Οικολόγοι Πράσινοι: Το γήπεδο των Χανίων να παραμείνει για τους μαθητές, τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και το στίβο

Κανένα σχόλιο

Το γήπεδο των Χανίων δε βρίσκεται τυχαία δίπλα στο μεγάλο συγκρότημα των ιστορικών πέτρινων σχολείων της οδού Κοραή. Είναι γιατί η λογική της δημιουργίας του ήταν ακριβώς η εξυπηρέτηση των αναγκών των μαθητών και της νεολαίας για άθληση. Οι Οικολόγοι Πράσινοι τάσσονται κατά της αλλαγής αυτού του χαρακτήρα του γηπέδου με τη δημιουργία νέων γιγάντιων κερκίδων, υπόγειων χώρων στάθμευσης που βρίσκονται σε μια λογική στροφής προς τον επαγγελματικό αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό.

Κατ’ αρχάς οι υπόγειοι χώροι στάθμευσης στο κέντρο της πόλης είναι όχι μόνο περιττοί, μιας και φτιάχνονται παραδίπλα, στη Νομαρχία και την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου 3 νέα πολυώροφα πάρκινγκ, αλλά και ανεπιθύμητοι, αφού η λογική μας θα έπρεπε να είναι η αποθάρρυνση των ΙΧ από το να φτάνουν στο κέντρο της πόλης. Χώροι στάθμευσης πρέπει να δημιουργηθούν στις εισόδους της πόλης, και να συνδυαστούν με πυκνή γραμμή μίνι λεωφορείων αλλά και με άλλες καινοτομίες όπως τα δωρεάν δανεικά ποδήλατα που ήδη λειτουργούν με επιτυχία σε άλλες πόλεις, ακόμη και πρωτεύουσες χωρών όπως το Παρίσι, ανακουφίζοντας το κυκλοφοριακό πρόβλημα.

"Sponsored links"

Δυστυχώς όμως στα Χανιά απουσιάζει από τη δημοτική αρχή, την τωρινή και την προηγούμενη, η πολιτική βούληση για να στηριχτούν το ποδήλατο, οι πεζοί και τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Μόνο η νυν δημοτική αρχή έκλεισε αισίως πέντε χρόνια μελετών για τους ποδηλατόδρομους κι ετοιμάζεται για νέες μελέτες. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με τις επιλογές τους στη δημοτική αρχή των Χανίων φέρουν τεράστια ευθύνη για το κυκλοφοριακό πρόβλημα, την ανυπαρξία ποδηλατοδρόμων και την καθημερινή καταπάτηση των δικαιωμάτων των πεζών, των παιδιών, των ΑΜΕΑ, των ηλικιωμένων στην πόλη μας.

Αλλά η λογική των χώρων στάθμευσης κάτω από τις κερκίδες του γηπέδου πάει πακέτο με τη λογική των μεγαλύτερων κερκίδων για 10.000 άτομα, που σημαίνουν λογική προώθησης του επαγγελματικού αθλητισμού και του πρωταθλητισμού, σε βάρος εννοείται της ερασιτεχνικής άθλησης, των σχολείων και των μαθητών, του στίβου και της εξυπηρέτησης των απλών πολιτών που μπορεί να θέλουν να αθλούνται χωρίς πρωταθλήματα κι εμπλοκή με επαγγελματικά σωματεία.

Καταλήγοντας: Οι κερκίδες του γηπέδου εννοείται ότι πρέπει να επισκευαστούν, όπως εννοείται ότι πρέπει να γίνουν κι οι όποιες άλλες επισκευές κι η συντήρηση που χρειάζεται. Γήπεδο όμως για επαγγελματικούς αγώνες ποδοσφαίρου, με μεταφερόμενους οπαδούς και χούλιγκανς που δέρνονται μεταξύ τους κάθε Κυριακή, δε χρειάζονται τα Χανιά. Τις ανάγκες για μεγάλους ποδοσφαιρικούς αγώνες μπορούν κάλλιστα να καλύψουν περιφερειακά γήπεδα έξω από τα Χανιά που ήδη υπάρχουν, χωρίς να χρειαστεί να σκάβουμε στο κέντρο της πόλης για δημιουργία χώρων στάθμευσης και χωρίς να μπλοκάρεται ολόκληρη η πόλη από ποδοσφαιρικούς αγώνες κάθε Κυριακή.

Οικολόγοι Πράσινοι Χανίων

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live