμε  το αντιϊμπεριαλιστικό –αντιβασικό κίνημα .Για να σταματήσει η χώρα να είναι ορμητήριο πολέμου, πριν τα Βαλκάνια και εμείς μαζί γίνουμε θέρετρο και πολεμικών αναμετρήσεων των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων

*Μέλος της επιτροπής κατά των βάσεων και της εξάρτησης

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live