Οικολόγοι Πράσινοι Χανίων: Όχι στην οδηγία της Ε.Ε. για τη μετανάστευση

Κανένα σχόλιο

Οι Οικολόγοι Πράσινοι Χανίων είναι ενάντια στη νέα Οδηγία της Ε.Ε. για τους μετανάστες σύμφωνα με την οποία τα κράτη μέλη θα μπορούν να επιβάλλουν:

 • ελάχιστο όριο κράτησης 18 μηνών για τους μετανάστες και τις μετανάστριες που εισέρχονται παράνομα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς καμία διάκριση προς τους ασυνόδευτους ανήλικους, εγκύους γυναίκες, οικογένειες και άτομα που χρειάζονται προστασία.
 • Διαδικασίες άμεσων απελάσεων στις χώρες καταγωγής και, όταν αυτό δεν είναι εφικτό, στις λεγόμενες «τρίτες χώρες».
 • 5ετή απαγόρευση επανεισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση των ατόμων που έχουν απελαθεί.

metan Οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητούν μια αλληλέγγυα ελληνική και ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική που:

"Sponsored links"

 • ανοίγει νόμιμους και προσιτούς σε όλους διαύλους μετανάστευσης
 • φροντίζει για την αυστηρή εφαρμογή ίσων εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων για του πολίτες της Ε.Ε. και τους ξένους
 • επενδύει σε σοβαρές προσπάθειες βιώσιμης ανάπτυξης αλλά και αναβάθμισης των δημοκρατικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων στις χώρες προέλευσης με στόχο ένα βιώσιμο κόσμο για όλους.
 • Την προώθηση μιας πολιτικής ειρηνικής επίλυσης των συγκρούσεων, ώστε να πάψουν να δημιουργούνται κύματα προσφύγων.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι υποστηρίζουν:

 • Τη γενναιόδωρη χορήγηση ασύλου -και όχι «με το σταγονόμετρο»- σε πρόσφυγες πολέμου ή μεγάλων οικολογικών καταστροφών, καθώς και στις περιπτώσεις ανθρώπων που προέρχονται από χώρες όπου υφίστανται διωγμοί για λόγους θρησκείας, φυλής, φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, φιλοσοφικών και θρησκευτικών πεποιθήσεων και πολιτικής δράσης.
 • Τη δημιουργία κέντρων υποδοχής και περίθαλψης προσφύγων με τη συνδρομή της Ε.Ε. στο νοτιοανατολικό άκρο της Ευρώπης που δέχεται τα θύματα των πολεμικών συγκρούσεων σε Ιράκ, Αφγανιστάν, Παλαιστίνη κ.α.
 • Την ένταξη των μεταναστών / προσφύγων και των οικογενειών τους στις ευρωπαϊκές κοινωνίες
 • Την εκστρατεία «Όχι στο ρατσισμό από την κούνια», καθώς στη χώρα μας τα παιδιά των μεταναστών που γεννήθηκαν εδώ παραμένουν χωρίς δικαιώματα και υπηκοότητα, με άμεσο κίνδυνο απέλασης στη χώρα καταγωγής των γονέων τους.
 • Την παραχώρηση «διπλής υπηκοότητας» και του δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε συνδικαλιστικό, τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο σε όσους ξένους διαμένουν στη χώρα μας για χρόνια, μετά από εύλογο χρονικό διάστημα από την ένταξη τους στην ελληνική κοινωνία.
  Η παρουσία ανθρώπων από διαφορετικές χώρες και κουλτούρες δεν αποτελεί κίνδυνο, αλλά εμπλουτισμό της κοινωνίας που τους φιλοξενεί.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live