Μόνιμα στο Ηράκλειο: Η Μουσειακή έκθεση «Δομίνικος Θεοτοκόπουλος »

Κανένα σχόλιο

Μόνιμα θα εγκατασταθεί στο Ηράκλειο η Μουσειακή έκθεση «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος » με κοστούμια αλλά και αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν στην πολυβραβευμένη ταινία του Γιάννη Σμαραγδή «El Greco». Για το παραπάνω θέμα πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκα με τον σκηνοθέτη κ. Γιάννη Σμαραγδή. Μετά τη συνάντηση σε δηλώσεις του ο Γ.Γ της Περιφέρειας τόνισε ότι : έχουμε αναλάβει τη δέσμευση , τα σκηνικά και τα κοστούμια τα οποία παραχωρεί ο κ. Σμαραγδής στην Κρήτη να παρουσιαστούν στο Ηράκλειο σε ένα Μουσείο σε μόνιμη έκθεση την οποία και πραγματοποιούμε σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου για τον χώρο της εγκατάστασης και εμείς χρηματοδοτούμε τη μουσειολογική πλευρά του θέματος .

greco290_64739_405064 Το έργο έχει ενταχθεί στο ΠΕΠ Κρήτης στις 31 Ιουλίου 2008 με απόφαση του Γενικού Γραμματέα με τίτλο «Διαμόρφωση χώρου βόρειας στοάς πύλης Βηθλεέμ για τη στέγαση εκθεσιακού χώρου με τίτλο El Greco επιστροφή στην πατρίδα » προϋπολογισμού 371.000 ευρώ στο πλαίσιο των ολοκληρωμένων προγραμμάτων αστικής ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου.

"Sponsored links"

« Όπως τόνισε ο κ. Τσόκας παράλληλα η Περιφέρεια κάνει κινήσεις σε συνεργασία με το Δήμο και το υπουργείο Πολιτισμού να εξασφαλίσει κι ένα άλλο χώρο που θα είναι καταλληλότερος απ αυτόν που ξεκινάμε σήμερα .Το ευχάριστο , το ελπιδοφόρο είναι ότι ξεκινάμε»

Επίσης όπως είπε ο κ. Τσόκας στο Τορόντο του Καναδά στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου θα υπάρξει η επίσημη παρουσίαση της ταινίας του κ. Σμαραγδή στο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου και η Περιφέρεια όπως αντιλαμβάνεστε θα είναι εκεί και θα βοηθήσει την προσπάθεια. Ακόμη στο Μουσείο Μπάτα του Τορόντο θα υπάρξει η παρουσίαση των εκθεμάτων που θα έχομε μόνιμα στο Ηράκλειο. Παράλληλα θα γίνουν εκδηλώσεις που θα ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια.

Ο κ. Σμαραγδής ανέφερε ο κ. Τσόκας θα μας βρει και εκεί συμπαραστάτες όπως και στην εκδήλωση που οργανώνεται με τους ευρωβουλευτές στις 9 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες όπου και θα προβληθεί στο Kοινοβούλιο η ταινία « El Greco». Από την πλευρά μας λοιπόν πιστεύουμε ότι συνεισφέρομε και εμείς τα μέγιστα προκειμένου να μπορέσει να προβληθεί η Κρήτη με αυτές τις δραστηριότητες .

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live