Για τον Δρόμο της Καντάνου: Μερικές απλές αλήθειες

Κανένα σχόλιο

Με αφορμή δημοσίευμα στην εφημερίδα «Χανιώτικα Νέα» της 09.07.08 (σελ. 10) που αφορά τον δικαστικό έλεγχο της απόφασης του Υπουργού Πολιτισμού (ΥΠΠΟ/ΔΝΣΑΚ/27110/772) σχετικά με τον μη χαρακτηρισμό ως ιστορικού τόπου της επαρχιακής οδού Καντάνου-Χανίων έχω να υπομνήσω τα κατωτέρω: Η απόφαση αυτή που κατά κύριο λόγο στηρίζεται στην κατά πλειοψηφία γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεότερων Μνημείων με αριθμό Πρακτικού 3/14.2.08 εξεδόθη την 3.4.08 και μέχρι σήμερα έχει προσβληθεί με αίτηση ακύρωσης που κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας την 20.05.08 μόνο από 19 κατοίκους της περιοχής και από κανένα άλλο.

Του Αλέξανδρου Η. Παπαστεριόπουλου – Δικηγόρος

"Sponsored links"

para3 Σύμφωνα με τον Νόμο η προθεσμία για την άσκηση του ενδίκου βοηθήματος της αίτησης ακύρωσης κατά εκτελεστής διοικητικής πράξης ενός διοικητικού οργάνου είναι αποσβεστική και είναι 60 ήμερες. Η δε προθεσμία αρχίζει από την δημοσίευση της απόφασης στο ΦΕΚ. Επομένως κατά της ανωτέρω απόφασης δεν υπάρχει πλέον δυνατότητα κατάθεσης νέας αίτησης ακύρωσης, παρελθούσης της σχετικής προθεσμίας.

Μέχρι και την ημέρα παρόδου της προθεσμίας ουδείς έτερος είχε βάλει δικαστικά κατά της ανωτέρω απόφασης και ουδεμία παρεμφερής αίτηση εκκρεμεί ενώπιον του αρμοδίου δικαστηρίου. Πλέον τέτοια δυνατότητα δεν υφίσταται. Με άλλα λόγια εάν δεν είχε κατατεθεί η ανωτέρω μνημονευομένη αίτηση από μερίδα πολιτών της περιοχής μετά την άπρακτη πάροδο της ανωτέρω προθεσμίας η απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού θα καθίστατο άτρωτη με αποτέλεσμα τον αμετάκλητο αποχαρακτηρισμό της οδού ως ιστορικού μνημείου.

Βέβαιο επομένως είναι ότι το δικαίωμα για δικαστική ακύρωση της απόφασης του ΥΠΠΟ έχει πλέον οριστικά εκλείψει και η μοναδική δυνατότητα να εξαφανιστεί η απόφαση είναι να γίνει δεκτή η μία και μοναδική αίτηση των πολιτών της Καντάνου που εκκρεμεί.

Προφανώς όσοι διατυπώνουν την ευχή ότι «κανένα δικαίωμα δεν έχει χαθεί και ούτε πρόκειται να χαθεί» έχουν κάτι άλλο στο μυαλό τους. Πάντως όχι την δικαστική οδό η οποία έχει πλέον μόνο απομείνει στα χέρια των κατοίκων της Καντάνου.

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live